به مناسب روز جهانی کار و کارگر مطرح شد:
آسیب های ستون فقرات و شنوایی شایع ترین آسیب های شغلی در کارگران
مهندس محبوبه نجاریان در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت روز جهانی کار و کارگر اظهار کرد: هم اکنون کمردرد یکی از شایع ترین بیماری های شغلی در کشور و دومین علت غیبت کارکنان از محیط کار بوده و شایعترین علت ازکارافتادگی در افراد زیر ۴۵ سال و شایع ترین علت شکایت های کارگران از کارفرمایان و دریافت غرامت شناخته شده است.
مدیر گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اهمیت رعایت موازین ایمنی و بهداشت حرفه ای در محیط کار، گفت: کمردرد یکی از شایع ترین بیماریهای شغلی در کشور و کاهش شنوایی از دیگر بیماری های شایع شغلی است.
مهندس محبوبه نجاریان در گفتگو با خبرنگار روابطعمومی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت روز جهانی کار و کارگر اظهار کرد: هم اکنون کمردرد یکی از شایع ترین بیماری های شغلی در کشور و دومین علت غیبت کارکنان از محیط کار بوده و شایعترین علت ازکارافتادگی در افراد زیر ۴۵ سال و شایع ترین علت شکایت های کارگران از کارفرمایان و دریافت غرامت شناخته شده است.
مدیر گروه بهداشت حرفه ای علت شیوع کمردرد در بین جمعیت کارگری را بی توجهی به ارگونومی در محیط های کاری به لحاظ نحوه فعالیت، نا مناسب نشستن، ایستادن های طولانی و در کل عدم تطابق ابزار کار با وضعیت جسمانی شاغل عنوان کرد و افزود: ارگونومی علم تطبیق شرایط محیط کار با ویژگیهای جسمی، روحی و روانی شاغلین است که ارتقای سلامت شغلی آنان را به دنبال دارد.
وی افزود: توجه به سلامت شغلی و مداخلات ارگونومی در محیط های کاری نه تنها هزینه بر نیست بلکه سود زا هم است؛ به طوری که طبق تحقیقات انجام شده به ازای یک دلار سرمایه گذاری در این خصوص بین ۴ تا ۶ دلار بازگشت سرمایه و ارتقای بهره وری را شاهد خواهیم بود.
پس از کمر درد افت شنوایی در میان شاغلین بالاترین آمار را دارد، میلیون ها کارگر هر روزه در محل کار خود در معرض سر و صدا هستند و اگر این سر و صدای محیط کار کنترل نشود میتواند منجر به از دست دادن دائمی شنوایی شود. آسیب برگشت ناپذیر به شنوایی فرد در اثر صدا، یکی از رایج ترین مشکلات سلامتی است و از آنجایی که اثرات آن به مرور زمان ایجاد میشود، تشخیص آن دشوار است. در تمام صنایع، افت شنوایی صنعتی همچنان به عنوان یک بیماری شغلی با درگیر کردن بیشترین تعداد افراد شناخته میشود و حدود ۷۵ درصد از کل ادعاهای بیماری شغلی را تشکیل میدهد.
نجاریان گفت: سر و صدا در محیط کار و مواجهه با مواد شیمیایی خاص، به نام مواد اتوتوکسیک، ممکن است باعث از دست رفتن شنوایی یا تعادل شود، حتی بدون مواجهه با سر و صدا این اختلالات شنوایی بر روی بسیاری از مشاغل و صنایع، از ماشین کارگران تا آتش نشانان تاثیر میگذارد.
وی با بیان این مطلب که کارگران بازوان حرکت هر جامعهای به سوی رشد، تعالی و شکوفایی هستند، افزود: بی شک همه پیشرفتهای حاصل در مسیر زندگی نشات گرفته از رشد و پویایی فکر و گسترش اندیشهورزی است و در هر جامعهای که از فرصت اندیشه و بازوی هنرمند کارگران بهتر استفاده شود توسعه و پیشرفت، رونقی دو چندان خواهد یافت.
مدیر گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: یکی از مهمترین برنامههای جاری نظام مراقبت سلامت در وزارت بهداشت نیز حفظ سلامت نیروی کار است که نظام سلامت کشور با همراهی و همکاری سازمان های ذیربط این رسالت سنگین را مدیریت می کند.
وی گفت: بر اساس آمار سازمان بین المللی کار سالانه ۲.۷۸ میلیون کارگر از حوادث شغلی و بیماری های ناشی از کار جان خود را از دست می دهند و ۳۷۴ میلیون کارگر نیز دچار از کارافتادگی موقت و دائم می شوند؛ لذا ایجاد یک محیط کاری ایمن و سالم یک اصل بنیادی و حق طبیعی افراد در محیط کار است.
به گفته وی، سازمان بینالمللی کارهشدار داده است مرگ هر نیروی کار به طور مستقیم یک میلیارد تومان به اقتصاد هر کشوری آسیب میزند و با مرگ هر کارگر، حدود ۷۵۰۰ روز کاری نیز از بین میرود. براساس آمارهای این سازمان بینالمللی، حدود ۴ تا ۵ درصد تولید ناخالص داخلی کشورها صرف هزینههای حوادث و بیماری های ناشی از کار میشود. بر این اساس امروزه اقتصاددانان نیروی انسانی را به عنوان یک ثروت ملی به شمار می آورند.
وی یادآور شد: نظام ثبت بیماریها و حوادث شغلی در ایران، چندان دقیق و مستند نیست؛ فرض کنید کارگری که در محیطی خطرناک و آلوده به انواع و اقسام مواد شیمیایی کار میکند و بعد از سالها کارکردن به سرطان ریه مبتلا میشود، بیماری این کارگر به عنوان یک بیماری شغلی ثبت نمیشود. با وجود این، آمارهای ثبت شده از بیماریهای شغلی و حوادث ناشی از اشتغال در ایران، بسیار قابل تامل است.
نجاریان در خاتمه افزود: براساس پیشبینیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سالانه حدود ۱۴۰۰ نفر در کشور بر اثر حوادث فیزیکی ناشی از کار، از دنیا میروند که حدود نیمی از این حوادث در بخش صنعت ساختمان اتفاق میافتد. اغلب حوادث کار نیز در کارگاههای زیر ۲۵ نفر ثبت شده است، زیرا اکثر این کارگاه ها بصورت زیرزمینی و فاقد مجوز هستند.
پایان مطلب//
کپی لینک کوتاه:
نظر دهید