• 1398/12/11 - 08:06
  • - تعداد بازدید: 4
  • - تعداد بازدیدکننده: 4
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /Z9SVo

ثروت آفريني از پسماندهاي بيمارستاني/ «بازگشت سبز» نوزدهم اسفند 1398 در دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار مي شود

  رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران در نشست خبري «بازگشت سبز» با بيان اينکه در پسماندهاي بيمارستانهاي مواد ارزشمندي وجود دارد که با برخورد غير علمي آنها را از دست مي دهيم، اظهار کرد: از ايده هاي نو براي ثروت آفريني از پسماندهاي بيمارستاني استقبال مي کنيم.

رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران در نشست خبري «بازگشت سبز» با بيان اينکه در پسماندهاي بيمارستانهاي مواد ارزشمندي وجود دارد که با برخورد غير علمي آنها را از دست مي دهيم، اظهار کرد: از ايده هاي نو براي ثروت آفريني از پسماندهاي بيمارستاني استقبال مي کنيم.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر جليل کوهپايه زاده؛ رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران شنبه دهم اسفند 1398 در نشست خبري رويداد «بازگشت سبز»، پساب ها و پسماند هاي بيمارستاني را يکي از دغدغه هاي مديران بيمارستاني دانست و اظهار کرد: اين رويداد فرصت خوبي است که از تفکر دانشمندان جوانمان در زمينه پسماندهاي بيمارستاني به نحو ارزشمند استفاده کنيم و مطمئناً بسياري از اين تفکرات مي تواند به نتيجه برسد و  از اين فرصت به بهره وري مناسب به همراه خلق ثروت برسيم.
وي در ادامه  با بيان اينکه  نقش دانشگاه ها در اين موضوع بسيار مهم است، افزود: بسياري بر اين باورند که اين قبيل اقدامات مربوط به شهرداري و محيط زيست است، در حاليکه موضوع بازيافت يک چالش ميان بخشي است؛ اگر در بيمارستان ها پسماند کمتري توليد شود و يا پسماند بيمارستاني کم خطر توليد شود، متعاقباً سيستم هايي مانند شهرداري ها و محيط زيست نيز براي امحاء آنها با اطمينان بيشتري عمل مي کنند.
دکتر کوهپايه زاده  با بيان اينکه حرکت در اين مسير از معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران انجام شده، اظهار اميدواري کرد که با همکاري ساير دانشگاه هاي علوم پزشکي و غير علوم پزشکي و همچنين بخش هاي خصوصي به همگرايي هاي مشترک برسيم و رويداد «بازگشت سبز» شروعي براي افزايش توجه به اين موضوع و همکاري هاي مشترک در خصوص بازيافت پسماند هاي بيمارستاني باشد.
وي با بيان اينکه اين قبيل رويداد ها مي تواند به گسترش علم و دانش و همه گير شدن آن در سطح ملي کمک کند، افزود: دانشگاه علوم پزشکي ايران نيز در اين مسير سعي کرده تا پيش قدم باشد و دست ياري را به سمت صاحب نظران، نوآوران، افراد خلاق و تمامي کساني که مي توانند در اين زمينه به کمک کشور بيايند، دراز مي کند.
دکتر کوهپايه زاده با اشاره به توليد روزانه مقادير بسيار زياد پسماندهاي بيمارستاني در کشور، گفت: دانشگاه علوم پزشکي ايران با دارا بودن 10 بيمارستان دولتي و 50 بيمارستان خصوصي به عنوان پيشرو و پيش قدم در اين مسير با اين رويداد ارزشمند همراه است تا بتوانيم اين تفکر را در سطح کشور نهادينه کنيم.
وي خاطرنشان کرذ: متاسفانه با توجه به وجود استارت آپ هايي در حوزه مديريت و بازيافت پسماندهاي بيمارستاني تا کنون اقدام موثري انجام نشده، در صورتيکه بيمارستان ها از گسترش اين قبيل استارت آپ ها  به منظور تامين منابع مالي بيشتر استقبال مي کنند.
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران افزود:  براي مثال روزانه مقادير بي شماري از مواد قابل بازيافت مانند مواد فلزي از جمله ايمپلنت هاي اورتوپدي (پيچ ها و پلاک ها) و مواد پليمري مانند کيسه هاي سرم و متعلقات آن در بيمارستان ها استفاده مي شود و همگي قابليت بازيافت را دارند.
وي تاکيد کرد: قطعا فعاليت استارت آپ ها در اين حوزه بسيار ارزشمند است و بايد براي اين موضوع  استارت آپ هاي توانمند با خلاقيت و تفکر نوآورانه پا به اين عرصه بگذارند.
دکتر کوهپايه زاده افزود: از لحاظ قانوني پسماند هاي بيمارستاني از هرنوع بايد امحاء شود که اين قانون موجب شده  در دانشگاه علوم پزشکي ايران و ديگر دانشگاه ها برنامه نظام مندي براي بازيافت مواد بيمارستاني داراي ارزش، وجود نداشته باشد. اما در خصوص مديريت پساب هاي بيمارستاني اقدامات خوبي انجام گرفته اما بازيافت تجهيزات پزشکي به خاطر موانع قانوني مغفول مانده است.
وي گفت: دانشگاه علوم پزشکي ايران قطعاً در نظر دارد در بستر اين رويداد از ايده ها و خلاقيت جوانان و متخصصان اين حوزه در قالب استارت آپ ها و شرکت ها حمايت کند تا با استفاده از يک خرد جمعي به حل اين چالش ها با ديد فناورانه برسيم.
وي افزود: دانشگاه علوم پزشکي ايران برنامه هاي ملي با موضوع پسماند هاي بيمارستاني را در حال اجرا دارد و قطعاً در خصوص پسماند هاي قابل بازيافت پزشکي استراتژي ويژه اي در آينده خواهد داشت. اين دانشگاه قصد دارد از اين زنجيره مغفول مانده در مديريت پسماند ارزش افزوده هاي ارزشمندي از بعد اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي ايجاد کند. 
وي ادامه داد: از مزيت هاي بسيار مهمي که براي استارت اپ هاي حوزه بازيافت تجهيزات پزشکي و بيمارستاني در همکاري دانشگاه علوم پزشکي ايران وجود دارد، اين است که دانشگاه بيمارستان هاي خود را در اختيار اين شرکت هاي فناور قرار مي دهد تا بتوانند چالش هاي زيست محيطي ناشي از پساب ها و مواد بيمارستاني غير عفوني و عفوني را حل کنند.
وي گفت: يکي از برنامه هاي مهم دانشگاه علوم پزشکي ايران همکاري با سازمان هاي مردم نهاد است که همواره دغدغه هاي محيط زيستي بسيار زيادي را دارند و پسماند هاي بيمارستاني نيز از مهمترين چالش هاي آنها است. 
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران در پايان تاکيد کرد: کشور ايران نياز به يک هم افزايي گسترده در اين راه دارد و تمامي سازمان هاي تابعه وزارت بهداشت، محيط زيست، شهرداري ها، دانشگاه ها و سازمان هاي مردم نهاد بايد به سهم خود براي بهبود پسماند هاي بيمارستاني هم قدم شوند تا از زاويه هاي مختلف مانند اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي بتوان از منابع ارزشمند موجود در پسماند هاي بيمارستاني بهتر بهره برد و منافع آن به جامعه نيز برسد.



بنابر اين گزارش «بازگشت سبز» يک رويداد استارت اپي است که براي اولين بار در کشور با محوريت بازيافت تجهيزات پزشکي غير عفوني در دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار مي شود.
در شهر تهران بيش از هفت هزار مرکز درماني و 160 بيمارستان فعال هستند. اين مراکز روزانه بيش از 100 تن زباله توليد مي کنند که خود اين مراکز با هزينه اي معادل صدها ميليون تومان وظيفه بي خطر سازي آنها را بر عهده دارند اما همواره در خصوص امحاء و بازيافت آن چالش هاي گسترده اي وجود داشته است.
«بازگشت سبز» از تمامي نوآوران و افرادي که صاحب نظر هستند و ايده هاي خلاقانه در اين زمينه دارند دعوت مي کند تا با حضور در اين رويداد بتوانند مشکلات اين حوزه را با نگاه فناورانه حل کنند.
اين رويداد يک تفکر ايده بازار است که به دنبال ايده هاي نو در زمينه بازيافت تجهيزات بيمارستاني غير عفوني مي گردد. در «بازگشت سبز» مشکلات با جامعه و متخصصان در ميان گذاشته مي شود تا با کمک آنها دست در دست يکديگر مشکلات را حل کنيم.
افراد، شرکت ها و تيم هايي که بتوانند ايده هاي جذاب، علمي و عملياتي ارائه دهند، حمايت شده و در مرکز رشد و نوآوري دانشگاه علوم پزشکي ايران پذيرش مي شوند و دانشگاه يکي از مشتريان آنها خواهد بود. 



  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326505
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم