• 1401/01/27 - 08:12
  • - تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZEbVo
به مناسبت ?? فروردين روز جهاني هموفيلي مطرح شد

عمر طبيعي بيماران هموفيلي با رعايت 7 توصيه، از حضور در دندانپزشکي تا مدرسه

به مناسبت ?? فروردين روز جهاني هموفيلي مطرح شد
عمر طبيعي بيماران هموفيلي با رعايت ? توصيه، از حضور در دندانپزشکي تا مدرسه



عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران به تشريح توصيه هاي حياتي براي بيماران هموفيلي جهت داشتن طول عمر طبيعي پرداخت.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي ايران، دکتر غلامرضا باهوش - فوق تخصص خون و سرطان کودکان عنوان کرد: ??  فروردين روز جهاني هموفيلي است و حدود ?? هزار بيمار هموفيلي در کشور زندگي مي کنند که پرهيز از ازدواج هاي فاميلي يکي از راه هاي مهم پيشگيري از اين بيماري است.
باهوش با تشريح تعريف هموفيلي گفت: در خون انسان سالم پس از بريدگي و آسيب هاي عروقي فاکتورهايي وجود دارد که جلوي خونريزي را مي گيرد و با ايجاد لخته خون، خونريزي را قطع مي کند، اما در بيماران هموفيلي، فرد دچار کمبود اين فاکتورها است و اگر در اثر ضربه و يا بريدگي دچار خونريزي شود خونريزي هاي طولاني مدتي بوجود مي آيد .
وي ادامه داد: کمبود فاکتورهاي انعقاد خون به صورت مادرزادي ايجاد مي شود و ژنتيک و سابقه خانوادگي، نقش موثري در ايجاد اين بيماري دارد. يعني در خانواده معمولاً ردپاي هموفيلي وجود دارد که مي تواند وابسته به جنس باشد .
باهوش افزود: موارد اکتسابي نيز که بيشتر در سنين بالاتر و ناشي از بيماري هايي که با سيستم ايمني درگير هستند بروز مي کنند. معمولا خونريزي در افراد هموفيلي عمقي بوده و بيشتر در مفاصل و عضله صورت مي پذيرد و باعث ايجاد تورم در سطح بدن و يا داخل مفاصل مي شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران ادامه داد: هموفيلي A کمبود فاکتور ) B کمبود فاکتور ?) و   C( کمبود فاکتور ??) در خون بيماران است که هرکدام مي تواند به شکل ضعيف و يا شديد در بيمار بروز کند .
باهوش در خصوص تشخيص بيماري هموفيلي عنوان کرد: در نوزادان پسر درهنگام انجام ختنه وقتي خونريزي قطع نشود، قابل تشخيص است و با تورم همراه است. اما معمولا در زماني که کودک شروع به چهار دست و پا رفتن مي کند، در مفاصل اتفاق مي افتد و يا حتي در ضربه زدن به توپ. بنابراين همواره تورم‌هاي ناشي از خونريزي نخستين نشانه هاي اين بيماري است.
وي افزود: همچنين درموارد خفيف‌تر در سنين بالاتر در دندانپزشکي اتفاق مي افتد، زماني مانند کشيدن دندان و کارهاي ديگر دندانپزشکي، که خونريزي زياد شده و به سختي جلوي خونريزي گرفته مي شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران ادامه داد: در دختران نيز زماني که به بلوغ مي رسند شاهد خونريزي هاي شديد قاعدگي هستيم که معمولا مادر و يا خاله دراطراف نيز همين مشکل را داشته اند.
وي تصريح کرد: اما بهترين راه تشخيص، انجام آزمايش خون و بررسي PT و PPT و اندازه گيري سطح سرمي فاکتورهاي انعقادي است  که مي تواند کمبودهاي فاکتورهاي انعقادي و شدت آن را نشان دهد.
باهوش در خصوص درمان بيماري هموفيلي افزود: درمان قطعي براي اين بيماري درحال حاضر وجود ندارد، اما در بيماران مبتلا به نوع بي، ژن تراپي در مراحل اوليه موفقيت آميز بوده است.
وي ادامه داد: معمولا درمان هاي جايگزين سالهاست که مورد استفاده قرار گرفته و با تزريق فاکتورهاي مورد نظر صورت مي پذيردد. البته داروهايي نيز براي کنترل شرايط اين بيماري وجود دارد که پزشک باتوجه به شرايط و شدت بيماري آن را تجويز مي کند.
باهوش در خصوص مراقبت هاي بيماران هموفيلي گفت: بچه هاي مبتلا به هموفيلي نبايد در مسابقات و ورزش هاي سنگين شرکت کنند اما انجام نرمش براي آنها ممانعتي ندارد.
وي ادامه داد: درواقع ورزش هايي که باعث فشار به مفاصل مي شود و ممکن است ضربه و آسيبي به فرد مبتلا برساند، نبايد انجام شود. و مسئولين مدارس بايد مراقب اين بچه ها باشند تا در جاي خطرناک قرار نگيرندهمچنين رعايت رژيم غذايي و داشتن وزن مناسب براي کاستن فشار بر مفاصل شديدا توصيه مي شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران در پايان تاکيد کرد: اگر مراقبت هاي لازم از طرف بيماران صورت پذيرد و از شرايط آسيب زا دوري شود و همچنين از نظر روانپزشکي و ارتوپدي بررسي هاي دوره اي صورت پذيرد و در هنگام مراجعه به دندانپزشکي و اعمال جراحي، فاکتورهاي انعقادي را به موقع دريافت کنند طول عمر بيماران هموفيلي کاملا طبيعي خواهد بود.

//پايان مطلب
مرجان خرم




  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327788
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم