• 1400/01/13 - 11:49
  • - تعداد بازدید: 9
  • - تعداد بازدیدکننده: 9
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZqHVo

13 فروردين؛ روز جهاني آگاهي از اتيسم

?? فروردين؛ روز جهاني آگاهي از اتيسم


دوم آوريل مصادف با سيزدهم فروردين را که روز جهاني آگاهي از اوتيسم نامگذاري شده است، همراه با تمامي افراد جامعه به ويژه عزيزان داراي اختلال طيف اوتيسم و خانواده هاي گرامي آنها ارج مي نهيم. هدف از انتخاب اين نام اهميت اطلاع رساني و افزايش دانش جامعه از اين اختلال عصبي رشدي است که به دنبال آن اهميت شناخت به هنگام اين اختلال، دسترسي به مراقبت هاي بهداشتي درماني مطرح مي گردد و اين امر امروزه يکي از اصلي ترين و ضروري ترين برنامه ها و سياست هاي نظام هاي بهداشتي در جهان و از جمله در کشور عزيزمان ايران مي باشد.
طي يکسال گذشته پاندمي کوويد?? جوامع بشري را با محدوديتهاي فرواني از جمله در کسب و کار، مشارکت اجتماعي، دسترسي به مراقبت هاي بهداشتي،درماني، رفاهي و... مواجه نموده است. سالهاست که افراد داراي اوتيسم با بسياري از اين ‌محدوديت ها و نابرابري ها مواجه بوده اند که با شيوع اين بيماري همه گير، اين چالشها و موانع براي آنها چند برابر شده است.
شعار منتخب سال ???? توسط سازمان هاي جهاني اوتيسم، پذيرش و در برگيري اجتماعي، چالش ها و فرصت ها به ويژه براي اشتغال معرفي شده است، که اشاره بر رفع موانع و افزايش پشتيباني ها و ايجاد فرصت هاي مناسب جهت افزايش پذيرش جامعه در جهت استخدام و اشتغال افراد داراي اوتيسم بزرگسال در محيط هاي کاري مي باشد. اين امر مي تواند به رفع محدوديت ها و افزايش فرصت در همه سيستم هاي آموزشي کشور از جمله براي کودکان و نوجوانان نيز در برگيرد، تا اطمينان حاصل شود که افراد داراي اوتيسم دسترسي و دستيابي عادلانه براي تحقق توانايي هاي بالقوه خود دارند.
اميد است با افزايش دانش، پذيرش و دربرگيري اجتماعي، دستيابي به حقوق انساني براي اين عزيزان حاصل شود.


دکتر محمدتقي جغتايي
مشاور وزير بهداشت در امور توانبخشي و رئيس شوراي راهبردي اوتيسم
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327091
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم