در دوره آموزشی کاربست پیگیری مراقبتی در پیشگیری از خودکشی مطرح شد
شناسایی بهموقع افراد در معرض خودکشی/ گسترش شبکه پیگیریهای مراقبتی
دوره آموزشی کاربست پیگیری مراقبتی در پیشگیری از خودکشی با حضور مدیر امور بیماری ها و مراکز تشخیصی درمانی معاونت درمان، مسئول مرکز مشاوره دانشگاه و مددکار اجتماعی مرکز مشاوره دانشگاه تهران برگزار شد. در این دوره درباره اقدامات مددکاران برای کاهش آمار خودکشی صحبت شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، دوره آموزشی کاربست پیگیری مراقبتی در پیشگیری از خودکشی با حضور اعظم فانی مدیر امور بیماری ها و مراکز تشخیصی درمانی معاونت درمان، حمید پیروی مسئول مرکز مشاوره دانشگاه و دکتر فاطمه جعفری مددکار اجتماعی مرکز مشاوره دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای جلسه اعظم فانی مدیر امور بیماری ها و مراکز تشخیصی درمانی معاونت درمان دانشگاه درباره اهمیت مداخلات مددکاران برای پیشگیری از خودکشی صحبت کرد.
وی عنوان کرد: با توجه به اهمیت موضوع خودکشی در جامعه و در میان دانشجویان و به دلیل حساس بودن این موضوع، دانشگاه علوم پزشکی ایران به این امر توجه ویژه ای دارد.
فانی گفت: از مددکاران اجتماعی در مراکز درمانی می خواهیم افراد اقدام کننده به خودکشی و حتی آنهایی که افکار خودکشی دارند را شناسایی کنند و این افراد را برای ارائه خدمات مشاوره تخصصی و حمایتی به مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران ارجاع دهند.
در ادامه حمید پیروی مسئول مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در ابتدا آماری از تعداد افراد اقدام کننده به خودکشی ارائه کرد. سپس درباره مبانی نظری مرتبط با خودکشی و روش های پیگیری مراقبتی توضیح داد.
وی تصریح کرد: برای کاهش آمار اقدام کنندگان به خودکشی، مددکاران اجتماعی باید برای شبکه سازی اجتماعی و اتصال این افراد به منابع اجتماعی اقدام کنند.
پیروی شبکه سازی را این گونه توضیح داد: منظور ما از شبکه سازی ارتباط گرفتن مددکاران اجتماعی با خانواده فرد آسیب دیده، دوستان و سایر منابع اجتماعی رسمی و غیر رسمی است. تمامی این اقدامات برای ایجاد ارتباط بهتر و پیشگیری از خودکشی یا خودکشی های مجدد انجام می شود.
مسئول مرکز مشاوره دانشگاه به شناسایی به موقع افراد دارای افکار خودکشی و ارجاع آنان به مرکز مشاوره دانشگاه تاکید کرد.
وی همچنین افزود: با شناسایی به هنگام افراد اقدام کننده به خودکشی می توانیم تا درصد بالایی از خودکشی مجدد آنان جلوگیری کنیم.
در ادامه دکتر فاطمه جعفری مددکار اجتماعی مرکز مشاوره دانشگاه تهران از دیگر مدرسین این دوره به شرکت کنندگان دوره درباره اصول پیگیری مراقبتی، روش های رهبری و شناسایی به موقع، غربالگری، اقدامات مبتنی بر شواهد و پیگیری های حمایتی توضیحاتی ارائه کرد.
وی از مددکاران خواست به عنوان مدیر پرونده و مدیران برنامه های مراقبتی تلاش کنند شبکه های پیگیری های مراقبتی افراد را گسترش دهند.
مددکار اجتماعی مرکز مشاوره دانشگاه تهران در ادامه درباره روش به کارگیری از چک لیست پیگیری مراقبتی توضیح داد و درباره عوامل خطر و محافظت در اقدام به خودکشی صحبت کرد.
در انتهای جلسه مدرسین ابراز امیدواری کردند با تلاش مددکاران، هوشیاری آنان و استفاده از روش های تخصصی می توانیم شاهد کاهش آمار خودکشی باشیم.
گفتنی است، در این دوره آموزشی مددکاران اجتماعی مراکز درمانی دولتی و مددکاران مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران حضور داشتند.
نظر دهید