• 1400/07/24 - 10:08
  • - تعداد بازدید: 7
  • - تعداد بازدیدکننده: 7
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZS6Vo
به مناسبت روز جهاني غذا

رعايت الگوي تغذيه اي سالم، يکي از مهمترين عوامل در تقويت سيستم ايمني است

به مناسبت روز جهاني غذا
رعايت الگوي تغذيه اي سالم، يکي از مهمترين عوامل در تقويت سيستم ايمني است


يک الگوي غذاي سالم، زماني سالم محسوب مي شود که با تامين غذاي کافي، ايمن، مغذي و متنوع؛ نياز هاي تغذيه اي افراد را تامين کند. رعايت الگوي تغذيه اي سالم، يکي از مهمترين و اساسي ترين عوامل در تقويت سيستم ايمني بدن و حفظ سلامت است که مي تواند موجب کاهش ابتلا به بيماري هاي غير واگير از جمله، بيماريهاي قلبي- عروقي، کبدي، پرفشاري خون، ديابت، آسم و مشکلات تنفسي، سرطانها، اضافه وزن و چاقي شود. 
روز جهاني غذا فرصت مغتنمي است تا با هدف حساس سازي و کسب حمايتهاي سياسي و اجتماعي براي برقراري امنيت غذا و تغذيه، توليد و دسترسي به غذاي سالم و ايمن و کاهش سوء تغذيه و گرسنگي، برنامه هاي متنوعي برگزار شود. 
به مناسبت روز جهاني غذا (?? اکتبر مصادف با ?? مهر ماه سال جاري) با شعار "مبارزه همگاني با کرونا؛ محيط سالم، تغذيه سالم با توليد و مصرف غذاي سالم" مصاحبه اي با دکتر سيد محمد طباطبايي؛ سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران، انجام داد. متن مصاحبه، اين گونه است.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه بيان کرد: امنيت غذايي به معناي دسترسي همه افراد يک جامعه، به غذاي کافي و سالم براي داشتن زندگي سالم و فعال همواره از اهم دغدغه هاي دولتها بوده است که عوامل متعدد اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي برآن موثر است. 
يکي ديگر از عوامل اثر گذار بر اين امر شرايط اقليمي، کم آبي و به تبع آن بروز خکسالي است که براي برقراري امنيت غذايي در اين دوران، بايد شيوه تهيه، توليد و مصرف مواد غذايي را به سمت برنامه هاي غذايي پايدار سوق داد. 
وي افزود: "برنامه هاي غذايي پايدار" برنامه هايي هستند که با کمترين، اثرات زيست محيطي به تحقق امنيت غذا و تغذيه کمک  و زندگي سالم را براي نسل هاي حاضر و آينده فراهم مي کند.
 برنامه هاي غذايي پايدار از نظر فرهنگي قابل قبول، از نظر اقتصادي منصفانه و مقرون به صرفه، قابل دسترس براي همه و حافظ و مراقب تنوع زيستي و اکوسيستم هستند که براي تامين امنيت غذايي و اجراي برنامه غذايي پايدار نياز به مشارکت و مداخلات همه جانبه اي همه سازمانها و ارگان هاي دخيل در اين امر است.  
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه با ذکر اين مطلب که غذايي که انتخاب و مصرف مي کنيم نه تنها بر سلامتي ما و سياره ما، بلکه در نحوه عملکرد سيستمهاي کشاورزي و غذايي موثر است، گفت: تبعات اقتصادي ناشي از همه گيري COVID-?? بر امنيت غذايي و وضعيت تغذيه خانوارها و به تبع آن بر سلامتي افراد تاثير گذار بوده است و ايجاد سيستم هاي پايدار کشاورزي و غذايي با سياست گذاري و توجه جدي به اصلاح در سيستم هاي کشاورزي- غذايي ضروري است. 
طباطبايي گفت: با توجه به بحران کمبود غذا در جهان و دامن زدن انتشار ويروس کرونا و تبعات اقتصادي آن در کاهش دسترسي به غذا براي اقشار آسيب پذير جامعه، از سوي سازمان جهاني بهداشت روز جهاني غذا امسال  با شعار "مبارزه همگاني با کرونا؛ محيط سالم ، تغذيه سالم با توليد و مصرف غذاي سالم"  نامگذاري شده است که اين مناسبت در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي ايران همزمان با ساير استان هاي کشور برگزار خواهد شد؛ تا با اطلاع‌ رساني و آموزش صحيح و ارائه راهکارهاي عملي مانند احداث باغچه هاي خانگي، آشنايي با ارزش مواد غذايي و انتخاب صحيح آنها، جايگزينهاي گروه‌هاي غذايي ، بتوانيم با تقويت سيستم ايمني بدن خود و رعايت پروتکل هاي بهداشتي از اين بحران جهاني عبور کنيم. 

سرپرست معاونت بهداشت و رئيس بسيج جامعه پزشکي دانشگاه، ضمن تقدير و تشکر از جامعه خيرين و طلاب بابت حمايتها و مشارکت در ارتقاي سطح سلامت مردم در طي اين دوران بحراني، به نقش بسيج در هدايت و ساماندهي بسته‌هاي معيشتي و کمکهاي مؤمنانه اشاره کرد و عنوان کرد: اميدوارم با مساعدت هاي بيش از پيش، اين عزيزان بتوانيم برنامه هاي حمايتي گسترده‌تري را براي گروه هاي آسيب پذير (کودکان، مادران باردار و سالمندان) تحت پوشش دانشگاه انجام داده تا گوشه اي از دغدغه هاي معيشتي خانوارهاي آسيب پذير را حل کنيم.

در پايان وي ضمن اشاره به نقش ارزشمند و جايگاه موثر کارشناسان تغذيه حوزه هاي درمان و بهداشت (سلامت) دانشگاه، در دوران کرونا گفت: بر خود لازم مي دانم از کارشناسان تغذيه حوزه بهداشت دانشگاه که با ارائه آموزش ها و مشاوره ها و همچنين فعاليت مستمر در روند واکسيناسيون  و سامانه ????، نقش مهمي در پيشگيري و درمان بيماري کرونا داشته اند، تقدير و تشکر کنم .

پايان مطلب//

 
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327515
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم