• 1399/08/25 - 08:14
  • - تعداد بازدید: 4
  • - تعداد بازدیدکننده: 4
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /ZuqWo

اعلام آغاز آزمايش فاز انساني دو واکسن کروناي ايراني

اعلام آغاز آزمايش فاز انساني دو واکسن کروناي ايراني


رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران با حضور در برنامه «طبيب» با اعلام آغاز آزمايش فاز انساني دو واکسن در دانشگاه علوم پزشکي ايران، اظهار کرد: در حال حاضر افراد بسياري داوطلب اين کار شدند که بايد کانديدهاي مناسب انتخاب شوند.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر جليل کوهپايه‌زاده در خصوص مراحل توليد واکسن ايراني گفت: چندين مجموعه در کشور روي اين قضيه کار مي‌کنند و براي اين کار دانشگاه‌ها در کنار دانشمندان در حال تلاش هستند، که طبيعتا با توجه به اقليم مي‌توانيم نمونه‌ها و سوش‌هاي نزديک‌تري را براي هموطنان تهيه کنيم، در حال حاضر واکسن وارد فاز انساني و بخش آزمايش انساني شده و در دانشگاه علوم پزشکي ايران ميزبان دو تريال در بحث انساني هستيم، که قرارداد يکي را بستيم و ديگري را پذيرفتيم که از دانشگاه به عنوان يکي از مکان‌هاي پايلوت استفاده شود، چون بايد يک تريال يا آزمايش انساني هم در افراد انجام شود، لذا در دانشگاه خودمان حداقل در جريان دقيق آزمايش دو واکسن هستم.
وي در خصوص نحوه اين همکاري اظهار کرد: در واقع ما به عنوان دانشگاه در چرخه توليد با ديگر همکاران که در بحث ويروس‌شناسي و تکنيکال فعال هستند همراهي و همکاري مي‌کنيم، چون در زمينه تريال و مداخلات انساني نياز به اين همراهي است، در حال حاضر افراد بسياري داوطلب اين کار شدند که بايد کانديدهاي مناسب انتخاب شوند، به هر حال هر اقدامي ريسک‌هايي به همراه دارد ما نمي‌توانيم بگوئيم واکسني را آزمايش مي‌کنيم که هيچ خطري ندارد، حتي واکسن‌هايي که امروز وجود دارد صرفا يک تعدادي عوارض دارد نه صرفا مرگ، بلکه ممکن است عوارض عصبي يا خاص خودش را داشته باشد.
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران همچنين تصريح کرد: البته اين اثرات در مقابل اثرات مثبت چيزي به حساب نمي‌آيد که بسيار معدود بوده و يک در ميليون است و احتمال ضعيفي دارد، ولي فکر نکنيد همه هم مي‌توانند کانديد شوند مثلا فردي که ويروس کرونا را گرفته ديگر کانديد نيست، طبيعتا فراخوان اعلام مي‌کنيم و يک سري هم مراجعات در بخش‌هاي بهداشت و درمان داريم، چون اين کار داوطلبانه است افراد از طريق فراخوان هم جذب مي‌شوند، چون فردي که اين کار را مي‌کند غير از اينکه به سلامت خودش احترام مي‌گذرد کمک مي‌کند که يک توليد براي سلامت جامعه انجام شود.
دکتر کوهپايه‌زاده در خصوص روش‌هاي مختلف توليد واکسن نيز يادآور شد: نوع واکسن بسته به روش توليد فرق مي‌کند، در واقع اين بستگي دارد به اينکه از چه روش محصول ويروس را آماده تبديل شدن به واکسن کنيم، روش نوترکيب يا ويروس کشته شده، البته مکانيسم توليد اين واکسن از نظر تکنيکال فرق مي‌کند ولي از نظر اثربخشي خيلي فرق نمي‌کند.
وي در پاسخ به اين سؤال که چرا برخي باور ندارند که ايران هم توانايي ساخت واکسن دارد، بيان کرد: بايد محصول بيايد تا باور کنند چون ما ايرانيان يک مقدار خود کم‌بيني هم داريم، در بخش‌هاي ديگر هم فکر نمي‌کرديم توانايي داشته باشيم ولي امروز در بخش‌هاي مختلف از صنايع غذايي، فضايي، تسهيلاتي و تجهيزات پزشکي به خودکفايي رسيديم، البته شايد طول بکشد که به ابزار دقيق برسيم ولي در مورد واکسن اين خودباودري وجود دارد حالا اگر نمي‌خواهيم خودمان را باور کنيم آن يک بحث ديگر است، ولي بايد اين خودباوري باشد که توانايي داريم، شايد به لحاظ تکنولوژي نياز به يک سري کمک باشد ولي از نظر علمي اين توانايي وجود دارد، زيرساخت و دانشمندش را هم داريم و انشاءالله به زودي توليد مي‌شود. اگر اين زيرساخت ايجاد شد مي‌توانيم واکسن‌هاي ديگر را هم بر پايه آن توليد کنيم کما اينکه داريم واکسن‌هايي که توليد داخل است، اما از اين به بعد مي‌توانيم روي واکسن‌هاي ويروسي و ويروس‌هاي حاد تنفسي بيشتر مانور دهيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به اينکه البته واکسن خارجي هم از طريق وزارت بهداشت سفارش داده شده، عنوان کرد: کل دنيا دنبال واکسن است، همه کشورها تلاش مي‌کنند بخش بيشتري از اين واکسن را وارد کنند، اما با اين وضعيت تحريم و ميزان واردات اگر کشوري خودش هم واکسن داشته باشد در سيستم جهاني مي‌تواند اولويت بهتري براي خودش تعريف کند.
دکتر کوهيايه‌زاده با اشاره به اينکه در حال حاضر راهي جز کاهش تجمعات انساني نداريم، اظهار کرد: با يک تعطيلي دو هفته‌اي مي‌توانيم گردش ويروس را کاهش دهيم، ما بايد در اين مرحله اين چرخه را با تجمعات دستوري کم کنيم. در جرياني افتاديم که اگر انجام ندهيم اين چرخه را گسترش داديم، کشورهاي موفق قدرت جابجايي ويروس را محدود کردند. ما هم از طريق رؤساي دانشگاه‌هاي علوم پزشکي نامه‌اي براي وزارت بهداشت تنظيم کرديم، چون تصميم با ستاد ملي کروناست و اميدواريم اين تصميم خوب گرفته شود.
اين پزشک متخصص با تأکيد بر اينکه ويروسي که امروز در ايران است با ويروس که در ابتدا وارد شده بود تفاوت دارد، توضيح داد: اسما يک نام دارند ولي اين ويروس‌ها تفاوت‌هاي خواهر و برداري دارند، يعني نام خانوادگي‌شان يکي است ولي رفتارهاي هر کدام با هم متفاوت است و خفيف و شديد دارند، هر کدام يک خصلتي دارند، ويروسي که در ابتدا وارد شده بود از نظر سوش کمي متفاوت است. 
وي در پايان با اشاره به اينکه در حال حاضر بالاي ???? نفر در مجموعه بيمارستان‌هاي خصوصي و دولتي استان تهران بستري هستند، گفت: يک سوم از اين افراد وضعيت ويژه‌اي دارند، مشکل اصلي‌مان مراقبت‌هاي ويژه است، از ??? بيمارستان دولتي و خصوصي استان تهران، ??? بيمارستان بيمار کرونايي بستري مي‌کنند، در بخش‌هاي بستري هنوز جا داريم ولي بخش‌هاي مراقبت‌هاي ويژه گنجايش ندارد، لذا بايد مردم اين را جدي بگيرند چون موضوع ترساندن نيست.

 


  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 328577
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم