• 1402/03/31 - 12:39
  • - تعداد بازدید: 589
  • - تعداد بازدیدکننده: 558
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zhob

نقش موثر نظام بهداشتی در افزایش جمعیت/ اهمیت فرهنگسازی در کنار مشوق های اقتصادی

معاون دبیر ستاد ملی جمعیت ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت فرهنگ در کنار مشوق های اقتصادی، گفت: نظام بهداشتی محوری مستقل و موثر در تحقق اهداف قانون جوانی جمعیت در کشور است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ایران، دکتر انسیه کتابچی در اختتامیه جشنواره «سرزمین جوان من»، اظهار کرد: در مرقومه مقام معظعم رهبری به مناسبت ابلاغ قانونی جوانی جمعیت با تاکید بر اهمیت فرهنگ دو ساحت «فرهنگ سازی عمومی و فرهنگ سازی در حوزه بهداشتی» را نشانه گرفتند.

وی با بیان اینکه این نشان می دهد فرهنگ سازی در حوزه بهداشتی به عنوان یک محور مستقل و موثر باید مورد توجه قرار بگیرد، افزود: موضوع کنترل جمعیت و تنظیم خانواده بر اساس برنامه توسعه اول نیز از همین رهگذر و با عزم نظام سلامت در جامعه اثرگذار شد و این زیر ساخت همچنان وجود دارد.

کتابچی گفت: در دانشگاه های علوم پزشکی با سه دسته مخاطب یعنی دانشجویان، «اساتید و کارکنان» و عموم جامعه روبرو هستیم که برای هر یک از آنان می توانیم برنامه ریزی جداگانه داشته باشیم.

وی ادامه داد: البته باید مراقب باشیم در این برنامه ریزی ها با تصمیم گیری های سریع دچار اشتباهات محاسباتی نشویم. به عنوان نمونه دیده می شود برخی از دانشگاه های علوم پزشکی بر راه اندازی مراکز ناباروری فوق تخصصی اصرار دارند و این در صورتی است که از جنبه های علمی، تجربی و تجهیزات در این حوزه هیچ کمبودی در کشور نداریم.

معاون دبیر ستاد ملی جمعیت ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: نیاز امروز ما ساماندهی نظام درمان ناباروری است؛ یک زوج نابارور از لحظه ای که برای درمان تصمیم می گیرند باید بدانند گام به گام به کجا باید مراجعه کنند و چه اقدامی را انجام بدهند.

وی با بیان اینکه حداکثر پانزده درصد زوج های نابارور باید به مراکز فوق تخصصی مراجعه کنند، افزود: درمان عمده زوج های نابارور در سطح یک و دو نظام سلامت با بازدهی بیشتر قابل انجام است، بنابراین بیشترین منابع باید در مسیر تقویت شبکه های بهداشتی هزینه شود.

کتابچی با اشاره به جامعیت قانون جوانی جمعیت، خاطرنشان کرد: اجرای ناقص این قانون می تواند پیامدهای منفی و جبران ناپذیری داشته باشد. به عنوان مثال اگر فقط بر مشوق های اقتصادی تاکید شود ولی نسبت به موضوع فرهنگ بی تفاوت باشیم، خانواده ها در موضوع سبک زندگی دچار اشتباه می شوند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته 830 هزار وام فرزندآوری داده شد، ادامه داد: اگر مشوق های اقتصادی با سیاستهای فرهنگی همراه نشود و از ظرفیت های نظام بهداشتی استفاده نکنیم، به هدف برنامه هفتم توسعه یعنی نرخ دو و نیم در شاخص تولد سالانه، نخواهیم رسید.

معاون دبیر ستاد ملی جمعیت ریاست جمهوری گفت: میزان تولد در سال 1401 نسبت به 1400، چهل هزار مورد کمتر شده البته در سال 1400 برای کودکان اتباع 20 هزار شناسنامه صادر شده که با کم کردن آن از آمار، عدد کاهش موالید کمتر از چهل هزار نفر می شود اما با این وجود شیب همچنان کاهشی است.

وی افزود: واقعیت این است که بسیاری از قسمت های قانون جوانی جمعیت کامل اجرا نشد اما گفتگو در این مورد موجب شده تا شیب کاهش تولدهای جدید کمتر شود؛ همچنین شاهد افزایش تعداد تولدها از فرزند سوم به بعد هستیم، به طوریکه دوازده هزار تولد در سال 1401 ،فرزند سوم به بعد خانواده های ایرانی بودند.

پایان مطلب//

  • گروه خبری : اخبار برتر,بهداشت و سلامت
  • کد خبر : 16547
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
حسین دزفولی
خبرنگار:

حسین دزفولی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید