• 1401/05/31 - 17:51
  • - تعداد بازدید: 480
  • - تعداد بازدیدکننده: 458
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZXz7
با همکاری دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد:

تشکیل خانه مشارکت مردم در سلامت در منطقه 9

 
خانه مشارکت مردمی در حوزه سلامت در منطقه 9 استان تهران باهمکاری دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی ایران تشکیل شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران: دکتر ماهرخ اعلایی جنت؛ رئیس شبکه بهداشت غرب تهران در نشست هم اندیشی خانه مشارکت منطقه 9 روز یکشنبه، 30 مرداد 1401 بیان کرد: تحقق شعار جهانی# سلامت برای همه # نیازمند مشارکت مردمی است و تشکیل خانه مشارکت مردم در سلامت به عنوان یک راهکار مناسب برای ارتباط موثر بین شورای سیاستگذاری، تصمیم گیری و ساختارهای مردم نهاد محسوب می شود تا بتوانیم از این ظرفیت برای احصاء نیازهای واقعی مردم و تدوین، اجرا و ارزیابی برنامه های نظام سلامت بهره مند شویم.
دکتر اعلایی، یکی از مهم ترین اهداف ایجاد خانه های مشارکت را توانمند سازی مردم برای مراقبت از سلامت خود و اطرافیان معرفی کرد و افزود: ایفای رسالت در خانه های مشارکت موجب تسهیل دسترسی به اهداف کلان برنامه سلامت می شود. 
رئیس مرکز بهداشت غرب تهران ابراز امیدواری کرد: تا با برنامه ریزی و تعامل موثر و مستمر در خانه های مشارکت بتوان برای ارائه خدمات سلامت محور به جمعیت تحت  پوشش، اقدام موثری انجام داد.
 
نیازسنجی و پیگیری مطالبات مردم در خانه های مشارکت 
در ادامه، دکتر مریم السادات هاشمی پور‌؛ رئیس اداره توسعه پایدار دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن اشاره به تاریخچه شورای سلامت و امنیت غذایی، به بیان رسالت، شیوه نامه و شرح وظایف اصلی خانه های مشارکت مردم در سلامت پرداخت و اظهار کرد: خانه مشارکت، راهی برای نیاز سنجی، شناسایی و پیگیری مطالبات مردم با حضور فعال صاحبان فن است.
دکتر هاشمی پور به تدوین دستورالعمل خانه مشارکت اشاره کرد و از شکل گیری خانه مشارکت در شهر یزد، به عنوان یک نمونه موفق در این زمینه نام برد.
به گفته وی، هر مسئله ای که به صورت مستقیم و غیر مستقیم به حوزه سلامت مربوط می شود، قابل طرح و پیگیری در خانه مشارکت است. 
رئیس اداره توسعه پایدار دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: خانه های مشارکت در برنامه جامع سلامت استان 
می توانند در راستای توانمندسازی مردم و دسترسی آسان برای ارتقاء سطح خدمات سلامت محور، موثر باشند.
وی با اشاره به ارکان خانه مشارکت به تبیین وظایف این حوزه پرداخت و افزود: انتقال مطالبات مردم به مسئولان‌، انتقال پیام های سلامت به مردم و انجام پروژه های سلامت محور بر مبنای توانمندی و تمایل، جزو سه وظیفه اصلی اعضای شورای خانه مشارکت است که در واقع نمایندگان تشکل های مردمی هستند.
دکتر هاشمی پور با تاکید بر ارائه دوره های آموزشی و ارتقاء سطح توانمندی افراد، تصریح کرد: پروژه های خانه مشارکت به دو صورت داوطلبانه و تعریف شده از سوی دانشگاه تقسیم بندی می شوند.
سپس دکتر فخر السادات امامی‌؛ استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطر نشان کرد: سلامت؛ رفاه کامل جسمی، روحی و اجتماعی است، در نتیجه تداوم همکاری های بین بخشی برای اجرای عملیاتی دستورالعمل های نظام سلامت ضروری است. 
وی گفت:  در خانه های مشارکت باید نیازهای واقعی مردم شناسایی و پیگیری شود. 
دکتر امامی،  خانه های مشارکت را به عنوان محیطی ترین مکان برای جلب مشارکت های مردمی وانجام برنامه های مداخله ای و ارتقای فعالیت های سلامت محور معرفی کرد.
 
خانه های مشارکت؛ زمینه ساز اجرای خدمات سلامت محور 
در ادامه، سیما دلبری؛  رئیس خانه مشارکت مردمی استان تهران از نگرش مثبت دانشگاه علوم پزشکی ایران در مسیر رشد  و توسعه خانه های مشارکت تقدیروعنوان کرد: ایجاد خانه های مشارکت و استفاده از ظرفیت های بالقوه مردم محلات در مسیر تحقق اهداف نظام سلامت،  نوید بخش است. 
دلبری، نقش مشارکت را یکی از عوامل اصلی توسعه هر کشوری برشمرد و افزود: تشکیل خانه های مشارکت در اخذ تصمیم گیری ها و اجرای پروژه های کلان حوزه سلامت، نقش برجسته ای دارند. 
همچنین خانه های مشارکت، فرصت های برابر را برای گسترش عدالت در سلامت ودسترسی آسان همه مردم به ویژه قشر آسیب پذیراز خدمات سلامت فراهم می کند.
وی، ایجاد روحیه مسئولیت پذیری و تقویت تعلق شهروندی را از پیامدهای مثبت تشکیل خانه های مشارکت دانست و افزود: امید است با حضور نمایندگان تشکل های مردمی و همکاری جمعی، اولویت ها شناسایی و پیگیری شود.
دلبری با تاکید بر نگاه فرابخشی اظهارکرد: رویکرد هم افزایی و همکاری های بین بخشی از مهمترین عوامل موفقیت خانه های مشارکت هستند.
وی افزود: خانه های مشارکت بهترین زبان گویای مردم هستند که در واقع بستر مناسب را برای  توانمند سازی، مطالبه گری مردم و همکاری آنها در حل مشکلات منطقه فراهم می کند.
رئیس خانه مشارکت مردمی استان تهران، حضور رسانه ها و مجمع خیرین را به عنوان دو ظرفیت مهم در اجرای فعالیت های خانه مشارکت دانست و افزود: باید با جلب مشارکت مردمی و حضور آگاهانه، به دنبال راه حل های بومی باشیم و نقش پاسخگو بودن را در خانه های مشارکت تقویت کنیم.
گفتنی است در ادامه این نشست، دکتر سوسن تقی زاده؛ مسئول واحد  آموزش سلامت مرکز بهداشت غرب پیرامون جلب مشارکت در برنامه های بهداشت و دکتر نازیلا چرخگری؛ مسئول واحد بهداشت خانوداه مرکز بهداشت غرب در مورد مراقبت سلامت سالمندی و جوانی جمعیت، آموزش های لازم را ارائه دادند.
در پایان با رای گیری اعضای نشست، عمران قهرمانی‌؛ رئیس اداره سلامت سازمان شهرداری منطقه 9 به عنوان رئیس خانه مشارکت مردمی این منطقه انتخاب ‌شد.
 
پایان مطلب // 

 

  • گروه خبری : اخبار برتر,بهداشت و سلامت
  • کد خبر : 4387
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مرضیه  رهنورد
خبرنگار:

مرضیه رهنورد

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید