• 1399/07/19 - 11:05
  • - تعداد بازدید: 3
  • - تعداد بازدیدکننده: 3
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /ZvpWo

شناخت از بيماري موجب کنترل استرس مي شود

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران: اطلاعات درست در خصوص بيماري و روند درمان آن باعث کنترل استرس و اضطراب مي شود.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه: دکتر شهبانو قهاري؛ روان شناس و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران عنوان کرد: بي شک نگراني و اضطراب در بين خانواده هايي که بيمار کرونايي دارند يک امر طبيعي به نظر مي آيد اما بايد سعي کنند تا استرس و اضطراب خود را در حضور بيمار نشان ندهند.
وي گفت: يکي از راههاي تشديد اضطراب بيماران، اطلاعات نادرست درباره بيماري و روند درمان است و براي کنترل اين حالت بايد سعي کنند اطلاعات درست را از پزشک دريافت و درمان را تحت نظر پزشک ادامه بدهند.
دکتر قهاري بيان کرد: همراهان بايد ضمن رعايت دستورات درماني براي روحيه دادن و اميد به بيمار نهايت تلاش خود را انجام دهند.
ايشان در خصوص خانواده هايي که عزيزان خود را از دست داده اند، گفت: مرگ عزيزان بسيار سخت است. به ويژه مرگ هاي ناگهاني ولي چاره اي جز پذيرش اين امر نيست و باور به اينکه خواست خدا بوده و اينکه مرگ حق است، پذيرش اين مصيبت را تا حد زيادي آسان مي کند و در اين زمان دعا، عبادت، سوگواري کردن و در کنار خانواده و عزيزان بودن، کمک زيادي مي کند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران خاطر نشان کرد: در صورت حاد بودن بيماري به اورژانس مراجعه شود، البته توصيه ما رعايت پروتکل هاي بهداشتي در منزل است و يا در صورت تشديد اضطراب و نگراني ناشي از استرس بيماري به اورژانس روانپزشکي مراجعه کنند و از روانپزشک‌ در اين باره کمک بگيرند؛ چون اين افراد در شرايط حاد استرس و اضطراب نياز به دارو دارند و حتي در کنار دارو خدمات روان شناختي بسيار موثر است.
اين روانشناس تاکيد کرد: توصيه ما به خانواده ها و عموم مردم در اين بحران اپيدمي کرونا اين است که تلاش کنند، کودکان و نوجوان ضمن رعايت پروتکلهاي بهداشتي، تکاليف درسي خود را به نحو احسن انجام دهند و زمان خود را با هماهنگي و نظارت خانواده و مدرسه با سرگرمي هاي مختلف پر کنند.
وي تصريح کرد: توصيه ما به سالمندان نيز اين است که بايد با مطالعه و تماشاي فيلم زمان خود را سپري کرده و از دنبال کردن اخبار نگران کننده به خصوص بيماري کرونا خودداري کنند. از طرفي تنها ماندن هم در ايام کرونا بسيار دشوار است؛ لذا همه ما کارهاي ناتمام زيادي داريم که بايد آنها را تمام کنيم، مانند مرتب کردن وسايل خانه، مطالعه، ورزش و کارهاي ديگري که ما مي توانيم آنها را با برنامه ريزي به پايان برسانيم و از اين شرايط دشوار به خوبي عبور کنيم.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران در بخش ديگري از سخنان خود گفت: يکي از معضلاتي که اپيدمي کرونا براي ما به وجود مي آورد، اشتغال ذهني و فکر کردن به مواردي مانند "ابتلا شدن به کرونا، آلوده بودن محيط اطراف، بررسي مداوم خود مبني بر اينکه آيا دست ما به جاي خورده، آلوده نشده باشيم و يا اينکه مبتلا نشده ايم، من حتما کرونا گرفتم الان من يک سرفه کردم حتما مبتلا شدم و غيره" است. در بسياري از اين موارد اشتغال ذهني آنقدر شديد مي شود که به شکل افکار وسواس گونه بروز مي کند و اين افکار مزاحم يا همان افکار وسواس گونه وقتي به ذهن ما نفوذ مي کنند، ما تلاش مي کنيم آنها را از ذهن خود بيرون کنيم ولي اغلب نمي توانيم.
وي افزود: اين اشتغال ذهني مي تواند از ما انرژي بگيرد و عملکرد ما را کاهش دهد و علاوه بر اذيت و آزار ما را دچار استرس مي کند. گاهي هم افکار منفي ما، راجع به افرادي است که به دليل کرونا فوت شدند و دائما به آنها فکر مي کنيم؛ دچار غصه، غم و انده مي شويم حتي به خاطرات با آنها فکر مي کنيم يا کارهايي که مي توانستيم براي آنها دهيم، همه اينها مي تواند باعث دغدغه هاي ذهني بشود. نگراني در مورد آينده به خصوص نگراني راجع به بيمار شدن مانند: آيا من در صورت ابتلاء درمان مي شوم يا نه نوع خفيف يا شديد اين بيماري را دارم، آيا بيمارستان براي بستري جا دارد؟ يا نه و غيره ... همه اينها از ديگر نشانه هاي خطري است که ما را دچار اشتغال ذهني مي کند.
دکتر قهاي گفت: رهايي از اشتغال ذهني يکي از کارهايي است که ما بايد براي سلامت روان انجام دهيم. نوشتن اين اشتغالات ذهني و هر چيزي که ذهن ما را مشغول مي کند، به ما بسيار کمک مي کند تا ذهن ما راحت باشد و در صورت هجوم اين افکار منفي استفاده از دارو مي تواند، کمک کننده باشد.
وي افزود: يکي از اين افکار منفي از دست دادن عزيزان بخاطر کرونا است که در اين خصوص ما مي توانيم در مورد آنها با افراد ديگر در اين زمينه صحبت کنيم يا انجام دادن برخي از فعاليتها در اين زمينه که موجب راحتي و آرامش ما مي شود. مثلا خيرات دادن براي عزيزاني که آنها را ازدست داديم، قرائت قرآن براي آنها، نقل خاطرات خوبي که از آنها داشتيم، يادآوري ويژگي هاي مثبت آنها و به نيکي ياد کردن از آنها مي تواند خيلي ما را آرام نگه دارد. به طور کلي اين راهکارها روشهايي است براي کاهش افکار منفي و استرس و دغدغه هاي ذهني که کرونا ايجاد مي کند.
وي تأکيد کرد: به ياد داشته باشيم که اگر ما نتوانيم خواب شبانه کافي و منظم داشته باشيم يا فعاليت بدني نداشته باشيم، راههاي مقابله با بيماري را نشناسيم، همه اينها مي تواند موجب افزايش اشتغالات و در نتيجه اضطراب و استرس ما بشود. در نتيجه نمي توانيم از خودمان به خوبي مراقبت کنيم و عملکرد بهتري داشته باشيم، که ذهن ما آرامش بيشتري داشته باشد.
وي در پايان خاطر نشان کرد: تمرين هاي مديتيشن مثل تمرين تنفس با حضور ذهن، تمرين هاي راه رفتن با حضور ذهن و تمرين هاي ديگري مانند غذا خوردن با حضور ذهن و به طور کلي آگاه بودن از فعاليت‌هايي که انجام مي دهيم، همه اينها به ما کمک مي‌کند که بر دغدغه هاي ذهني و استرس خود غلبه کنيم.
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 328521
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم