• 1398/12/06 - 20:40
  • - تعداد بازدید: 9
  • - تعداد بازدیدکننده: 9
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z7dVo

ديدگاه استاديار ويروس شناسي دانشگاه علوم پزشکي ايران در خصوص کورونا

گفتگويي با دکتر عطايي ؛ استاديار ويروس شناسي دانشگاه علوم پزشکي ايران در خصوص ويروس کورونا انجام گرفته است.

گفتگويي با دکتر عطايي ؛ استاديار ويروس شناسي دانشگاه علوم پزشکي ايران در خصوص ويروس کورونا انجام گرفته است.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه : دکتر آنژيلا عطايي ؛ استاديار ويروس شناسي دانشکده پزشکي عنوان کرد:
کورونا ويروس ها خانواده ويروسي حاوي ژنوم RNA و پوشش دو لايه ليپيدي هستند که به طور وسيع در انسان، ساير پستانداران و حتي پرندگان وجود دارند. 
 دکتر عطايي بيان کرد: اولين بار اعضاي اين خانواده در دهه ???? و در بيماري هاي مختلف حيوانات شناخته شدند. در دهه ???? اعضاي اين خانواده به خاطر مشاهده ساختمان ويروس به وسيله ميکروسکوپ الکتروني و شکل خارهاي گليکوپروتئيني آن که نماي تاج خورشيد به ويروس مي دادند کورونا ويروس ناميده شدند. 
وي گفت : تا پيش از سال ???? کورونا ويروس هاي انساني عامل بيماري هاي خفيف تنفسي يا گوارشي شناخته مي شدند تا اينکه در اين سال کورونا ويروس SARS که عامل سندرم حاد و شديد کشنده تنفسي است در چين شناخته شد. 
استاديار دانشگاه علوم پزشکي ايران  خاطر نشان کرد: ويروس مهم ديگر از اين خانواده ويروس MERS بود که در سال ???? به عنوان عامل سندرم تنفسي خاورميانه معرفي شد. 
وي افزود: پاندمي SARS از چين شروع شده و به ?? کشور مختلف سرايت کرد. ???? نفر را مبتلا کرده و ميزان مرگ و مير ناشي از آن ? درصد اعلام شد. دکتر عطايي تصريح کرد: ويروس MERS ابتدا در عربستان سعودي مشاهده شد و در سطح جهان ???? نفر را مبتلا کرد و ميزان مرگ و مير ناشي از آن ?? درصد گزارش شد. همچنين در سال ???? پنج مورد ابتلا به اين ويروس در ايران گزارش شد. 
استاديار ويروس شناسي  دانشکده پزشکي اظهار کرد:  مخزن هر دو ويروس فوق حيوانات بوده و توسط حيوان واسط به انسان منتقل شده اند. به نظر مي رسد ويروس طي عبور از ميزبان حيواني به انسان به پاتوژن قويتري تبديل مي شود . 
وي ذکر کرد: در دسامبر ???? کورونا ويروس جديدي در ووهان چين گزارش شد و بررسي متاژنوميک از ژنوم ويروس جدا شده از نمونه تنفسي يک بيمار، گونه جديدي از اين خانواده را مشخص کرد که nCoV-2019 نام گرفت . آناليز فيلوژنتيک آن نشان داد که اين ويروس ??/? درصد تشابه نوکلئوتيدي با ويروس SARS دارد و جهش هايي در پروتئين هاي آن اتفاق افتاده است. 
گفتني است مخزن حيواني اين ويروس جديد دقيقا مشخص نيست و در حال حاضر اطلاعات ما به دليل مطالعات انجام گرفته در سال هاي قبل درمورد دو ويروس ديگر بيشتر است و از آنجايي که هنوز اطلاعات بشر درباره ويروس ها بسيار کم است و نيز در سال هاي اخير مشخص شده ويروس هاي به ظاهر کم اهميت مي توانند بيماري هاي مهمي مثل ديابت، ميوکارديت، هپاتيت و غيره ايجاد نمايند لذا درمورد کورونا ويروس جديد هم بايد مطالعات بيشتري انجام بگيرد. 
دکتر عطايي ابراز کرد: هم اکنون حتي توصيه هاي بهداشتي برپايه اطلاعات قبلي از ويروس هاي مشابه و با در نظرگرفتن مشخصات ساختماني ويروس ارائه مي شود. 
بنابر اين هنوز دقيقا مشخص نيست که اين ويروس چقدر مي تواند روي سطوح آلوده باقي بماند . قطرات تنفسي حاوي ويروس در هوا مدت کمي مي مانند اما مدت بقاي آن ها روي سطوح آلوده ?-? روز ذکر شده است. 
ايشان با اشاره به اين نکته که اين ويروس مانند ساير ويروس هايي که عفونت تنفسي ايجاد مي کنند از طريق تماس دست آلوده با چشم، بيني و دهان و از راه قطرات تنفسي منتقل مي شود،  افزود: البته به نظر مي رسد انتقال مدفوعي- دهاني نيز داشته باشد. بنابر اين حفظ بهداشت فردي مثل شست و شوي مکرر دست ها، ضدعفوني کردن سطوحي که مشکوک يا آلوده هستند با الکل ?? درصد و نيز استفاده از ماسک براي افرادي که علائم تنفسي دارند به عنوان راه هاي مهم پيشگيري محسوب مي شوند. 
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: با توجه به اينکه تعداد مبتلايان به کورونا ويروس جديد نسبت به دو ويروس ديگر SARS و MERS بيشتر است و با توجه به شواهد باليني و اپيدميولوژيک چنين به نظر مي رسد که اين ويروس قدرت انتقال بالايي دارد و در صورت رعايت نکردن موارد توصيه شده از طرف متخصصين و سازمان جهاني بهداشت توانايي آلوده کردن جمعيت زيادي را دارد.

تهيه خبر : رهنورد
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327871
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم