تمام بيمارستانهاي تهران درگير کرونا هستند/ لزوم تدوين محدوديتهاي منسجم 6 ماهه در تهران
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بيان اينکه تمام بيمارستانهاي تهران به صورت مستقيم و غيرمستقيم درگير کرونا هستند از تدوين برنامههاي سه ماهه و ? ماهه براي ايجاد محدوديت کرونايي در پايتخت خبر داد.
دکتر نادر توکلي، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پويا؛ درباره وضعيت تهران در موج جديد کرونا گفت: متأسفانه حدود دو هفته است که شاهد افزايش شديد موارد بستري در شهر تهران هستيم و بيمارستانها در شرايط بحراني قرار دارند. بيماران و مراجعين جديد را در بخشهاي بيمارستاني بستري و يا در صورت امکان بخشهاي جديد راه-اندازي ميکنيم. تعداد بخشهاي آيسييو را در مراکز افزايش دادهايم.
خيز موارد بستري و مرگ در تهران
وي افزود: الان در پيک (خيز) موارد بستري و مرگ و مير در تهران هستيم و همين امر باعث شد ستاد استاني تصميمي مبني بر ايجاد محدوديتهاي يک هفتهاي داشته باشد البته اين روش، راهکار اساسي براي درازمدت نيست و نياز به تدوين يک برنامه ? ماهه براي اعمال محدوديتها در تهران به صورت منسجم وجود دارد.
وي ادامه داد: با همفکري که در ستاد مقابله با کرونا داريم قرار بر اين است که يک برنامه سه ماهه و سپس ? ماهه براي ايجاد محدوديت در شهر تهران داشته باشيم. دورکاري کارمندان يکي از محورهاي اساسي و مؤثر در شرايط کرونايي است.
تهران، شايد آخرين نقطه کشور در مهار کرونا باشد
وي در پاسخ به اين سؤال که آيا محدوديتي براي سفر از مبدأ تهران در نظر گرفته خواهد شد يا خير، تصريح کرد: هنوز در اين مورد تصميم نهايي گرفته نشده است و يکي از اساسيترين مباحث، بحث ورود افراد از خارج تهران به داخل پايتخت است؛ چالش ديگر ما، جابهجايي مسافران بين البرز و تهران است و ترددهاي بين اين دو استان زياد است و همين امر باعث افزايش جمعيت و ترددهاي بين شهري ميشود و شايد تهران آخرين نقطهاي در کشور باشد که بتوانيم کرونا را در آن مهار کنيم.
توکلي ادامه داد: بسياري از اقشاري که در مشاغل خدماتي در تهران شاغل هستند معمولاً در نواحي حاشيهاي تهران و البرز سکونت دارند و همين امر باعث افزايش حجم سفرهاي درونشهري شده است.
درگيري تمام بيمارستانهاي به صورت مستقيم و غيرمستقيم تهران با کرونا
معاون درمان ستاد عمليات مديريت بيماري کرونا در تهران با بيان اينکه تقريباً تمام نقاط کشور به کرونا آلوده شده است، خاطرنشان کرد: در تهران تقريباً همه بيمارستانها به صورت مستقيم يا غيرمستقيم درگير کرونا هستند. تمام بيمارستانهاي دولتي و غيردولتي و بيمارستانهاي وابسته به نهادهايي مانند نيروهاي مسلح و بخش خصوصي و خيريه، در حال پوشش بيماران بيمهشده خود هستند.
وي ادامه داد: برخي از مراکز هم که اورژانس آنها به صورت مستقيم بيماران کرونامثبت را پذيرش نميکند، به صورت غيرمستقيم بيماران آلوده به کوويد?? را پذيرش ميکند؛ يعني مثلاً ممکن است يک بيمار تصادفي به اورژانس اين بيمارستانها مراجعه کند و پس از آزمايش، مشخص شود به کوويد?? مبتلاست. اين وضعيت در مورد ساير بيماران شامل بيماران سوختگي، قلبي و ... نيز صدق ميکند بنابراين تمامي بيمارستانها را ميتوان به صورت مستقيم يا غيرمستقيم درگير کرونا تلقي کرد.
?? درصد مراجعهکنندگان به بيمارستانهاي تهران بدحال هستند
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي ايران در پاسخ به سؤالي مبني بر استفاده از نقاهتگاههاي بيمارستاني براي بيماران مبتلا به کرونا بيان داشت: در موج اول بيماري کرونا به دليل بالابودن تعداد مراجعين به بيمارستانها، بخشي از بيماران به دليل اينکه هنوز آشنايي با اصول خودمراقبتي نداشتند به نقاهتگاهها منتقل ميشدند اما در زمان حاضر تعداد زيادي از بيماراني که به بيمارستانها مراجعه ميکنند اصلاً امکان نگهداري در مراکز خارج بيمارستاني ندارند و حدود ?? تا ?? درصد بيماران مراجعه کننده، بدحال و نيازمند اکسيژنرساني هستند.
لينک خبرگزاري