• 1400/10/15 - 16:38
  • - تعداد بازدید: 7
  • - تعداد بازدیدکننده: 7
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZnvWo
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه ايران در بسيج اطلاع رساني تغذيه سالم مطرح کرد

نقش تغذيه در همه گيري کرونا و اثربخشي واکسيناسيون

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه ايران در  بسيج اطلاع رساني تغذيه سالم مطرح کرد
نقش تغذيه در همه گيري کرونا و اثربخشي واکسيناسيون


اگرچه رعايت الگوي غذايي سالم در شرايط عادي، لازمه برخورداري از سلامت است ولي در بحران هايي مانند کرونا داشتن  يک الگوي تغذيه اي سالم يکي از مهمترين عوامل مؤثر در تقويت قدرت دفاعي بدن، حفظ سلامت و مديريت تغذيه‌اي در اين بيماري محسوب مي‌شود. به گفته کارشناسان پاسخ مناسب بدن به واکسيناسيون کرونا نيز مستلزم عملکرد مناسب سيستم ايمني بدن است، بنابراين اهميت داشتن يک برنامه غذايي سالم با استفاده از همه گروههاي غذايي در اين دوران پررنگتر مي شود.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر سيد محمد طباطبايي؛ سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران به مناسبت آغاز  بسيج اطلاع رساني تغذيه سالم با شعار "تغذيه، کرونا، واکسيناسيون" گفت: با توجه به تغييرات چشمگير در سبک زندگي افراد به دليل محدوديتهاي دوران کرونا، شاهد افزايش کم تحرکي و فعاليت بدني و افزايش دريافت مواد غذايي پرکالري هستيم که اين عوامل موجب بروز چاقي و ابتلا به بيماريهاي غير واگير، تضعيف سيستم ايمني بدن و در نهايت افزايش ريسک ابتلا به کرونا خواهد شد.
وي با اشاره به نتايج مطالعه انجام شده توسط  مؤسسه سنجش و ارزيابي سلامت آمريکا (IHME) ادامه داد: اين مطالعه که با مشارکت بيش از ??? محقق از ?? کشور جهان از جمله ايران، بر روي افراد بالاي ?? سال ??? کشور طي سالهاي ???? تا ????  انجام شده، نشان مي دهد يک پنجم مرگها در سال ???? مربوط به عامل خطر رژيم غذايي نامناسب بوده است.
طباطبايي افزود: آنچه از بررسي متون علمي و گزارش هاي مراکز پژوهشي معتبر مي توان استنباط کرد، اين است که بهترين شيوه براي مقابله با بيماري کوويد -??، ارتقاي و تقويت سيستم ايمني بدن با تأمين مايعات، الکتروليت ها، انرژي، پروتئين و ريز مغذي ها بوده و افراد مبتلا به بيماري کرونا، به علت کاهش قدرت دفاعي بدن و کاهش شديد اشتها نياز به حمايت هاي تغذيه‌اي مناسب دارند.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران ضمن اشاره به آخرين نتايج پيمايش ملي عوامل خطر بيماريهاي غيرواگير (STEPs-????)، شاخصهاي بيماريهاي غير واگير متأثر از تغذيه را اين گونه بيان کرد: شيوع ديابت در کشور ?? درصد و فشارخون بالا، ?? درصد، اضافه وزن و چاقي نيز به ترتيب ?? درصد و ?? درصد و شيوع فعاليت بدني پايين نيز ??.? درصد است.
وي با بيان اينکه شاخص الگوي صحيح ميزان مصرف ميوه ها، ??.? درصد است، افزود: ميزان متوسط مصرف نمک براي هر ايراني، ?.? گرم، مصرف نوشابه هاي شکري ?.? بار در هفته است. همچنين ميزان آشنايي مردم با نشانگرهاي تغذيه اي?? درصد بوده که از اين تعداد، فقط ?? درصد به نشانگرهاي تغذيه اي توجه مي کنند.
طباطبايي ضمن اشاره به افزايش احتمال مرگ و مير ناشي از کرونا در افراد مبتلا به بيماريهاي زمينه اي، خاطرنشان کرد: از آنجائيکه افراد مبتلا به بيماريهاي قلبي- عروقي، پرفشاري خون، ديابت، سرطاني و مبتلايان به اضافه وزن و چاقي بيشتر مستعد ابتلا به کرونا هستند، داشتن يک برنامه غذايي سالم که همه گروه‌هاي غذايي را شامل شود، ضروري است.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران ضمن اشاره به تبعات اقتصادي ناشي از دوران کرونا و تأکيد بر نقش مؤثر مشارکت هاي مردمي و حمايت خيرين سلامت در ارتقاي سطح سلامت مردم، گفت: مشکلات اقتصادي ناشي از محدوديتهاي دوران کرونا، خطر بروز نا امني غذايي و دسترسي به مواد غذايي را در اقشار آسيب پذير جامعه افزايش داده است؛ به ترتيبي که اين معضل، احتمال بروز و شيوع بيماري کرونا در گروه هاي در معرض خطر،از جمله کودکان، مادران باردار و سالمندان را به سبب تضعيف سيستم ايمني بدن ناشي از کاهش دريافت مواد غذايي را تشديد مي کند.
وي با بيان اينکه اين شرايط همکاري و مشارکت سازمانها و خيرين مي تواند نقش مهمي در بهبود وضعيت امنيت غذا و تغذيه داشته باشد، افزود: اميدوارم با مساعدت هاي بيش از پيش اين عزيزان، بتوانيم برنامه هاي حمايتي گسترده تري را براي گروه هاي آسيب پذير تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي ايران انجام داده و با اهداي سبدهاي تغذيه اي، گوشه اي از دغدغه هاي معيشتي خانوارهاي آسيب پذير را حل کنيم.
طباطبايي در پايان با اشاره به پوشش ?? درصدي واکسيناسيون کرونا در افراد بالاي ?? سال که تأثير به سزايي در سير نزولي و کاهش مرگ و مير ناشي از بيماري در کشور داشته، گفت: برگزاري بسيج ملي تغذيه سالم، که با شعار " تغذيه، کرونا، واکسيناسيون" از  ?? تا ?? دي ماه سال جاري در دانشگاه علوم پزشکي ايران، همزمان با ساير دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور اجرا مي شود، فرصت طلايي و ارزشمندي است تا بتوانيم در کنار ترويج سبک زندگي سالم و پيروي از الگوي تغذيه صحيح، پوشش واکسيناسيون را ارتقاء دهيم.
پايان مطلب//
 
 
 
 
 
 
 
 
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 328855
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم