• 1401/01/28 - 06:57
  • - تعداد بازدید: 9
  • - تعداد بازدیدکننده: 9
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZFbVo
متخصص طب ايراني سلامتکده بهشت عنوان کرد:

معرفي 5 خورش پرانرژي در ماه رمضان/چگونه با مزاج گرم و خشکي بدن روزه گرفت؟

متخصص طب ايراني سلامتکده بهشت عنوان کرد:
معرفي ? خورش پرانرژي در ماه رمضان/چگونه با مزاج گرم و خشکي بدن روزه گرفت؟


متخصص طب ايراني سلامتکده بهشت دانشگاه علوم پزشکي ايران به تشريح نکات تغذيه اي طب ايراني در دو وعده غذايي افطار و سحر ماه رمضان پرداخت.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي ايران، دکتر سيد حامد موسوي اصيل - مسئول فني سلامتکده بهشت درخصوص توصيه هاي تغذيه اي وعده هاي سحر و افطار عنوان کرد: آمادگي براي ماه رمضان بايد از چند ماه قبل مورد بررسي قرار بگيرد تا مشکلات و ضعف هاي افراد تا حد امکان اصلاح شود.
وي ادامه داد: اين افراد بايد از جوانب مختلف مانند بيماري هاي گوارشي، ضعف بدني، کم خوني و نوع مزاج مورد بررسي قرار گيرند و عواملي مانند جنسيت، سن، شغل و عادت هايي مانند مصرف دخانيات، قليان و مشروبات الکلي و الگوهاي خواب و بيداري افراد نيز بررسي شود.
موسوي افزود: سالمندان، نوجوانان و بانوان باردار و شيرده که ضعف بدني و يا بيماري هاي زمينه اي دارند بايد تحت نظر پزشک براي روزه اقدام کنند.
وي افزود: همچنين افراد با مزاج گرم يا خشک و يا داراي شغل با فعاليت هاي بيش از حد که باعث خشکي شديد بدني مي شود و باتوجه به اينکه روزه خود مزاج گرم و خشک را القا مي کند مي توانند با مراجعه به پزشکان متخصص طب سنتي براي اصلاح مزاج خود اقدام کنند.
موسوي گفت: در ماه رمضان بايد از مصرف غذاهاي مدر، مسهل و تعريق درماني و انجام اقدامات دفع کننده خون مانند حجامت، فصد و زالو پرهيز شود البته در مواردي که بيمار با يبوست شديد مراجعه کند پزشک متخصص طب ايراني مي تواند با تجويز مسهل سبک از شدت آن بکاهد.
پزشک سلامتکده بهشت تصريح کرد: در وعده غذايي افطار بايد ابتدا مايعات کافي مانند آب جوش با نبات يا عسل، شير گرم و خرما، آب جوش به همراه آبليمو براي رفع تشنگي استفاده شود.
موسوي ادامه داد: همچنين در وعده غذايي افطار، مصرف غذاهاي سهل الهضم، سبک و رطوبت بخش مانند آش و سوپ مانند آش اسفناج، آش خرفه، آش ماست يا دوغ و آش هايي با محتويات کدو و ريواس توصيه مي شود.
وي تصريح کرد: همچنين پس از گذشت ساعاتي از افطار مي توان ميوه و آبميوه، سالاد و سبزيجاتي مانند کاهو با سکنجبين، زردآلو، گلابي، هندوانه، انجير تازه، آلبالو مصرف کرد.
موسوي گفت: افزودني هاي ترش مانند سماق، زرشک، غوره و رب انار ملس بسيار براي مصرف در اين ماه مناسب هستند. همچنين بايد از مصرف ادويجات تند مانند خردل و گلپر و غذاهاي پرچرب مانند ماهي پرهيز شود.
وي در خصوص وعده سحري بيان کرد: در وعده سحري بايد از غذاهاي غليظ تري مانند غذاهاي به اصطلاح برنجي استفاده کرد که از گوشت هايي مانند مرغ و گوسفند براي افزايش توانايي افراد براي گرفتن روزه استفاده شود.
موسوي خاطرنشان کرد: مصرف خورشت هاي پسته، خلال بادام، خورشت فسنجان، خورشت هويج و خورشت قيمه که حبوبات زيادي دارد مي تواند ضعف را در ماه رمضان با انرژي بخشي برطرف کند.
پايان مطلب//

  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327789
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم