کاهش سزارین و ارتقای سلامت مادر با نقشآفرینی ماماها
رئیس اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تأکید بر نقش بیبدیل ماماها در سلامت مادر و نوزاد، از برنامههای موثر این حوزه در راستای کاهش سزارین و ترویج زایمان طبیعی خبر داد.

وی افزود: پنجم می، مصادف با 15 اردیبهشتماه، از سوی سازمان جهانی بهداشت و کنفدراسیون بینالمللی مامایی، روز جهانی مامایی نامگذاری شده و شعار امسال آن «ماماها، نقشی ضروری و حیاتی در هر بحران» است که نشاندهنده اهمیت و جایگاه والای این حرفه است.
حیدری ادامه داد: از اردیبهشتماه سال 1393 و با آغاز طرح تحول نظام سلامت، بسته ترویج زایمان طبیعی بهعنوان یکی از بستههای این طرح و بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت، در دستور کار مراکز درمانی دانشگاه قرار گرفت. یکی از نیروهای کلیدی و مؤثر در این حوزه، ماماها هستند. از اهداف مهم نظام سلامت نیز میتوان به افزایش آمار زایمان طبیعی و کاهش نرخ سزارین اشاره کرد.
رئیس اداره مامایی تأکید کرد: در سراسر جهان، انجام زایمان طبیعی یکی از وظایف اصلی ماماهاست. ماما بهعنوان یکی از اعضای اصلی تیم سلامت، در ارائه خدمات دوران بارداری، انجام زایمان طبیعی و مراقبتهای پس از زایمان نقش مؤثری دارد.
وی با اشاره به مزایای استفاده از خدمات ماماها گفت: حضور فعال ماماها باعث ارتقای سلامت مادران، بهبود شاخصهای اقتصادی سلامت و کاهش هزینههای تحمیلی بر نظام سلامت و خانوادهها میشود.
به گفته حیدری، مادران میتوانند با کمک ماماها و با صرف هزینهای کمتر، زایمان طبیعی ایمن و مؤثری را تجربه کنند.
وی همچنین بیان کرد: پس از اجرای طرح تحول سلامت، زایمان طبیعی در بیمارستانهای دولتی با کمک ماماها بهصورت رایگان انجام میشود که این اقدام موجب افزایش تمایل خانوادهها به انتخاب زایمان طبیعی شده است.
حیدری افزود: این روند، منجر به افزایش تعداد زایمانها و حرکت در راستای سیاستهای افزایش جمعیت میشود و میتواند از خطر کاهش رشد جمعیت در سالهای آینده جلوگیری کند.
وی در ادامه گفت: در سال جدید، گامهای مؤثرتری برای کاهش نرخ سزارین، بهویژه سزارینهای نخستزا، برداشته خواهد شد. انجام زایمانهای طبیعی با استفاده از روشهای بدون درد (دارویی و غیردارویی)، تکریم مادران باردار و دستیابی به شاخصهای تعیینشده از سوی وزارت بهداشت و سازمان جهانی بهداشت در دستور کار قرار دارد.
رئیس اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان با قدردانی از تلاش تمامی فعالان حوزه مامایی، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳، کارانه تشویقی حضور ماما در فرآیند زایمان، به این عزیزان پرداخت شده است.
کپی لینک کوتاه:
نظر دهید