• 1399/02/01 - 08:06
  • - تعداد بازدید: 3
  • - تعداد بازدیدکننده: 3
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /Z6ZWo

بهورزان روستاهاي تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي ايران، مدافعان خط مقدم مقابله با کرونا

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي ايران: بهورزان روستاهاي تحت پوشش دانشگاه، مدافعان خط مقدم مقابله با کرونا هستند. بهورزان دانشگاه با عزم جزم و روحيه‌اي جهادي و در تمام ساعات شبانه‌روز، همراه با ايرانيان عزيز، در سنگر تأمين و حفظ سلامت روستائيان از هيچ کوششي فروگذار نمي‌کنند.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي ايران: بهورزان روستاهاي تحت پوشش دانشگاه، مدافعان خط مقدم مقابله با کرونا هستند. بهورزان دانشگاه با عزم جزم و روحيه‌اي جهادي و در تمام ساعات شبانه‌روز، همراه با ايرانيان عزيز، در سنگر تأمين و حفظ سلامت روستائيان از هيچ کوششي فروگذار نمي‌کنند.



به نقل از روابط عمومي معاونت بهداشتي؛ مهندس مهدي عرب؛ سردبير مجله صحت، به مناسبت آغاز هفته‌ي سلامت 1399 با دکتر بابک عشرتي؛ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران مصاحبه‌اي را انجام داد. متن اين مصاحبه اين گونه است.



بسم الله الرحمن الرحيم



 نظر به اهميت "سلامتي" در زندگي آحاد جامعه و نقشي که انسان سالم، مي تواند در شکل‎دهي جامعه‌ي سالم داشته باشد؛ اجراي برنامه‌هاي مرتبط با سلامت و تکريم فعاليّت‌هاي دست‌اندرکاران عرصه‌ي بهداشت و درمان مورد توجّه ويژه  قرار گرفت. لذا هفته‌ي سلامت فرصتي مغتنم و بهترين نماد براي تزريق اهداف بهداشتي به تک‌تک افراد جامعه است. تا با بيان اهميّت و جايگاه بسيار مهم سلامت و سهم آن در تحقّق توسعه‌ي پايدار، بر مشارکت مردم و همراهي مجموعه‌ي نهادهاي حاکميّتي و اجرايي تأکيد شود.



دکتر بابک عشرتي خاطرنشان کرد: شايان ذکر است سرمايه‌گذاري در حوزه‌ي سلامت و پرداختن به موضوع پيشگيري و آموزش مردم در اين حوزه، اثرات فزاينده و مثبتي در اقتصاد و نيز بازگشت سرمايه‌ها دارد. طبق برآورد در آمريکا، در حدود 5.2 ميليارد روز کاري، به دليل بيماري افراد، در هر‌سال از دست مي‌رود و برآورد مي‌شود باعث کاهش 1 تريليون دلار بهره‌وري شود. با بهبود سلامت عموم، زندگي مردم بهبود يافته و رونق اقتصادي ادامه خواهد داشت.


وي ادامه داد: همچنين با توجه به شيوع جهاني بيماري COVID- 19 و تاثير بسيار محرز و مشهود بر سلامت، سبک زندگي مردم و نيز اقتصاد دنيا؛ توجه ويژه به تمامي ابعاد سلامت، بيش از پيش قابل توجه و حائز اهميت است. 


معاون بهداشت دانشگاه ضمن اشاره به درخشش بي نظير مردم ايران در مديريت بيماري کرونا تصريح کرد: انتخاب شعار محوري حمايت همگاني از مدافعان سلامت در کشور به عنوان شعار هفته سلامت سال جاري، فرصتي ارزشمند است تا از خدمات ايثارگرانه کادر بهداشت کشور به عنوان سربازان گمنام خط مقدم مقابله با کرونا و همچنين کادر درماني بيمارستانها به عنوان سپيدپوشان مبارزه با اين بيماري، تقدير و تشکر شود. 


ناگفته پيداست که بسيج همگاني تمامي سازمانها، نهادها و ارگان هاي کشور در مقابله و مديريت بيماري COVID- 19 و همچنين همدلي و همراهي مردم عزيزمان، نقشي طلايي و مهم در مديريت اين بيماري داشته و دارد. 



دکتر عشرتي ضمن اشاره به انتخاب شعار " بهورزان و خانواده بهداشت کشور در مقابله با کرونا " در اولين روز از هفته‌ي سلامت امسال گفت: شيوع بيماري کرونا، مشخص کننده‌ي تأثير چشمگير و قابل توجه نقش بهداشت در ارتقاي سلامت عمومي مردم است. چرا که رعايت توصيه‌هاي بهداشتي که معمولاً مغفول مي‌مانند؛ مانند: شست و شوي صحيح، دقيق و مکرر دستها با آب و صابون – رعايت آداب تنفسي – توجه به سلامت رواني جامعه و کنترل استرس ( با توجه به تأثير مستقيم استرس در کاهش ايمني بدن ) – توجه به تغذيه صحيح و سالم و... از موارد مهم در پيشگيري و حتي بهبود روند درماني مبتلايان به اين بيماري است.



معاون بهداشت دانشگاه با بيان اينکه شبکه بهداشت و درمان در نقاط روستايي؛ با نام خانه بهداشت و با تلاش بهورزان خدمات بهداشتي و مراقبت‌هاي اوليه را به مردم تحت پوشش با جمعيت تقريبي حداقل هزار نفر براي هر بهورز، ارائه مي‌دهد، بيان کرد: دانشگاه علوم پزشکي ايران با 56 خانه بهداشت و 115 بهورز، جمعيت روستايي بالغ بر 304 هزار نفر را تحت پوشش دارد و تمام خدمات را به روستائيان عزيز ارائه مي‌دهد.



وي افزود: اکنون در دوران شيوع بيماري کرونا قرار داريم و بيشترين بار خدمات براي ارائه خدمت به مردم در روستاها، پس از پزشکان و پرستاران در بيمارستان‌ها، بر عهده بهورزان خانه‌هاي بهداشت و همچنين مراقبين سلامت و پزشکان روستايي در مراکز خدمات جامع سلامت است؛ اين عزيزان، مسئول غربالگري از راه دور تمام جمعيت تحت پوشش خود هستند و هر روز طي تماس با جمعيت روستا و پرسيدن چند سوال ساده، اقدام به شناسايي افراد مشکوک کرده و موارد را در پرونده الکترونيک سلامت افراد منظور مي‌کنند. همچنين مردم روستا را به مراکز خدمات جامع سلامت روستايي براي ويزيت معرفي کرده و نيز آموزش‌هاي لازم را به بيماران احتمالي و تمام افراد خانواده و عزيزاني که با ايشان برخورد داشته‌اند، ارائه داده و همچنين قرنطينه خانگي بيماراني که علائم تنفسي شديد ندارند را انجام مي‌دهند. 



دکتر عشرتي تأکيد کرد: در صورتي که فردي با علائم بيماري در تماس با ساير افراد نيز شناسايي شوند، به مراکز خدمات جامع سلامت منتخب ارجاع داده مي‌شوند.



معاون بهداشت دانشگاه عنوان کرد: بهورزان دانشگاه با عزم جزم و روحيه‌اي جهادي و در تمام ساعات شبانه‌روز، همراه با ايرانيان عزيز، در سنگر تأمين و حفظ سلامت روستائيان از هيچ کوششي فروگذار نمي‌کنند. بهورزان با توجه به بومي بودن و شناخت تقريبي کل جمعيت ساکن در روستا، ارتباطات مستقيم و مستمر اجتناب ناپذير با مردم روستا داشته و اين امر منجر به ابتلاي چندين نفر از اين عزيزان به بيماري COVID- 19  شده است؛ لکن با وجود بيماري و در مدت قرنطينه خانگي، همچنان با اهالي روستا ارتباط تلفني داشته‌اند و آموزش‌ها و راهنمايي‌هاي لازم را با روستائيان شريف ارائه داده و مي‌دهند.



دکتر عشرتي اشاره‌اي هم به اجراي برنامه‌هاي آموزشي جديد در راستاي ضرورت توسعه کاربست فناوري‌هاي نوين ارتباطي و استفاده از روش‌هاي جديد در برگزاري جلسات دستگاه‌هاي اجرايي با يکديگر و واحدهاي استاني کرد و گفت: به منظور کاهش ماموريت اداري، سفرهاي بين شهري و درون شهري و صرفه جويي در هزينه‌هاي مترتب بر آن‌ها و جلوگيري از اتلاف وقت کارشناسان و مديران و افزايش بهره‌وري سازمان و نيروي انساني، اين معاونت اقدام به طراحي و اجراي دوره‌هاي آموزشي غير حضوري ( LMS) کرد که دستاورد مهم آن 52 هزار نفر ساعت از اتلاف وقت کارشناسان امور بهورزي جلو گيري کرده و مبلغ حدودي 20 ميليارد ريال صرفه جويي را در پي داشته است.



 دکتر عشرتي ضمن تقدير و تشکر از خدمات بي شائبه بهورزان خدوم دانشگاه، خلاصه‌اي از فعاليت‌هاي اين عزيزان را بيان کرد.


1- آموزش همگاني در خصوص بيماري کوويد19 توسط بهورزان در سطح روستاهي تحت پوشش


2- بيماريابي کوويد19 توسط بهورزان و با همکاري پايگاه‌هاي بسيج 


3- اجراي طرح تب سنجي و توزيع اقلام بهداشتي رايگان توسط بهورزان با همکاري پايگاه‌هاي بسيج 


4- توزيع مواد ضدعفوني، ماسک و دستکش بين مراجعين


5- مراجعه حضوري به درب منازل و تحويل مواد ضدعفوني، ماسک و دستکش به مردم


6- حضور بهورز خانه بهداشت حصار زيرک در راه اندازي ايران مال


7- جلب مشارکت مردمي در بسيج ملي مقابله با کرونا


8- نظارت بر قرباني کردن بهداشتي گوسفند و همکاري در توزيع گوشت بين نيازمندان


9- مشارکت در برنامه‌هاي ستاد شبکه‌ها و مراکز تحت پوشش دانشگاه و همکاري با آنها در طرح هاي احتمالي در ساعات غير اداري


10- مشارکت و همکاري لازم توسط بهورزان شاغل در خانه هاي بهداشت با جمعيت کمتر با بهورزان شاغل در روستاهايي با جمعيت بالاتر



اميدوارم عملکرد تلاشگران عرصه‌ي بهداشت دانشگاه، مورد رضايت حضرت باريتعالي و عنايات خاص حضرت وليعصر (عج) قرار گيرد.



و نکته‌ي آخر اينکه، اميد است با توجه‌ي ويژه به مقوله‌ي ارزشمند سلامت و تلاش مضاعف براي ترويج فرهنگ سلامتي، شاهد روزي باشيم که تمامي افراد جامعه، براي اعتلاي اين گوهر تلاش کنند.



دکتر بابک عشرتي


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران 
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 328155
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم