تغذيه مناسب براي پيشگيري از ويروس کرونا
کارشناس اداره نظارت معاونت غذا و دارو دانشگاه ايران: عملکرد سيستم ايمني بدن نقشي مهمي در پيشگيري از بيماريهاي تنفسي ازجمله بيماري ويروسي کرونا دارد.
به نقل از روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه: به همت مهندس هنري؛کارشناس اداره نظارت بر موادغذايي، آشاميدني ، آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران توصيه هايي جهت تغذيه مناسب براي پيشگيري از ويروسي کرونا ارائه شده است.
عملکرد سيستم ايمني بدن نقشي مهمي در پيشگيري از بيماريهاي تنفسي ازجمله بيماري ويروسي کرونا دارد.
عامل ابتلا به اين ويروس بيماريهاي زمينه ايي مثل ديابت و بيماريهاي ريوي، بيمار يهاي قلبي ، سوء تغذيه و نداشتن تغذيه صحيح است .
کمبود دريافت غذايي و کمبود ويتامين هايي مثل ويتامين C و A و D و تضعيف سيستم ايمني بدن احتمال ابتلا به بيماريها را افزايش مي دهد.
با مصرف روزانه منابع غذايي ويتامين C مثل مصرف سبزي و سالاد همراه با غذا، ميوه هاي حاوي ويتامين C مثل پرتقال، نارنگي، ليموشيرين، کيوي و سبزيهاي داراي ويتامين C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ايي از منابع غذايي خوب ويتامين C هستند. بعنوان مثال مصرف روزانه يک عدد پرتقال يا 2 عدد نارنگي ويتامين C مورد نياز روزانه بدن را تأمين مي کند. هويج و کدوحلوايي و سبزي هاي سبز تيره مثل اسفناج ، برگ چغندر وبرگ هاي تيره رنگ کاهو هم از منابع خوب ويتامين A هستند. بطورکلي به منظور پيشگيري از ابتلا به بيماري و تقويت سيستم ايمني بدن مصرف روزانه 3 واحد از گروه سبزي ها ( بجز سبزي هاي نشاسته اي ) و حداقل 2 واحد ميوه توصيه شود.
کودکان زير5سال،مادران بارداروسالمندان وبيماراني که داروهاي کورتني مصرف مي کنندبيشتردرمعرض خطر ابتلا هستند و لازم است براي پيشگيري نکات زير را رعايت نمايند:
- هر روز سبزي يا سالاد همراه با آب ليموترش يا آب نارنج تازه استفاده کنند.
- از هويج و کدوحلوايي در غذاهاي روزانه استفاده شود.
- مصرف پياز خام به دليل داشتن ويتامين C همراه با غذا توصيه مي شود.
- از مصرف سوسيس و کالباس و ساير فست فودها و غذاهاي چرب و سنگين اجتناب شود.
- استفاده از منابع پروتئين در غذاي روزانه مثل حبوبات يا تخم مرغ حائز اهميت است.
- کمبود ريز مغذي هايي مثل آهن و روي هم سيستم ايمني بدن را تضعيف مي کند. از منابع غذايي اين 2 ريز مغذي مثل حبوبات به عنوان جايگزين مناسب گوشت ، شير و لبنيات وسبزيهاي برگ سبز و انواع خشکبار بيشتر استفاده شود.
- از خوردن غذاهايي که خوب پخته نشده ( مثل تخم مرغ عسلي و نيمرو ، کباب هايي که مغز پخت نشده اند ) خودداري شود.
- از خوردن غذا و مايعات در مکان هايي که از نظر بهداشتي مورد اطمينان نيستند خوداري شود.
- در صورتي که علائم سرماخوردگي داريد، از غذاهاي آبکي مثل سوپ و آش همراه با آب ليموي تازه و مايعات گرم استفاده کنيد.
- از جوانه ها گندم ، ماش و شبدر در رژيم غذايي روزانه خود استفاده کنيد.
- مصرف مواد غذايي حاوي انواع آنتي اکسيدان ها مثل شکلات تلخ ، ادويه جات مثل زردچوبه توصيه مي شود.
- بخاطر داشته باشيد رعايت تعادل و تنوع در برنامه غذايي روزانه و حصول اطمينان از دريافت کافي ريز مغذي ها و پروتئين از برنامه غذايي روزانه نقش مهمي در پيشگيري از ابتلا به بيماري ها از جمله ويروس کرونا دارد.
-علاوه بر اين خواب کافي ، مصرف فراورده هاي پروبيوتيک و يا مکمل هاي آن توصيه مي شود .
از استرس و فشارهاي جسمي و روحي دوري کنيد.
کپی لینک کوتاه: