• 1400/01/25 - 09:22
  • - تعداد بازدید: 4
  • - تعداد بازدیدکننده: 4
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZeJVo

بهترين زمان براي ورزش کردن در ماه رمضان؟

بهترين زمان براي ورزش کردن در ماه رمضان؟


يک ساعت پس از افطار بهترين زمان براي انجام تمرينات ورزشي در ماه رمضان است.


به گزارش روابط عمومي دانشگاه؛ دکتر علي مظاهري نژاد؛ مدير گروه پزشکي ورزشي دانشگاه علوم پزشکي ايران، گفت: ورزش که همواره براي سلامتي جسم و روح به آن سفارش شده است، در ماه مبارک رمضان جايگاه ويژه‌اي يافته و مي‌تواند نقش خود را بهتر و بيشتر ايفا کند. هر چند افراد در ماه مبارک رمضان با يکسري محدوديت در فعاليت‌هاي فيزيکي مواجه هستند، اما هيچ گاه توصيه نمي‌شود که در هنگام روزه‌داري ورزش نکنند.
وي افزود: روزه‌داري باعث حفظ طراوت ذهني، شادابي و سلامت جسمي مي‌شود و ورزش نيز نه تنها با روزه منافاتي ندارد، بلکه اگر به صورت صحيح و اصولي انجام شود، فرد روزه‌دار را در مقابل خستگي‌ها و دشواري‌هاي روزه به ويژه در هواي گرم مقاوم‌تر مي‌کند.
مظاهري نژاد درباره ارتباط تحرک فيزيکي در روزه‌داري و پيشگيري از ضعف عمومي و کسالت بدن، گفت: ورزش باعث سوختن چربي‌هاي بدن شده و ذخاير چربي بدن را کاهش مي‌دهد، همچنين تعادلي ميان سوختن کربوهيدرات‌ها و چربي‌ها صورت مي‌گيرد. در زمان روزه‌داري به علت اينکه کربوهيدرات کمتري وارد بدن مي‌شود، بدن چربي‌ها را بيشتر مي‌سوزاند.
وي با اشاره به اين باور اشتباه که بعد از سحر و قبل از افطار مي توان ورزش کرد، گفت: بهترين زمان ورزش حدود يک ساعت بعد از افطار است و با فعاليت فيزيکي و ورزش قند خون کاهش مي‌يابد و فرد روزه‌دار که به علت گرسنگي، قند خون پاييني دارد، اگر قبل ازافطار فعاليت کند افت قندي بيشتري پيدا کند.
اين متخصص پزشکي ورزشي توصيه کرد که روزه‌داران پس از افطار از خوردن غذاهاي چرب و شيرين پرهيز کرده و مايعات زيادي بنوشند، همچنين لازم است قبل از ورزش ? ليوان آب خورده و هنگام ورزش نيز آب مصرف کنند تا آب بدن آنها حفظ شود. توصيه مي‌شود افراد ورزشکار و عادي از افطار تا سحر مايعات، ميوه‌ها و سبزيجات مصرف کنند تا آب بدن آنها حفظ شود.
مظاهري‌نژاد همچنين گفت: لازم است افراد در ماه مبارک رمضان سطح ورزش را از نظر شدت و مدت کاهش دهند، اگر فردي قبلا با شدت زيادي ورزش مي‌کرده و آمادگي خوبي دارد در اين ايام سطح ورزش را به شدت متوسط تقليل دهد تا از خستگي بيش از حد بدن جلوگيري شود.
وي يادآور شد: افراد در زمان عادي مي‌توانند حداقل ??? تا ??? دقيقه در هفته فعاليت بدني داشته باشند، اما در ماه مبارک رمضان به علت محدوديت‌هايي که در زمان، شدت فعاليت، سطح آمادگي بدن و ضعف ناشي از گرسنگي ايجاد مي‌شود، افراد بايد حداقل‌ها را رعايت کنند.
مظاهري نژاد توصيه کرد: در ماه رمضان افراد بايد جهت سلامت قلبي - عروقي و حفظ سلامت بدن ??? دقيقه در هفته فعاليت متوسط انجام دهند، البته نوع ورزش افراد به شدت فعاليت و سطح آمادگي بدني آنها بستگي دارد. انجام ورزش‌هاي هوازي مانند پياده‌روي و شنا بهترين نوع ورزش در اين ماه مبارک هستند، همچنين روزه‌داران مي‌توانند حدود دو مرتبه در هفته ورزش‌هاي قدرتي را انجام دهند تا قدرت عضلات بدن آنها حفظ شود.
وي خاطرنشان کرد: ورزشکاران در روزهاي عادي ممکن است روزي ? تا ? مرتبه به مدت ? ساعت فعاليت هوازي انجام داده و هفته‌اي ? مرتبه نيز تمرينات قدرتي انجام دهند، اما در ماه مبارک رمضان توصيه مي‌شود فعاليت‌هاي هوازي را به يک نوبت ( پس از افطار )‌ کاهش داده و تمرينات قدرتي را نيز حداقل ? مرتبه در هفته انجام دهند.
وي توصيه کرد که ورزشکاران تمرينات‌شان را بعد از افطار انجام دهند، چرا که فعاليت‌هاي ورزشي قبل از افطار، آنها را دچار تنش و خستگي مي‌کند، همچنين به فدراسيون‌ها نيز توصيه مي‌شود در صورت امکان، انجام مسابقات ورزشي را به بعد از ماه مبارک رمضان موکول کنند.
مظاهري نژاد در پايان درباره استفاده از مکمل‌هاي غذايي در ماه رمضان نيز، گفت: اگر سطح فعاليت بدني کاهش يابد، به مراتب از مکمل‌ها هم بايد کمتر استفاده شود، البته بسته به شدت تمرين و ميزان فعاليت، مصرف مکمل‌ها نيز بايد تغيير کند.
پايان خبر

  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327137
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم