• 1400/06/15 - 06:09
  • - تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
  • /ZruWo

«لامبدا» هنوز به «ايران» نرسيده است/ واکسيناسيون شبانه‌روزي مي‌شود

«لامبدا» هنوز به «ايران» نرسيده است/ واکسيناسيون شبانه‌روزي مي‌شود


رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران با بيان اينکه تهران هنوز در وضعيت قرمز کرونايي قرار دارد، از ويژگي‌هاي واکسن کووپارس، آخرين وضعيت واکسيناسيون، وضعيت مراکز درماني و ميزان مبتلايان و بستري شدگان کرونايي در استان تهران خبر داد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه به نقل از گروه سلامت خبرگزاري فارس؛ ويروس کرونا حالا يک و نيم ساله شده و اين نوزاد شوم با همه سختي‌ها و تهديدهاي جدي که براي سلامت بشر در اقصي نقاط دنيا به همراه داشته است بزرگتر و سن و سال دار تر شده است و با سرعت به جولان بي محاباي خود ادامه مي‌دهد؛ اين در شرايطي است که اضطراب و ترس از ابتلا به اين موجود نامرئي آحاد مردم جهان را در برگرفته است.

در مسير مبارزه با اين بيماري مهلک، کشورهاي مختلفي در قالب شرکت‌هاي توليد کننده واکسن، در نقاط مختلف دنيا در حال تلاش براي توليد واکسن کرونا بوده و تاکنون نيز چند نوع واکسن در دنيا ساخته شده و برخي نيز به مرحله تزريق رسيده است.
براي آشنايي با آخرين وضعيت ساخت واکسن کروناي کووپارس، آخرين وضعيت کرونايي استان تهران ، چگونگي فرايند واکسيناسيون و...با جليل کوهپايه زاده، رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران به گفت‌وگو نشستيم.
وي در اين گفتگو از آخرين وضعيت توليد واکسن کووپارس،وضعيت بيماران و مراکز درماني کرونايي استان تهران، وضعيت واکسيناسيون و... خبر داد.
آنچه در ادامه از نظرتان مي‌گذرد، مشروح اين گپ‌وگفت است.

آقاي دکتر! با توجه به اينکه واکسن کووپارس در حال توليد است و کار آزمايي باليني اين واکسن نيز در دانشگاه علوم پزشکي ايران و مديريت اين مجموعه علمي در حال انجام است، توضيح دهيد توليد اين واکسن به چه مرحله‌اي رسيده است؟

عرضه ?? ميليون واکسن کووپارس تا پايان آذرماه
موسسه رازي اعلام آمادگي کرد تا پايان آذر ?? ميليون دز واکسن کووپارس را تحويل دهد و به شرط تحويل، همزمان با فاز سوم انساني بتواند مجوز مصرف اضطراري را از سازمان غذا و دارو بگيرند.
آقاي دکتر! واکسن کووپارس چه ويژگي‌هايي دارد؟
اين واکسن از پروتئين نوع ترکيب بوده و از اتصال ويروس به سطح سلولهاي بدن جلوگيري مي‌کند و درصد موفقيت آن در فاز اول و دوم خيلي خوب بوده است؛کم عارضه يا شايد حتي بي عارضه بوده است؛البته بايد فاز سوم نيز انجام شده و قطعا نتيجه نهايي تر بدست مي‌آيد.
بر فرض همين دو فاز و نتايج حاصله و آناليزهاي ميانه‌اي که شده و به سازمان غذا و دارو ارائه داده شده، مي‌تواند مجوز مصرف اضطراري را بگيرد. علاوه بر اينکه اين واکسن يک دز تدخيني نيز دارد که مي‌تواند کمک کند تا انتقال ويروس در سطح مخاطي به کمترين ميزان برسد.
ويژگي خاص واکسن کووپارس
دو دز اصلي واکسن تزريقي است و يک دز يادآور استنشاقي دارد که در واکسن‌هاي ديگر نيست و اين واکسن نوترکيب بوده؛چراکه واکسن‌هاي توليدي ايراني ديگر نوترکيب نيست و نيز اين واکسن چون عليه پروتئين سطح سلول عمل مي‌کند، نسبت به جهش‌هاي ويروس مقاومت بيشتري دارد.
ايمني کووپارس بالاتر از حد انتظار
*ميزان ايمني واکسن کووپارس چقدر است؟
زماني که فاز سوم باليني تمام شود ميزان ايمني آن اعلام مي‌شود، اما مسوولان مربوطه گفتند ايمني بالايي حتي بيشتر از حد توقع اوليه در فاز يک و دو دارد.
 
کاهش ميزان مراجعات بيماران کرونايي در استان تهران
*آقاي دکتر! وضعيت کرونا در استان تهران چگونه است؟
الحمد‌الله نسبت به هفته‌‌‌‌‌‌‌‌هاي پيش مقداري از نظر بار مراجعات بيماران به مراکز درماني کمي کاهش داشته‌ايم؛ به همان نسبت نيز تعداد بستري در مراکز درماني استان تهران به حوالي ? هزار بيمار رسيده؛ اما مرگها نيز متاسفانه چون کاهش بيماران با تاخير انجام مي‌شود خيلي تفاوتي نکرده، اما اميدوارم در چند روز آينده آمار کم شود.
کماکان نگراني در خصوص جهش‌هاي بعدي ويروس و شکنندگي وضعيت با عدم رعايت پروتکل‌ها وجود دارد.

 فعاليت کرونايي ?? بيمارستان در استان تهران
* فعاليت مراکز و کلينيک‌هاي سرپايي در سطح استان تهران چگونه است؟
 
 تعداد آمار مراجعه کننده به اين مراکز به بالاي ? هزار مراجعه در سطح استان تهران نيز رسيده است و  مراکز درمان سرپايي نيز تقريبا در اغلب بيمارستانهاي بزرگ استان تهران که حدود ?? بيمارستان در سطح استان است، راه اندازي شده ؛البته ممکن است برخي جاها اين مراکز سرپايي اضافه بر اين تعداد هم راه اندازي کرده باشند اما ميزان مراجعه به اين مراکز سرپايي به  رکورد ? هزار درمان سرپايي نيز رسيده‌ايم، اما الان اين تعداد پايين تر آمده است.
واکسيناسيون در استان تهران سرعت گرفت
* آقاي دکتر! از واکسيناسيون به عنوان مهمترين مسير مقابله با پاندمي کرونا ياد مي‌شود و مسؤولان مختلف کشور نيز بر تصريح در روند واکسيناسيون تاکيد دارند؛ اکنون وضعيت واکسيناسيون در استان تهران چگونه است؟

 از امروز دوباره فرايند واکسيناسيون در استان تهران سرعت گرفت و بار جديد واکسن تا حدي به دست ما رسيد و سعي مي‌کنيم ميزان تزريق واکسن روزانه را به بالاي ??? هزار دز برسد.
توان واکسيناسيون روزانه ??? هزار دز در استان تهران
استان تهران نيز مي‌تواند ظرفيت واکسيناسيون را به بالاي ??? هزار دز برساند و با دو شيفته کردن مراکز واکسيناسيون مي‌تواند ???  تا ??? هزار دز روزانه را انجام دهيم.
شبانه روزي شدن مراکز واکسيناسيون
آقاي دکتر! وزير بهداشت از شبانه روزي شدن مراکز واکسيناسيون در کشور خبر داده است؛ آيا در استان تهران برنامه‌اي براي شبانه روزي شدن اين مراکز در دست اجرا داريد؟
بله، فعاليت برخي مراکز واکسيناسيون را شبانه روزي مي‌کنيم و تلاش مي‌کنيم با افزايش مراکز واکسيناسيون و تعداد نيروي انساني اين موضوع را گسترش دهيم.اکنون در استان تهران ??? مرکز تجميعي واکسيناسيون داريم.
تعطيلي در برخي مراکز واکسيناسيون
*آقاي دکتر! دو سه روزي است که صحبت از کمبود واکسن و تعطيلي برخي مراکز واکسيناسيون مي‌شود؛ آيا چنين موضوعي صحت دارد؟
بله، تعطيلي در برخي مراکز واکسيناسيون داشتيم اما از امروز با رسيدن محموله‌هاي واکسن واکسيناسيون را مجدد با قدرت شروع کرده‌ايم.

ويروس کرونا سرماو گرما نمي‌شناسد
*آقاي دکتر! با توجه به در پيش بودن فصل پاييز و حرکت تدريجي به سمت روزهاي سرد سال شما چه پيش بيني از شرايط کرونايي روزهاي آتي داريد؟
پيش بيني خيلي خاصي نمي‌توان کرد. با توجه به جهش‌هايي که ويروس دارد سرما، گرما و فضاي بسته نيز مي‌تواند شرايط کرونايي را تشديد کند اما خيلي در جهش‌ها تاثير گذار نيست.
مردم از دورهمي پرهيز کنند
آنچه ويروس در يک سال و نيم نشان داده اين است که بايد همه فصول براي ما فصول خطر باشد؛ طبيعتا در فواصلي که مردم مجبور هستند در فضاي بسته و دور هم باشند خطر بالاتر است و بايد بيشتر مراقبت کنند؛ بايد دور همي نداشته باشند تا وضعيت واکسيناسيون به حد بالاتري برسد.

لامبدا هنوز در ايران مشاهده نشده است
*
آيا ويروس جهش يافته لامبدا در ايران مشاهده نشده است؟
 خير؛ هنوز گزارشي در اين خصوص نداريم.
زمان راه اندازي مدارس در حال بررسي است
*آقاي دکتر! مدارس چه زماني بازگشايي مي‌شوند؟
در ستاد ملي مقابله با کرونا در اين خصوص در حال بحث و بررسي هستند و فکر مي‌کنم ستاد ملي مقابله با کرونا بزودي اعلام خواهد کرد.
فعاليت تلفيقي دانشگاه علوم پزشکي در سال جاري
* فعاليت دانشگاه‌ها با توجه به شرايط کرونايي چگونه خواهد بود؟
 فعاليت دانشگاهها به صورت ترکيبي انجام مي‌شود؛ واکسيناسيون دانشجويان از هفته آتي آغاز مي‌شود و کار را به صورت ترکيبي و مجازي جلو مي‌بريم. امسال حدود ???? دانشجوي ورودي در دانشگاه علوم پزشکي ايران داريم.




* پروژه‌هاي بيمارستاني و بهداشتي و درماني دانشگاه علوم پزشکي ايران در چه مرحله‌اي قرار دارد؟
 دو بيمارستان يکي در شهر قدس  بيمارستان ??? تختخوابي شهيد سليماني که اسفندماه گذشته افتتاح شد؛دومين بيمارستان، بيمارستان ??? تختخوابي فيروز آبادي شهرري بود که در اواخر خرداد راه اندازي شد.
*راه اندازي بيمارستان شهداي سلامت ملارد/افتتاح بيمارستان شهريار تا پايان سال
بيمارستان ديگري که ظرف يکي دو ماه آينده افتتاح خواهد شد بيمارستان ??? تختخوابي شهداي سلامت ملارد است که آن نيز به مراکز درماني جديد اضافه خواهد شد؛همچنين پروژه بيمارستان امام خميني شهريار نيز با جديت جلو مي‌رود و اواخر سال آماده خواهد شد؛ضمن اينکه بيمارستانهاي ديگر نيز به تدريج در حال ساخت هستند.
تهران همچنان در وضعيت قرمز است
* آقاي دکتر! اکنون وضعيت کرونايي تهران از نظر رنگ بندي چگونه است؟
فعلا شهر تهران در وضعيت قرمز قرار دارد و در استان تهران نيز ? شهرستان قرمز است.
برنامه‌هاي خاص در دانشگاه علوم پزشکي ايران
 *در سال جاري چه برنامه خاصي در دانشگاه علوم پزشکي ايران در دست اجرا داريد؟
 
 برنامه ما اين است که آموزش مجازي و حضوري را در بيمارستان و دانشکده‌ها با قدرت جلو ببريم و طرح هاي واکسيناسيون را نيز با سرعت بالا اجرا کنيم و ظرف دو ماه واکسيناسيون جمعيت تحت پوشش اين دانشگاه را که ? ميليون و ??? هزار نفر هستند تکميل کنيم. بيمارستان ملارد را راه اندازي کنيم و بيمارستان‌هاي ديگر را نيز پيش ببريم.

در فناوري نيز تلاش ما اين است مرکز طب باز ساختي را ايجاد کنيم؛البته مرکز مداخلات باليني آن را شروع کرده‌ايم.دو بيمارستان شهداي يافت آباد و هفت تيرکه نيمه کاره است را با کمک خيرين جلو مي‌بريم.
همچنين تلاش مي‌کنيم سه مرکز کلينيک ويژه بيمارستان شهداي ? تير، شهيد اکبر آبادي و شهريار را نيز که به کمک خيرين آفرينش يک، دو  و سه در دست ساخت داريم را  به بهره برداري برسانيم.
 
انتهاي پيام/
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 328802
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم