• 1402/11/23 - 10:18
  • - تعداد بازدید: 1463
  • - تعداد بازدیدکننده: 1429
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZRYUo

خواص میوه «بِه» از کاهش غم تا تقویت قلب و مغز/کارکرد شربت «بِه» مانند امپرازول در رفع رفلاکس

متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران درخصوص خواص میوه «بِه» نوشت: این میوه طلایی کرکدار پر از فایده است. خوردن و بوئیدنش شادی آور و غم و اندوه را کم می‌کند. همچنین قلب، مغز، ریه و رحم را قوت می‌بخشد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر مریم تقوی شیرازی متخصص طب ایرانی در بخش نخست موضوع میوه «بِه» و خواص فوق العاده اش در گوارش آورده است:

 

«بِه» یا سَفَرجل میوه زرد و خوش عطری است که پاییز و زمستان مهمان میوه فروشی ها و خانه های ما می شود. درخت «بِه» از زمان‌های خیلی قدیم در ناحیه آسیا کشت می شده و به تدریج به تمام نقاط دنیا گسترش پیدا کرد. از این درخت پربارِ بدون خار؛ چوب، برگ، میوه، دانه حتی رایحه اش کاربردهای درمانی و صنعتی زیادی دارد.

 

بهترینِ میوه «بِه»، رسیده آن با پوستی نازک است که طعم و عطر خوش و شیرینی دارد.

 

این میوه طلایی کرکدار پر از فایده است. خوردن و بوئیدنش شادی آور است و غم و اندوه را کم می کند. قلب، مغز، ریه و رحم را قوت می بخشد.

 

اثرات میوه «بِه» بر گوارش نظیر ندارد. اگر معده و کبد ضعیف باشد، آنها را قوی می کند. با تقویت دهانه معده، افرادی که از برگشت اسید معده و رفلاکس رنج می برند را بهبود می بخشد. التهاب و درد سر معده را کاهش می دهد. در کنترل تهوع و استفراغ بویژه در دوران بارداری و کودکی فوق العاده است. حتی ویار حاملگی را بخوبی کنترل می کند.

«بِه» اگر بعد از غذا میل شود، می تواند حرکت روده ها را زیاد کرده و لینت مزاج دهد. در عین حال بهی که طعمش به ترشی بزند، در بند آوردن اسهال موثر است

 

خوردن «بِه» خام برای معده سنگین است و ممکن است ایجاد دل درد و یبوست کند. بنابراین به به صورت پخته در خوراک و خورش، مربا، رب، چای و دمنوش توصیه می شود.

 

اگر دیابت و افزایش وزن ندارید، در صبحانه از مربای به کم شهد و کم شیرینی بهره مند شوید. همچنین خوردن تکه ای بخارپز شده و یا یک قاشق چایخوری یا مرباخوری از رب یا مربای به بعد از غذا مشکلات گوارشی را کنترل می کند.

 

در حال حاضر فرآورده های مختلفی از سوی متخصصین داروسازی سنتی و شرکت های دارویی عرضه می شود.

 

متخصصین طب ایرانی در مطالعه ای اثربخشی شربتی از میوه «بِه» را با امپرازول در کودکان و نوجوانان مبتلا به رفلاکس (برگشت مواد از معده به مری) به مدت چهار هفته مقایسه کردند. نتیجه پژوهش نشان داد که شربت «بِه» با ارزش غذایی خوب و با عارضه جانبی کمتر می تواند مشابه امپرازول، علائم رفلاکس را کاهش دهد و شرایط زندگی را برای کودکان و نوجوانان بهبود ببخشد.

 

همچنین مطالعات نشان داده است که عصاره «بِه» می تواند رشد میکروب هلیکوباکترپیلوری که عامل مهم سوء هاضمه، زخم های گوارشی است را مهار کند.

  • گروه خبری : اخبار برتر,درمان و پزشکی,بهداشت و سلامت
  • کد خبر : 323638
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
هدیه محمدی
خبرنگار:

هدیه محمدی