• 1398/12/06 - 08:26
  • - تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
  • /ZZdVo

شفافيت، پاسخگوئي و اغنا سازي جامعه در شرايط اضطراري موجود

رئيس انجمن علمي آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ايران: بزرگترين مسئوليت ستاد و مسئولين وزارت بهداشت در اين شرايط ؛ شفافيت، پاسخگوئي ، اطلاع رساني صحيح و اغنا سازي جامعه است.

رئيس انجمن علمي آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ايران:  بزرگترين مسئوليت ستاد و مسئولين وزارت بهداشت در اين شرايط ؛ شفافيت، پاسخگوئي ، اطلاع رساني صحيح و اغنا سازي جامعه است.


به گزارش روابط عمومي دانشگاه : دکتر محمد حسين تقديسي ؛ استاد تمام ارتقاء سلامت و رئيس انجمن علمي آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ايران عنوان کرد: در شرايط فعلي بيشترين چيزي که جامعه و مردم بدان احتياج دارند اطلاعات علمي صحيح است و بزرگترين مسئوليت ستاد و مسئولين وزارت بهداشت دارند شفافيت، پاسخگوئي و اطلاع رساني صحيح به جامعه است.


وي گفت: همه کارشناسان بر اين امر معتقدند که يک دلار هزينه براي پيشگيري 10 دلار، بازگشت سرمايه دارد و علاوه بر کاهش درد و رنج بيماري، از مرگ و ناتواني ناشي از آن پيشگيري مي نمايد. 


دکتر تقديسي بيان کرد: حساسيت همه اقشار و سنين مختلف درشرايط اضطراري موجود و مقابله با ويروس کرونا (Covid_19)  نيز مويد اين موضوع است. رويکردهاي جهاني براي ارتقاي سلامت، بر آموزش همگاني و ترويج سبک زندگي سالم تاکيد دارد.


 توانمند سازي افراد و جوامع را در الويت قرار مي دهند تا از اين طريق با بهبود شيوه زندگي بر بيماريهاي واگير و غير واگير که مشکل عمده جهاني و مورد تعهد ايران نيز مي باشد، فائق آيند. اين در حالي است که بسياري از کشورها نه تنها براي کاهش تاثير عوامل مخاطره آميز بر سلامت بلکه براي توسعه نشاط مردم به دنبال توسعه علمي و روزآمد نمودن آموزش سلامت هستند. 


وي افزود: آموزش سلامت مي تواند مردم را توانمند سازد تا در طول عمرشان کمتر بيمار شوند، کمتر بستري و جراحي شوند، مناسب و صحيح بخورند، کمتر سونوگرافي و اسکن شوند. به عبارتي ساده تر بهتر زندگي کنند و در امر خدمت به کشور خود مفيدتر باشند.


 رئيس انجمن علمي آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ايران اظهار داشت: در شرايط کنوني و مديريت بحران، بزرگترين مسئوليت ستاد پيشگيري و مسئولين وزارت بهداشت و دانشگاه هاي علوم پزشکي، شفافيت، پاسخگوئي و اغنا سازي جامعه و نه فقط خبرنگاران و اطلاع رساني صحيح به جامعه و ارتقاء سواد سلامت جامعه، ترويج فرهنگ پيشگيري و سبک زندگي سالم مي‌باشد؛ که از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي و دانشگاه ها  انتظار مي رود فرصت را مغتنم شمرده،  با حمايت جدي و عملي از  تشکيل کميته عالي مشاوره ارتقاء فرهنگ سلامت در وزارت به منظور ارائه خدمات آموزشي و ارتقاي فرهنگ سلامت در سطوح ارائه خدمت و جامعه، با بهره گيري از ظرفيت هاي متخصصان آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت،  و کارشناس شبکه هاي اجتماعي بر کاهش اضطراب، بررسي و تبيين نقش و تاثير پيام هاي آشکار و پنهان اطلاع رساني و نهادينه سازي سلامت در جامعه گام بردارد.


دکتر تقديسي خاطر نشان کرد: به منظور آموزش خودمراقبتي و خود مديريتي مردم، لزوم مشارکت فعالانه سازمان هاي غير دولتي و مردم نهاد و انجمن هاي علمي در اجراي برنامه هاي ملي و پيشگيري از اپيدمي موجود، پويش اجتماعي، حمايت هاي همه جانبه، آموزشي و ترويج سبک زندگي سالم و ارتقاء سواد سلامت، تغذيه اي، و حتي سواد کلينيکي مورد تاکيد مي باشد. لذا درخواست مي شود وزارت بهداشت نسبت به حمايت جدي و عملي و برنامه ريزي شده از اين سازمان هاي غير دولتي بصورت تشکيل دفتر جلب مشارکت همگاني، در اجراي برنامه هاي پيشگيرانه و ترويج رفتار و فرهنگ سلامت اقدام نمايد.


وي تصريح کرد:  جهت مقابله با اين اپيدمي از طرف مردم و بصورت فردي و خانوادگي ؛ جامعه بايد آگاه باشد ويروس کرونا (  Covid_19)  بسيار مسري تر از بسياري از ويروسهاي هم خانواده خود است. بنابراين قدرت و پتانسيل سرايت بيشتري دارد.


گفتني است اين ويروس از راه قطرات تنفسي منتقل مي شود. بنابراين عطسه و سرفه فرد بيمار مهمترين راه انتقال است.  بنابراين توصيه مي شود در اين ايام در محيط هاي عمومي مانند استخر، ورزشگاه ها و محيط هاي تجمع عمومي خودداري نماييد.


بيماري از راه هواي آلوده منتقل نمي شود ، بلکه الزاما از طريق قطرات تنفسي منتقل مي شود.


در صورتي که قطرات تنفسي بر روي اشيا قرار گيرد، مانند ميز، دسته صندلي، دکمه آسانسور، دستگيره در ماشين يا صندلي مترو، اگر شخص ديگري به اين سطوح دست بزند دستانش آلوده مي شود. براي مثال در هنگام خريد نان توجه نماييد چون با دست نان را برداشته و حمل مي نماييد چنانچه از دستکش استفاده مي کنيد در اين مورد با تعويض دستکش از دستکش نو استفاده و در عدم انتقال آلودگي دقت نماييد. 


دقت داشته باشيد که ويروس به هيچ عنوان از پوست سالم عبور نمي کند بلکه دستان محلي براي انتقال ويروس هستند.


-ناحيه چشم ها، بيني و دهان به ناحيه T-zone معروف است چون اين منطقه شبيه حرف  T انگليسي است. منطقه T-Zone مهمترين راه ورود ويروس به بدن است.


دکتر تقديسي توصيه کرد: بيشترين شخصي که به ناحيه T-Zone شما دسترسي دارد ، خود شما هستيد که معمولا از طريق دستان خود به چشمان و بيني  خود دست مي زنيد و يا با دستان خود چيزي را وارد دهان خود مي کنيد. بنابراين اگر دستان خود را خوب بشوييد احتمال انتقال ويروس به T-Zone خود را کاهش مي دهيد. 


افراد بيماري که هنوز علايم در آنها بروز پيدا نکرده خيلي در انتقال عفونت نقشي ندارند زيرا عطسه و سرفه ندارند.


پس اگر در معرض عطسه و سرفه افراد مبتلا قرار نگيريم و دستان خود را خوب بشوييم مي توانيم از ابتلا به بيماري پيشگيري کنيم.


بنابراين افراد سالم نيازي به استفاده از ماسک ندارند، بلکه افراد مبتلا مي بايست براي جلوگيري از انتشار ويروس ماسک بپوشند.


استفاده از ماسک در افراد سالم به انتقال ويروس بيشتر کمک مي کند چون افراد براي پوشيدن و درآوردن ماسک از دست آلوده استفاده مي کنند و ويروس را وارد ناحيه T-Zone  خود مي کنند.


افراد سالم بجاي ماسک به پوشيدن دستکش نياز دارند.


بيماري نرخ مرگ و مير بسيار پايين تري نسبت به ساير ويروس هاي تنفسي مانند سارس يا مرس يا آنفلوآنزا دارد. بنابراين در افراد سالم مشکل حادي ايجاد نمي کند. افراد سالمند، افراد داراي بيماري زمينه اي مانند ديابت، بيماري قلبي، بيماران داراي ضعف سيستم ايمني، کساني که تحت شيمي درماني هستند و امثالهم در معرض خطر جدي مي باشند.


 وي ابراز کرد: مديريت استرس در زمان شيوع بيماري کرونا حائز اهميت است در اين شرايط طبيعي است در صورتي که احساس استرس, پريشاني, ترس و يا عصبانيت کنيد و براي خود و خانواده نگران هستيد صحبت و‌گفتگو با افرادي که به آنها اعتماد داريد مي تواند کمک کند. با دوستان و خانواده خود تماس برقرار کنيد.


-اگر بايد در خانه بمانيد, يک سبک زندگي سالم شامل رژيم غذايي مناسب , خواب, ورزش و تماس هاي اجتماعي با عزيزان در خانه و از طريق ايميل و تلفن با ساير فاميل ها و دوستان را برقرار کنيد.


-از سيگار , مشروب و ساير مواد مخدر براي مقابله با احساسات خود استفاده نکنيد. اگر احساس آشفتگي مي کنيد با يک کارمند بهداشت يا مشاور صحبت کنيد. 


_ سعي نماييد وسواس نداشته و اطلاعات درست را به دست بيآوريد. اطلاعاتي را جمع آوري کنيد که به شما کمک مي کند که بتوانيد به طور دقيق احتمال خطر خود و اطرافيانتان را تعيين کنيد تا بتوانيد اقدامات احتياطي معقولي را انجام دهيد. منبع معتبري را که به آن مي توانيد اعتماد کنيد پيدا کنيد همانند وب سايت وزارت بهداشت


_نگراني و اضطراب را ، با کم کردن زماني که شما و خانوادتان صرف تماشا يا گوش دادن به مطالب رسانه اي که شما آن را ناراحت کننده مي دانيد، محدود کنيد.


_مهارت هايي را که در گذشته به شما کمک کردند که مشکلات زندگي قبلي را مديريت کنيد در نظر بگيريد و از آن مهارت ها استفاده کنيد تا به شما در مديريت احساساتتان در حين اين مواقع چالش بر انگيز شيوع بيماري کمک کنند.



تهيه خبر : رهنورد
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327864
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم