• 1399/06/26 - 08:53
  • - تعداد بازدید: 9
  • - تعداد بازدیدکننده: 9
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZWoWo
در دانشگاه علوم پزشکي ايران انجام مي شود

اجراي طرح ارتقا سلامت روان و پيشگيري از فرسودگي شغلي

   


طرح ارتقاي سلامت و پيشگيري از فرسودگي شغلي کادر درمان با رويکرد فردي و سازماني در دانشگاه علوم پزشکي ايران انجام مي شود.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر فهيمه فتحعلي لواساني؛ عضو هيات علمي دانشکده علوم رفتاري و سلامت روان از اجراي طرح پژوهشي اين دانشکده در خصوص کنترل استرس کارکنان مراکز درماني در شش ماه گذشته خبر داد.
وي گفت: بعد از گزارش کرونا در کشور، پيش‌بيني ما اين بود که همه گيري کرونا بر کادر درمان تاثير بسياري خواهد گذاشت و آنها را دچار استرس زياد و در صورت طولاني بودن، دچار فرسودگي شغلي خواهد کرد.
اين استاد دانشگاه با بيان اينکه طرح در اسفند ???? از سوي دکتر سيد وحيد شريعت؛ رئيس دانشکده علوم رفتاري و سلامت روان و دکتر مرتضي ناصر بخت؛ رئيس مرکز تحقيقات بهداشت روان به عنوان مجريان طرح به دانشگاه ارائه شد، افزود: بر همين مبني ما در قالب يک کارتيمي، گروهي از روانشناسان و روانپزشکان در دانشکده علوم رفتاري و سلامت روان، براي کاهش استرس و ديسترس کارکنان بررسي مفصلي انجام داديم و کار با دو رويکرد فردي و سازماني آغاز شد.
وي اظهار کرد: اين طرح را ابتدا با مداخلات فردي آغاز کرديم که عمدتاً در شبکه هاي اجتماعي و آنلاين بود و از کارکنان مي‌خواستيم در مورد دغدغه‌ها و مشکلاتشان صحبت کنند. اقدام بعدي برگزاري کارگاه هاي آموزشي با موضوع مديريت استرس و تاب آوري بود و همچنين متن هايي با موضوع ارتقاي سلامت روان در شبکه هاي اجتماعي منتشر مي کرديم.
دکتر لواساني ادامه داد: همچنين خط تلفني براي مشاوره تلفني اختصاص داده ايم و دو نفر از دانشجويان مقطع دکترا به کادر درمان در تمام بيمارستانها مشاوره مي‌دهند و در صورت تشخيص وجود مشکلات حاد و شديد، درمان حضوري براي آنها توصيه مي شود.
وي افزود: در رويکرد ساختاري مديران بايد با اقدامات مهمي مانند ارتباط کاملا ثابت و پيوسته با کادر درمان و تشويق و توجه به مشکلات و رفع گرفتاري آنها تلاش خود را انجام دهند و حتي برخي وظايف آنها را براي جلوگيري از موازي کاري کاهش بدهند.
دکتر لواساني خاطرنشان کرد: توصيه مي شود در محل کار نقش هرکس مشخص شود تا از تعارض بين افراد کم شود؛ شيفت ها کاري خيلي طولاني نباشد؛ افرادي که به دليل بيماري قرنطينه شده اند، بازگشت تدريجي به کار داشته باشند؛ حتي بيمارستان‌ها براي کادر درمان و خانواده‌هاي آنها امکانات تفريحي و ورزشي در نظر بگيرند؛ امکان تماس تصويري براي کارکنان و خانواده آنها نيز وجود داشته باشد تا سطح استرس آنها کاهش يابد.
وي افزود: موردي که ما در اين پژوهش به آن توجه کرديم، مداخلات گروه است که از آن به عنوان گروه هاي همتا نام مي بريم. به اين معني که گروه هاي حمايتي تشکيل مي شود تا کارکنان به کمک هم بتوانند سطح استرس و نگراني خود را کاهش دهند.
دکتر فتحعلي لواساني گفت: طرحي در بيمارستان هاشمي نژاد نيز در حال اجرا است که کارکنان باسابقه در قالب تيم هاي دو نفره داوطلب مي شوند تا افرادي را که تازه کار هستند و امکان دارد بيشتر تحت تاثير اين فشار کاري شکننده باشند، حمايت کنند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران در پايان گفت: براي موفقيت اين طرح بايد بر اساس هرم نيازهاي افراد حرکت کنيم؛ در درجه اول نيازهاي اساسي آنها رفع شود يعني لوازم محافظت شخصي کادر درمان تامين شود. در درجه دوم پرداخت حقوق و مزايا به گونه‌اي باشد تا کارکنان مشکل معيشتي نداشته باشند. 
وي با بيان اينکه ما در اين پروژه تحقيقي به پاداش هاي مالي و غيرمالي توجه کرديم، افزود: مرخصي تشويقي، قرارداد با مکان هاي تفريحي براي استفاده کادر درمان و خانواده آنها، مثالهايي براي ارائه پاداش هاي غيرمالي است.
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 328488
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم