• 1400/02/21 - 04:48
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /Z2tWo
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران اعلام کرد:

احتمال توليد انبوه واکسن کووپارس از پاييز/ اثربخشي واکسن در مقابل جهش‌ها

رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران اعلام کرد:


احتمال توليد انبوه واکسن کووپارس از پاييز/ اثربخشي واکسن در مقابل جهش‌ها


 رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران ضمن تشريح فرايند کارآزمايي باليني واکسن کووپارس که با همکاري دانشگاه علوم پزشکي ايران انجام مي‌شود، درعين حال درباره شرايط کنترل و درمان بيماران در مراکز درماني تحت نظارت اين دانشگاه توضيحاتي ارائه کرد.
دکتر جليل کوهپايه زاده در گفت و گو با ايسنا، درباره آخرين وضعيت کارآزمايي باليني واکسن کووپارس موسسه رازي، گفت: نتايج فاز اول کارآزمايي باليني واکسن کووپارس به سازمان غذا و دارو ارسال شده است و منتظر پاسخ اين عزيزان هستيم با توجه به اطلاعات ارسال شده احتمالا تا آخر هفته بعد به ما پاسخ مي‌دهند که بتوانيم از اوايل خرداد ماه فاز دوم کارآزمايي باليني را با دو گروه ??? نفره آغاز کنيم و اين فاز نيز حدودا هم يک ماه زمان خواهد برد. تاکيد خود سازمان غذا و دارو هم رسيدگي سريع به پرونده است.
وي با بيان اينکه فاز اول مداخله انساني واکسن کووپارس از ?? اسفندماه بر روي ??? داوطلب آغاز شد و تا اواخر فروردين ماه به انجام رسيد، اظهار کرد: واکسن کووپارس در دو دز تزريقي در روز يک و ?? و يک دز استنشاقي در روز ?? در اختيار داوطلبان قرار گرفته است.
وي افزود: اميدواريم بتوانيم از اواسط تابستان فاز سوم کارآزمايي باليني را آغاز کنيم و با تحليل نتايج و پيشرفت کار، اوايل پاييز بتوانيم واکسن را به توليد انبوه برسانيم.
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران درباره قابليت‌هاي تغيير ساختار واکسن با توجه به جهش‌هاي جديد ويروس کرونا، ادامه داد: با توجه به اينکه  اين واکسن عليه پروتئين S يا پروتئين سطحي ويروس ساخته شده است و محل چسبندگي ويروس را هدف قرار مي‌دهد و جهش‌ها کمتر به اين بخش تاثيرگذار هستند، ‌ پيش‌بيني مي‌شود اين واکسن در مقابل جهش‌ها که در سطح پوسته نيستند همچنان اثربخش باشد.
وي درباره فرايند تزريق واکسن يا واکسن‌نما به داوطلبان، ‌ تصريح کرد: افراد با دزهاي مختلفي از واکسن برخوردارند و اينگونه نيست که اصلا واکسني دريافت نکنند. در يکي از گروه‌هاي کوچک در فاز اول واکسن نما تزريق شده است اما در اين فاز ديگر واکسن نما به آن صورت وجود ندارد. اگر مشخص شود ايمني کساني که واکسن در دز پايين يا واکسن نما دريافت کردند پايين است، قطعا نياز به تزريق واکسن خواهند داشت و طرح موظف است به آنها واکسن تزريق کند.
وي درباره عواض اين واکسن در فاز اول انساني، گفت: عارضه در حد مختصر و قابل پيش بيني بوده است و همه واکسنها اين علائم را دارند. در مجموع هيچ اتفاق عمده‌اي که مانع ادامه مسير باشد، در فاز اول مشاهده نشد.
همچنان تعداد بستري‌هاي کرونا زياد است
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران درباره وضعيت مراکز درماني تحت پوشش اين دانشگاه نيز گفت: مشکلي وجود ندارد؛ اندکي مراجعات در بخش سرپايي مراکز جامع خدمات سلامت و بيمارستاني کمتر شده است؛ اما کماکان تعداد بيماران بستري بالا است؛ بويژه تخت‌هاي بستري همچنان اشغال استشرايطمان نسبت به هفته گذشته خيلي بهتر از هفته ماقبل است که اين موضوع به دليل رعايت مردم و تمهيداتي است که براي کاهش شلوغي شهر انديشيده شد.
وي ادامه داد: از نظر دارو مقداري در حوزه داروي تزريقي (رمدسيوير) با مشکلاتي روبرو بوديم که با حمايت سازمان غذا و دارو روند به شرايط عادي خود بازگشت و اميدواريم در روزهاي آتي دارو و تجهيزات مورد نظر را تامين کنيم. از نظر اکسيژن مشکل خاصي وجود ندارد و مراکز در اين مدت تامين شدند و مشکلات موردي هم با حمايت معاون درمان وزارت بهداشت با همکاري شرکت‌هاي مختلف توليد کننده اکسيژن موضوع را مديريت کرديم.
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران درباره روند تزريق واکسن کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي دانشگاه ايران، ‌ اظهار کرد: ما پنج شبکه بهداشتي در شهرستان‌هاي ملارد، شهرقدس، رباط کريم، ‌ بهارستان و شهريار داريم و دو مرکز بهداشت غرب و شمال غرب هم در تهران داريم که ? منطقه شهرداري را پوشش مي‌دهند و تقريبا در تمام اين هفت مجموعه در حال تزريق واکسن با تمام توان هستيم و تاکنون به طور ميانگين ?? درصد بالاي ?? ساله‌هايي که در سامانه‌هاي ما ثبت شده بودند واکسينه شدند. با فعال شدن سامانه salamat.gov.ir توقع داريم تعداد بيشتري به جامعه هدف ما اضافه شود.
کوهپايه زاده ادامه داد: در روزهاي اول با شلوغي مراکز مواجه بوديم اما بعدا با افزايش هماهنگي‌ها و راه اندازي مراکز بزرگ واکسيناسيون و استفاده از سوله‌هاي بزرگ ورزشي و احتمالا راه‌اندازي مراکز سرباز مانند مجموعه آزادي و مراکز شماره گذاري، درصدد رفع مشکل برآمديم و اميدوارم بتوانيم فرايند تزريق واکسن به صورت ماشيني را هم انجام دهيم.
 
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 328721
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم