• 1400/03/25 - 06:59
  • - تعداد بازدید: 4
  • - تعداد بازدیدکننده: 4
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZMLVo

نقش بسته بندي در ايمني و کاهش هزينه هاي توليد غذا

نقش بسته بندي در ايمني و کاهش هزينه هاي توليد غذا


کارشناسان بر اين باورند، بسته بندي يکي از مسائل اساسي در زمينه ايمني غذا است که علاوه بر وظيفه حفاظت از غذا، با کاهش ضايعات مواد غذايي، هزينه هاي حمل و نقل و ساير فرآيندها در اقتصاد نيز نقش مهمي را ايفا مي کند.
به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو، مهندس مينا رحمي زاد؛ کارشناس مسئول آزمايشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: بسته بندي به معني ظرف محافظي است که سلامت کالاي بسته بندي شده را پس از توليد و در مراحل حمل ونقل، انبارداري و توزيع تا مصرف نهايي حفظ کرده و درکنار مصون نگه داشتن کالا از صدمات احتمالي فيزيکي يا شيميايي، به فروش بهتر آن کمک کند.
وي افزود: بسته بندي، کار جداسازي مواد غذايي از محيط خارجي و حفاظت غذا در برابر فساد ناشي از فعاليت ميکروارگانيسم ها، رطوبت، گازها، گرد و غبار، بوها و همچنين نيروهاي مکانيکي را انجام مي دهد.
مهندس رحمي زاد با بيان اينکه در واقع هدف بسته بندي غذا، حفظ کيفيت و امنيت محصول در برابر صدمات فيزيکي، شيميايي و بيولوژيکي است، ادامه داد: بسته بندي يکي از مسائل اساسي در زمينه ايمني غذا است که علاوه بر وظيفه حفاظت از غذا، با کاهش ضايعات مواد غذايي، هزينه هاي حمل ونقل و هزينه هاي فرآيند، در اقتصاد نيز نقش مهمي را ايفا مي کند.
وي مقاومت در برابر نور، رطوبت، چربي و گاز، وزن پايين و قابليت حمل راحت، باز شدن آسان درب بسته و امکان بازيافت را به عنوان ويژگي هاي بسته هاي حاوي غذا برشمرد و افزود: دو موضوع بيوپليمرها در بسته بندي هاي مواد غذايي و بسته بندي هاي فعال و هوشمند، در صنعت بسته بندي مواد غذايي مورد توجه است.
 کارشناس مسئول آزمايشگاه کنترل غذا و دارو در خصوص بيوپليمرها اظهار کرد: بيوپليمرها موادي هستند که به وسيله موجودات زنده توليد مي شوند. بيوپليمرها زيست تخريب پذير و از فرآورده هاي کشاورزي به دست مي آيند، قابليت برگشت به طبيعت را دارند و توسط ميکروارگانيسم‌ها طي فرآيند کمپوست به محصولات طبيعي مانند دي اکسيد کربن، آب، متان و توده زيستي تبديل مي شوند.
به گفته وي؛ انواع بيوپليمرهاي مورد استفاده در بسته بندي هاي زيستي به چهار دسته پروتئين ها، کربوهيدرات ها، ليپيدها و پلي استرها تقسيم بندي مي شود.
در ادامه اين کارشناس به بسته بندي هاي فعال و هوشمند مواد غذايي پرداخت و افزود: در سال هاي اخير توجه به بسته بندي فعال در توليد مواد غذايي افزايش يافته که اين امر ناشي از اين حقيقت است که اين نوع بسته بندي در مقايسه با نوع مرسوم تنها مسئول در برگرفتن و محافظت ماده غذايي در برابر عوامل خارجي نيست بلکه مزاياي ديگري نيز خواهد داشت مانند کمک به افزايش ماندگاري ماده غذايي با استفاده از عوامل جاذب (رطوبت، اکسيژن و... )عوامل آزاد کننده ترکيبات مختلف (اتانول، دي اکسيدکلرو...) و گرم و سرد کردن ماده غذايي و امکان تعيين ماندگاري مواد غذايي با استفاده از معرف هاي گوناگون مانند معرف هاي تازگي و بي عيبي بسته.
وي گفت: در حقيقت بسته بندي فعال به بسته بندي گفته مي شود که نه تنها به عنوان ممانعت کننده، فعال عمل مي کند بلکه با غذا در جهت مطلوب واکنش مي دهد. اين بسته بندي ها شامل سيستم هاي ضد ميکروبي، جاذب هاي اکسيژن، تثبيت آنزيم و بسته بندي هاي هوشمند است.
پايان خبر
نازنين نادري
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327282
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم