• 1399/11/11 - 07:48
  • - تعداد بازدید: 8
  • - تعداد بازدیدکننده: 8
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /ZUEVo

آرتروز مفصل آرنج چه علايمي دارد؟

آرتروز مفصل آرنج چه علايمي دارد؟


آرتروز يا استئوآرتريت شايع‌ترين بيماري از دسته التهاب مفاصل است. اين بيماري مزمن مي‌تواند هر نقطه‌اي از بدن را درگير کرده و استخوان‌ها و مفاصل آن را تحت تاثير قرار دهد. آرتروز آرنج يک عارضه‌ي دردناک است که انواع شديد آن حتي باعث مي‌شوند فرد قادر به حرکت دادن دست خود نباشد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر مرتضي نخعي امرودي؛ ارتوپد، جراح شانه و آرنج و دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران در اين باره گفت: آرتروز آرنج مانند آرتروز ديگر مفاصل، يک بيماري اکتسابي است، يعني پس از گذشت زمان در بدن حادث مي‌شود.
وي خاطرنشان کرد: هرکدام از مفاصل بدن مي‌توانند به آرتروز مبتلا شوند و آرتروز آرنج يکي از آنها است؛ اما آرتروز برخي مفاصل مانند آرتروز انگشتان، زانو، ران و شانه شايع‌تر از آرتروز آرنج هستند. اين بيماري معمولا افراد ميانسال را درگيرمي کند. نام ديگر بيماري آرتروز آرنج، سائيدگي مفصل آرنج است.
اين جراح شانه و آرنج مطرح کرد: در صورت ابتلا به آرتروز، غضروف مفصلي که بين دو استخوان دو طرف مفصل قرار دارد به دلايلي جنس خود را از دست مي‌دهد، نرم‌تر و شکننده‌تر شده و کم کم شکاف‌هايي در آن پيدا مي‌شود و به مرور زمان و با بدتر شدن بيماري، قطعاتي از آن کنده مي‌شود.
وي ادامه داد: وقتي بيماري آرتروز آرنج پيشرفت کند، قطعات بزرگ‌تري از غضروف‌هاي بين دو استخوان جدا شده و عملا تماس استخوان با استخوان اتفاق مي‌افتد.
دکتر نخعي امرودي بيان کرد: در مفصل سالم بين دو استخوان در محل مفصل، غضروف قرار دارد و مقدار کمي هم مايع مفصلي هم در آنجا هست. اين وضعيت باعث مي‌شود که سطوح مفصل به نرمي روي يکديگر حرکت کرده و يکديگر را آزرده نکنند.
اين متخصص ارتوپد ابراز کرد: در صورت ابتلا به آرتروز غضروف‌ها از بين مي‌روند و استخوان برروي استخوان حرکت کرده، خراشيده شده و باعث بروز درد مي‌شود. به دنبال آن بيمار کم کم نمي‌تواند مفصل خود را حرکت دهد و بنابراين به مرور زمان دامنه حرکتي آرنج کمتر و کمتر مي‌شود و اين امر باعث مي‌ شود که پس از گذشت زمان مفصل آرنج نتواند به طور کامل صاف و خم شود.
وي افزود: به طور کلي مهمترين نشانه ابتلا به آرتروز آرنج، ايجاد محدوديت حرکتي است يعني بيمار نمي‌تواند آرنج خود را به طور کامل صاف و يا آن را کامل خم کند. اين محدوديت حرکتي معمولا همراه با درد است و گاهي اوقات هنگام گير کردن استخوان‌ها بر روي يکديگر سر و صداهايي به صورت خرت خرت کردن هم احساس مي‌شود.
دکتر نخعي امرودي اضافه کرد: بعضي وقتها نيز درصورت ابتلا به آرتروز آرنج قطعات غضروف شکسته شده بين دو استخوان دو طرف مفصل در برخي زوايا گير مي‌کنند و آرنج دچار قفل شدگي مي‌شود و بيمار با کمي تکان دادن آن را آزاد مي‌کند.
اين جراح شانه و آرنج مطرح کرد: معمولا مفصل که دچار آرتروز مي‌شود مقداري نيز تورم در آن وجود دارد و از آرنج سالم بزرگتر به نظر مي‌رسد. در اغلب موارد همراه آرتروز مفاصل، مقدار مايع مفصل نيز افزايش مي‌يابد که در اصطلاح عاميانه به آن مي‌گويند "مفصل آب آورده است"،بنابراين افزايش مايع مفصلي خود يک بيماري جداگانه نيست و معمولا نشانه‌اي از ساير بيماري‌هاي مفصلي مانند آرتروز است.
وي اظهار داشت: فردي که مبتلا به بيماري آرتروز آرنج است در هنگام انجام کارهاي سنگين دچار درد در ناحيه آرنج مي‌شود و توان حرکت دادن اين ناحيه نيز در برخي موارد وجود ندارد.
دکتر نخعي امرودي در پاسخ به اين پرسش که علل بروز آرتروز آرنج چيست "، گفت: علل بروز آرتروز آرنج مانند علل بروز ديگر مفاصل است، يعني عواملي مثل سن، انجام ورزش‌هاي سنگين، آسيب‌هاي وارده به آرنج و شکستگي يا دررفتگي‌هاي قبلي از عوامل مستعد‌کننده آرتروز هستند.
اين دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران ادامه داد: معمولا اين بيماري در افرادي که کارهاي سنگين دستي و نيز در ورزشکاراني که ضربات سنگين با دست مي‌زنند مانند بوکسورها شايع‌تر است.
وي ابراز کرد: راه تشخيص بيماري آرتروز آرنج در مرحله اول گرفتن شرح حال و معاينه است. در هنگام گرفتن شرح حال معمولا سابقه انجام ورزش‌هاي سنگين يا کار سنگين و يا شکستگي و در رفتگي‌هايي که وجود داشته، بررسي مي‌شود و پس از گرفتن شرح حال بيمار پزشک را معاينه مي‌کند که مشخص مي‌شود مفصل دچار محدوديت حرکتي است. يعني مفصل آرنج فرد به اندازه آرنج سالم باز يا بسته نمي‌شود؛ حرکات آن معمولا دردناک و گاهي نيز همراه با صداي خرت خرت کردن و گيرکردن است و هرچه آرتروز پيشرفته‌تر باشد اين علايم شديدتر است.
دکتر نخعي امرودي اضافه کرد: پس از انجام معاينه، عکس ساده از فرد گرفته مي‌شود که به آن اصطلاحا "عکس سياه و سفيد" گفته مي‌شود. اصولا در بيماري آرتروز همه مفاصل منجمله آرنج، بهترين وسيله تشخيصي پس از انجام معاينه همان عکسبرداري ساده است که نشانه‌هاي آرتروز را به صورت واضح نشان مي‌دهد.
وي تصريح کرد: در عکس ساده از مفصل مشخص مي‌شود که فاصله مفصل کم شده، لبه‌هاي استخوان‌ها در کنار مفصل تيز شده و گاهي نيز قطعاتي استخواني در مفصل ديده مي‌شود و اين يافته‌هاي به دست آمده توسط عکس ساده آنقدر مشخص هستند که معمولا نياز به بررسي بيشتر مانند انجام‌ام آرآي، سي تي اسکن و يا ساير کارهاي تشخيصي نيست؛ بنابراين براي تشخيص آرتروز مفاصل معمولا پس از عکسبرداري ساده اقدام بيشتري نياز نيست.
اين جراح شانه و آرنج افزود: اگربيمار مبتلا به آرتروز آرنج را بخواهيم براي درمان جراحي کنيم و يا به مشکل ديگري غير از آرتروز هم شک داشته باشيم از کارهاي تشخيصي ديگر مانند ‌ام آرآي و سي تي اسکن هم استفاده مي‌کنيم.
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326947
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم