• 1403/01/19 - 10:39
  • - تعداد بازدید: 59
  • - تعداد بازدیدکننده: 59
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Zf6Wo

انتخابات شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران: اهداف و وظایف

چند پرسش و پاسخ درخصوص شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه علوم پزشکی ایران به منظور ارتقای رفاه دانشجویان منتشر شد.

به گزارش مفدا دانشگاه علوم پزشکی ایران به نقل از روابط عمومی امور دانشجویی چند پرسش و پاسخ در خصوص شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه علوم پزشکی ایران به منظور ارتقای رفاه دانشجویان منتشر شد.
 
هدف از برگزاری انتخابات شوراهای صنفی و دانشجویی چیست؟
 
در اجرای اصل 138 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به منظور از ضابطه مند کردن و نهادینه شدن مشارکت دانشجویان در نظام تصمیم سازی برنامه ریزی و نظارت بر حسن اجرای امور رفاهی دانشجویان و انعکاس مشکلات رفاهی و صنفی به مسئولین و پیگیری و حل آنها از طریق مسئولان ذیربط با اهداف زیر بر اساس ضوابط ناظر بر فعالیت‌های شوراهای صنفی دانشجویی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و مفاد این آیین نامه تشکیل می شود.
 
با اهدافی از جمله ایجاد بستر مناسب جهت مشورت، همفکری و مشارکت فعال دانشجویان، پررنگ کردن نقش دانشجویان در مراحل برنامه ریزی و اجرای فعالیت های مرتبط، انعکاس و پیگیری مشکلات صنفی دانشجویان به مسئولان ذیربط در جهت دستیابی به نتایج مطلوب از طریق مجاری قانونی، افزایش آگاهی دانشجویان با تکالیف و حقوق مرتبط بهره مندی از ظرفیت های خلاق دانشجویی در راستای بهبود ارائه خدمات به دانشجویان، ایجاد فضای همدلی و همفکری بین دانشجویان و مسئولان دانشگاه و آشنایی بیشتر آنها با واقعیات و مشکلات یکدیگر و تقویت فضای همدلی و تعامل، تلاش برای شناسایی، طرح و رفع نقایص صنفی و رفاهی موجود در دانشگاه و مرتبط با دانشجویان، بسترسازی در راستای بهبود وضعیت امور صنفی و رفاهی دانشجویان و کمک به ایجاد شرایط مناسب فعالیت و سکونت دانشجویان و تجربه اندوزی کمیته‌های هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران و شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور.
 
 
2- حیطه اختیارات شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران کدام است؟
 
تغذیه دانشجویان، خوابگاه های دانشجویی. خدمات مرتبط با دانشجویان مشتمل بر فروشگاه ها، فضاها، امکانات و تجهیزات کمک آموزشی، کتابخانه ها، سالن های مطالعه، خدمات رایانه، دفاتر تکثیر، بیمه حوادث، ایاب و ذهاب، وام های دانشجویی، امکانات بهداشتی درمانی، مشاوره ای سلامت روان دانشجویان، کار دانشجویی و امور خدمات و فضاهای ورزشی و رفاهی است.
 
شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران در هیچ یک از سطوح، مجاز به انجام فعالیت های علمی، فرهنگی و سیاسی نیستند و فعالیت در امور مذکور بر عهده سایر مجموعه‌های قانونی مرتبط در دانشگاه‌های علوم پزشکی خواهد بود.
 
 
3- وظایف شورای صنفی دانشجویی و دستیاران هر واحد ( خوابگاه، دانشکده و یا مرکز آموزشی درمانی) چیست؟
 
الف) پیگیری حقوق صنفی دانشجویان واحد مربوطه به منظور رفع مشکلات دانشجویان و ارائه پیشنهاد و راهکارهای اصلاحی به مسئولان ذیربط و کمیته هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه/ دانشکده های علوم پزشکی.
 
ب) تهیه پیش‌نویس شرح وظایف داخلی واحدهای زیرمجموعه شورای صنفی دانشجویی واحد و ارائه آن به کمیته هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه/ دانشکده های علوم پزشکی جهت تایید.
 
ج) ارائه گزارش عملکرد ماهانه به کمیته هماهنگی امور رفاهی و صنفی دانشجویی و دستیاران دانشگاه/ دانشکده های علوم پزشکی.
 
د) همکاری و تعامل مناسب با سایر اعضای کمیته اجرایی در برگزاری انتخابات دوره بعدی.
 
هـ ) شورای صنفی هر واحد دانشگاهی صرفاً به فعالیت در امور رفاهی و صنفی دانشجویان همان واحد می‌پردازد و وظیفه نظارت بر حسن اجرای امور رفاهی و صنفی دانشجویان و انعکاس مسائل و مشکلات رفاهی و صنفی آنان و پیگیری حل آنها از طریق و مسئولان ذیربط به واحدهای دانشگاهی مربوطه را برعهده دارد.
 
  • گروه خبری : اخبار برتر,دانشجویی
  • کد خبر : 330729
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
ادمین سایت
خبرنگار:

ادمین سایت

تصاویر