• 1400/03/19 - 06:46
  • - تعداد بازدید: 7
  • - تعداد بازدیدکننده: 7
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZtLVo
کارشناس مسئول آزمايشگاه کنترل غذا و دارو بررسي کرد:

تاثير مواد غذايي و مواد مغذي در دوران ريکاوري کوويد-19

کارشناس مسئول آزمايشگاه کنترل غذا و دارو بررسي کرد:
تاثير مواد غذايي و مواد مغذي در دوران ريکاوري کوويد-??


 پژوهش ها نشان مي­دهد که خطر ابتلا به ويروس کوويد ?? در افرادي که تغذيه نامناسبي دارند بيشتر است، همچنين در دوران ابتلا تغذيه مناسب اهميت زيادي در بهبودي دارد.
­­­­­­­­به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران، مهندس فرحناز کشوري فرد؛ کارشناس مسئول آزمايشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به پژوهش هاي انجام شده با موضوع بررسي تاثير مواد غذايي و مواد مغذي در دوران ريکاوري کوويد??، اظهار کرد: در اين پژوهش ها با استفاده از داده هاي آماري، به بررسي تاثير مصرف مواد غذايي خاصي در طول ريکاوري کرونا در ??? کشور جهان پرداخته شده است.
وي با بيان اينکه گروه بندي کشور ها با توجه با شاخص GHI (مقدار شاخص فقر) انجام شده، افزود:  با استفاده از اين شاخص مي توان کشور ها را هم از نظر کيفيت تغذيه و هم از نظر در دسترس بودن مواد غذايي تفکيک کرد.
کشوري فرد گفت: متاسفانه در کشور هايي که GHI بالا است، شاخصي براي تشخيص مواد غذايي تاثير گذار در رويه ريکاوري کوويد ?? وجود ندارد.
وي با بيان اينکه کشور ها با استفاده از اين شاخص به چهار گروه تقسيم شده اند، ادامه داد: گروه اول کشور هايي هستند که شاخص فقر آنها  کاملا حذف شده مانند آمريکا، کانادا، ژاپن، کره جنوبي، استراليا و اروپاي غربي؛ گروه دوم شامل کشور هايي مي شوندکه شاخص فقر آنها بسيار کم است، مانند آمريکاي جنوبي، مکزيکو و کشورهاي مرکزي آمريکاي جنوبي؛ در گروه سوم کشور هايي قرار مي گيرند که شاخص فقر کمي دارند مانند ايران، آلباني، اکراين و روسيه؛ گروه چهارم نيز شامل کشور هايي با شاخص فقر بالا مانند کشورهاي آفريقايي، فيجي، يمن، پاکستان و ويتنام هستند.
کشوري فرد گفت: غذاهايي با ريشه حيواني که پر از کلسترول هستند، شايد باعث بيماري­هاي متعدد شوند اما تحقيقات نشان داده مقدار مناسبي از کلسترول باعث تقويت سيستم ايمني نسبت به عفونت ها و ويروس ها مي ­شود.
وي ادامه داد: غذاهايي که منبع زينک و رتينول هستند نيز در دوران ريکاوري نقش زيادي داشته اند. مانند گوشت، شير و فرآورده­هاي لبني که در کشورهاي گروه اول به صورت سيستماتيک با ويتامين D غني مي­ شوند.
کشوري فرد افزود: از ميان مواد غذايي بررسي شده، سبزيجات و فرآورده­هاي گياهي بيشترين تأثير را در پروسه ريکاوري کوويد ?? داشته­اند. دليل اين تاثير وجود ويتامين E در روغن­هاي گياهي و همچنين وجود امگا? در روغن­هاي سويا و دانه ي کلزا است.
اين کارشناس خاطر نشان کرد: تنها ماده اي که در دوران ريکاوري کوويد ?? تاثير منفي دارد نوشيدني هاي الکلي است که نه تنها باعث ايجاد مشکلات کبدي شده، بلکه سبب ايجاد مشکلات ريوي و در نهايت کند تر شدن پروسه ي بهبودي مي­شود.
وي گفت: يکي از موثرترين روش هاي گذراندن راحت دوران ريکاوري کوويد ?? داشتن رژيم غذايي مناسب است. غذاهايي که داراي مقدار زيادي ليپيد، پروتئين، آنتي اکسيدان و ريزمغذي ها هستند به تسريع دوران ريکاوري کمک شاياني مي­کنند. همچنين غذاهايي که ويتامين­هاي متعدد مانند ويتامين D و ويتامين E دارند در تقويت سيستم هاي دفاعي بدن و سرعت بخشي به روند درمان نقش چشمگير دارند.
کشوري فرد در پايان افزود:  در کشور ما ايران بيشتر مواد مغذي ذکر شده در بالا موجود هستند و ريکاوري را براي کساني که در حال گذراندن دوران نقاهت خود هستند آسان مي سازد.
پايان خبر
نازنين نادري
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327265
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم