• 1403/03/08 - 10:17
  • - تعداد بازدید: 73
  • - تعداد بازدیدکننده: 71
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZgJXo

توت سفید میوه بهاری با فواید آن در طب سنتی

توت سفید، میوه بهاری با طبع گرم و تر، برای همه مزاج‌ها مناسب است. این میوه فواید بسیاری در طب سنتی دارد، از جمله بهبود عملکرد کبد، طحال و کلیه. حاوی کربوهیدرات، پروتئین، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها است و می‌تواند کلسترول و وزن را کاهش دهد. با شاخص گلیسمیک پایین، برای دیابتی‌ها مناسب است. مصرف معتدل آن توصیه می‌شود تا از مشکلات گوارشی جلوگیری شود. ولی افراد دیابتی باید مصرف را به 50 تا 70 گرم در روز محدود کنند

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر مهدی شفیعی دانشجوی دکترای تخصصی طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی ایران در موضوع آشنایی با توت سفید آورده است: در فصل بهار نخستین میوه ای که به بازار روانه می شود، توت سفید است. در کتب و منابع طب سنتی درخصوص توت اینچنین آمده است: میوه درختى است معروف، شیرین و ترش؛ شیرین آن را نبطی و ترش آن را شامی نامند. بهترین هر دو نوع آن بالیده شاداب آنست‏.

 

بنابراین توت درختی به دو نوع ترش و شیرین طبقه بندی شده است. منظور از توت شیرین همین توت سفید معروف است. البته می تواند به رنگ صورتی تا اندکی قرمز هم دیده شود. اما منظور از توت ترش همان شاه توت و یا توت سیاه است.

 

توت سفید دارای طبع گرم و تر است که البته گرمی و رطوبت آن خیلی زیاد نیست. بنابراین همه افراد با هر نوع مزاجی می توانند از آن مصرف کنند.

 

از نظر حکمای طب ایرانی، توت سفید مولد خون صالح و مرطب دماغ و مفتح سدد، مصلح جگر و فساد سپرز و مسمن بدن، مبهى و مقوى پیه شده و مدر بول و ملین طبع‏ است. به عبارتی دیگر توت علاوه بر اینکه ارزش غذایی مناسبی دارد، باعث شادابی و نشاط می شود. عملکرد کبد و طحال بهبود داده و در ایجاد لینت مزاج و دفع مناسب کمک کننده است. همچنین با رطوبت رسانی مناسب به مغز می تواند در بهبود خواب و کاهش عوارض ناشی از خشکی مغز موثر شود. همچنین موجب تقویت کلیه و بهبود عملکرد دستگاه ادراری و تناسلی می شود.

 

این میوه در علم تغذیه جایگاه ویژه ای دارد. هر لیوان توت سفید که حدود 150 گرم وزن دارد، حاوی 140 گرم کربوهیدارت یا ترکیبات قندی است که تقریبا 60 کالری انرژی دارد، همچنین حاوی 2 گرم پروتئین و 2گرم فیبر و نیم گرم چربی است.

 

میوه توت حاوی مقدار مناسبی از ترکیبات آنتی اکسیدانی شامل انواع فلاونوئیدها، آنتوسیانین، فنولیک اسید و ویتامین سی است. مطالعات جدید نشان داده که مصرف میوه توت می تواند موجب کاهش کلسترول خون و کنترل وزن و چاقی شود. همچنین اثرات محافظتی بر کبد نیز دارد. توت دارای شاخص گلیسمیک پایینی است( حدود 28 تا40) و بنابراین در بیماران دیابتی می تواند در کنترل میزان قند خون موثر باشد.

 

توصیه می شود در فصلی که این میوه به صورت تازه در دسترس است، مقدار مناسب و در حد اعتدال از این میوه مصرف شود.

 

البته مصرف مقدار زیاد این میوه می تواند موجب مشکلات گوارشی، سوءهضم و نفخ شود. با وجود تاثیر این میوه بر کنترل چربی و قند خون، توصیه می شود افراد مبتلا به بیماری قند در مصرف آن زیاده روی نکرده و مصرف در حد 50 تا 70 گرم در روز(نصف لیوان) به عنوان میان وعده داشته باشند.

  • گروه خبری : اخبار برتر,بهداشت و سلامت
  • کد خبر : 333637
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
هدیه محمدی
خبرنگار:

هدیه محمدی