عملکرد غده تيروئيد از ديدگاه فوق تخصص بيماريهاي غدد و متابوليسم دانشگاه
به مناسبت هفته کم کاري غده تيروئيد ، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران در خصوص اين بيماري توضيح داد.
به مناسبت هفته کم کاري غده تيروئيد ، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران در خصوص اين بيماري توضيح داد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه: دکتر سيد حسين صمداني فرد ، فوق تخصص بيماريهاي غدد و متابوليسم عنوان داشت: تيروييد يک غده پروانه اي شکل در جلوي گردن هست و حدود 12 تا 20 گرم وزن دارد و اين غده بر تمامي ارگانهاي بدن تاثير دارد و در سنين مختلف خود را به صور مختلف نشان مي دهد .
وي گفت: در زمان جنيني و در شکم مادر رشد و تکوين ارگانها مختلف بخصوص مغز جنين وابستگي کامل به وجود اين هورمن دارد و اين تکوين مغز تا بعد از تولد جنين هم ادامه مي يابد .
دکتر صمداني فرد بيان کرد: اين نکته ان قدر مهم هست که از تمامي نوزادان در بعد از تولد تست تيروييد انجام مي شود تا در صورت کم کاري بلا فاصله درمان شروع شود و از عقب افتادگي کودک جلوگيري گردد.
عضو هيئت علمي دانشگاه ايران خاطر نشان کرد: در زمان رشد کودک نيز وجود تيروييد نرمال موجب رشد و بلوغ جنسي صحيح خواهد شد و تاخير در بلوغ و اختلالات رشد قدي ميتواند در اثر مشکلات تيروييد بوجود آيد.
وي افزود: در سنين بعد از بلوغ کم کاري و پرکاري تيروييد علائم خاص خود را دارد و امروزه با افزايش اندازه گيري و انجام تست هاي تيروييد بيماران در مراحل اوليه شناسايي مي شوند.
نکته مهم در مورد اختلالات تيروييد اين هست که تيروييد داراي دو نوع مشکل کلي هست:
اول اختلالات ساختاري
دوم اختلالات عملکردي
گاهي حجم تيروييد بزرگ مي شود و بيمار دچار گواتر ميشود ولي عملکرد تيروييد نرمال هست و گاهي تيروئيد پر کار يا کم کار مي شود ولي تغيير حجم صورت نمي گيرد.
دکتر صمداني فرد تصريح کرد: در کم کاري تيروييد اکثرا علائم غير اختصاصي مي باشد و درمان آن بر اساس سن بيمار و شرايط متغير هست ، درمان در سنين بالا بايد از شدت کمتري برخوردار باشد.
وي ذکر کرد: نکته قابل توجه در درمان کم کاري تيروييد اين است که اکثرا ، بيماران چاقي و برخي اختلالات ديگر را به تيروييد نسبت مي دهند در حاليکه چاقي شديد به هيچ وجه در اثر کم کاري تيروييد نيست ولي در صورت تاييد آزمايش ، بايد درمان صورت گيرد.
تهيه خبر : رهنورد
کپی لینک کوتاه: