• 1401/01/17 - 07:15
  • - تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZsbVo
عضو هئيت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران عنوان کرد:

تنظيم خواب ماه رمضان با طب ايراني/دمنوش هايي براي کاهش حرارت بدن روزه دار

عضو هئيت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران عنوان کرد:
تنظيم خواب ماه رمضان با طب ايراني/دمنوش هايي براي کاهش حرارت بدن روزه دار



عضو هئيت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران با تشريح چگونگي تنظيم خواب در ماه رمضان از منظر طب ايراني با معرفي دمنوش هايي براي کاهش حرارت بدن روزه دار گفت: برهم خوردن نظم وعده غذايي و کمبود آب بدن در ماه رمضان، منجر به سردرد، احساس پري در دستگاه گوارش و کسالت بدن مي شود که طب ايراني براي اين موارد توصيه هاي مفيدي دارد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي ايران، دکتر فاطمه اقباليان - متخصص طب ايراني درخصوص توصيه هاي تغذيه اي براي ماه رمضان از منظر طب ايراني عنوان کرد: روزه داري علاوه بر تعالي روح، از نظر پزشکي براي جسم نيز فوايد بسيار ارزشمندي دارد.
وي ادامه داد: دستگاه گوارش به علت خوردن تمامي وعده هاي غذايي در ايام عادي در حال فعاليت پيوسته است، در ماه رمضان با توجه به خوردن و آشاميدن کمتر در شبانه روز، فرصتي براي تقويت، استراحت، اصلاح مزاج، دفع رطوبت و مواد زائد دستگاه گوارش و پاک سازي بدن از مواد زائد به وجود مي آيد.
اقباليان افزود: از ديدگاه طب ايراني، روزه داري مزاج را به سمت سردي و خشکي مي برد و با توجه به اينکه مزاج فصل بهار گرم و تر است، يکي از مناسبت ترين زمان ها براي روزه گرفتن است.
وي تاکيد کرد: افراد براي داشتن يک روزه داري صحيح از ديدگاه طب ايراني بايد با ? اصل ضروري براي زندگي سالم يا همان "سته ضروريه" آشنا شوند، اين اصول شش گانه شامل تامين هواي مناسب، داشتن فعاليت بدني مناسب، رعايت اصول خواب و بيداري، خوردن و آشاميدن، داشتن دفع مناسب و کنترل حالات روحي براي رسيدن به سلامت جسماني مناسب است.
استاديار دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: يکي از مهم ترين اتفاقات ماه رمضان بر هم خوردن نظم ساعات خواب و بيداري است که ساعات خواب کوتاه مي شود و منجر به ايجاد اختلال در هضم و همچنين ضعف در بدن مي شود.
اقباليان ادامه داد: به همين دليل تاکيد مي شود براي سلامتي بدن، خوابيدن در ساعات ?? الي دو صبح جدي گرفته شود و تا حد امکان از خوابيدن بعد از خوردن سحري براي جلوگيري از ترش کردن معده اجتناب شود و زمان استراحت را به بعد از ظهر موکول کنند.
اين متخصص طب ايراني بيان کرد: حرکات بدني شديد منجر به تعريق و از دست دادن آب بدن مي شود، در نتيجه ضعف بدني ايجاد مي شود بنابراين توصيه مي شود در ايام روزه داري از انجام حرکات ورزشي شديد پرهيز شود.
وي تصريح کرد: از منظر طب ايراني اولويت در ماه رمضان، رعايت حفظ قواي بدني و جلوگيري از ايجاد ضعف است. افراد با مزاج گرم و تر به دليل قواي بدني بالاتر مي توانند در زمان بين افطار تا سحر فعاليت ورزشي متناسب با شرايط بدن خود را انجام دهند.
اقباليان عنوان کرد: يکي از مشکلات روزه داران، يبوست ناشي از برهم خوردن نظم دريافت وعده هاي غذايي و کمبود آب بدن در اين ايام است که علائمي مانند سردرد، احساس پري در دستگاه گوارش و کسالت بدني را به دنبال دارد، بنابراين طب ايراني بر رعايت اصولي از قبيل شروع افطار با مايعات ولرم، مصرف مايعات کافي تا زمان سحر، استفاده از خيسانده ميوه هايي مانند انجير و آلو، آشاميدن دمنوش خاکشير و استفاده از سبزيجات و ميوه در وعده هاي غذايي تاکيد مي کند.
وي خاطرنشان کرد: در اين ايام تا حد امکان از قرار گرفتن در مکان هاي گرم در اواسط روز خودداري شود و افراد مصرف شربت و نوشيدني هاي خنک در شب هنگام را جدي بگيرند. مصرف دمنوش هاي آرامش بخش مانند دمنوش گل گاو زبان، بهارنارنج و شربت ليمو بهارنارنج براي کمک به کنترل حالات روحي مانند عصبانيت، خشم و پرخاشگري که منجر به افزايش حرارت بدن مي شود نيز در طب ايراني توصيه شده است.
گفتني است، اين قبيل توصيه ها براي روزه گرفتن در تمامي افراد يکسان نيست و در افراد با ضعف مزاج و ضعف در قواي بدن و بيماران کليوي، قلبي و افرادي که دارو هاي خاص مصرف مي کنند و نمي تواند طولاني مدت گرسنگي را تحمل کنند بايد زير نظر پزشک متخصص براي روزه گرفتن اقدام شود.
پايان مطلب//
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327777
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم