• 1403/06/27 - 11:05
  • - تعداد بازدید: 69
  • - تعداد بازدیدکننده: 63
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZQkEo
از سوی کارشناسان بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد

کنترل پشه آئدس در غرب تهران/فرودگاه مهرآباد زیر ذره بین پیشگیری از بیماری تب دنگی

فرودگاه مهرآباد به دلیل انتقال مسافران از استان‌های شمال و جنوب کشور ممکن است پشه آئدس از طریق وسایل همراه با ورود و خروج مسافر به پایتخت انتقال داده شود، براین اساس کارشناسان بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران اقدام به تله گذاری پشه آئدس کردند.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت غرب دانشگاه علوم پزشکی ایران، روز دوشنبه 26 شهریور کارشناس حشره شناسی این مرکز در راستای طرح مراقبت حشره شناسی و پیشگیری ورود پشه آئدس و انتقال بیماری‌های منتقله از آن در فرودگاه مهرآباد حضور یافته و اقدام یه تله گذاری مجدد کرد. 

 

بر اساس گزارشات نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور از ابتدای سال 1403 تا تاریخ 21 شهریور ماه بالغ بر 189 مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است. 44 بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور هستند که 11 مورد در شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان و 33 مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان تشخیص داده شده اند و انتقال محلی محسوب می‌شوند.

 

در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و پشه آئدس آلبوپیکتوس در استانهای گیلان، مازندران، اردبیل و آذربایجان شرقی صید شده است.

 

همچنین با توجه به روند افزایشی موارد وارده تب دنگی به کشور و گسترش در بخش‌های مختلف همچنین پراکنش و گستردگی پشه آئدس ناقل این بیماری و سایر بیماری های آربوویروسی از جمله بیماری زیکا، چیکونگونیا در استان‌های جنوبی و شمالی کشور، بررسی چک حشره‌شناسی آئدس در مبادی ورودی و خروجی، محل‌های مناسب برای رشد پشه آئدس در محدوده تحت پوشش مرکز بهداشت غرب از جمله فرودگاه مهرآباد به دلیل ورود و خروج مسافرین، جابه‌جایی بار و وسایل و تجهیزات، انبار باربری و... به صورت ماهیانه با استفاده اویتراپ‌گذاری صورت می‌پذیرد.

 

فرودگاه مهرآباد به دلیل انتقال مسافران از استان های شمال و جنوب کشور که ممکن است پشه آئدس از طریق وسایل همراه با ورود و خروج مسافران از شمال و جنوب کشور به پایتخت و یا از طریق جابه جایی بار به شهر تهران انتقال داده شود حائز اهمیت است.

 

به همین منظور تا به اکنون در مرداد و شهریور ماه سال 1403 به صورت روتین تله گذاری انجام شده است و  3-4 روز پس از تله گذاری کارشناس حشره شناس و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت غرب، با همکاری کارکنان فرودگاه مهرآباد برای بررسی محیط های تله گذاری شده جهت حضور یا نبود این پشه در منطقه بررسی می‌شود.

  • گروه خبری : اخبار برتر,بهداشت و سلامت
  • کد خبر : 338058
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مرکز بهداشت غرب تهران           واحد روابط عمومی
خبرنگار:

مرکز بهداشت غرب تهران واحد روابط عمومی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید