• 1399/09/12 - 13:01
  • - تعداد بازدید: 9
  • - تعداد بازدیدکننده: 9
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZgYVo
مشاور منطقه‌اي سازمان جهاني بهداشت در دفتر مديترانه شرقي:

در يک نظام سلامت تاب‌آور بايد بيمارستان هاي تاب آور داشته باشيم

مشاور منطقه‌اي سازمان جهاني بهداشت در دفتر مديترانه شرقي:
در يک نظام سلامت تاب‌آور بايد بيمارستان هاي تاب آور داشته باشيم


مشاور منطقه‌اي سازمان جهاني بهداشت در دفتر مديترانه شرقي بر اين باور است بعد از کوويد ?? بايد نگاهي جديد به حوزه بيمارستاني داشته باشيم و براي مقابله با چنين بحران هايي چاره اي جز ظرفيت سازي بيشتر از جنبه هاي ساختاري، فرآيندي، آموزشي و تربيت نيروي انساني در بيمارستان ها نداريم و بايد بيمارستان هاي تاب آور داشته باشيم.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر حميد رواقي؛ عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران و مشاور منطقه‌اي سازمان جهاني بهداشت در دفتر مديترانه شرقي گفت:  با اعلام همه گيري جهاني کوويد ?? از مارچ  ????  از سوي سازمان جهاني بهداشت تمام بيست و دو کشور منطقه مديترانه شرقي با اين ويروس درگير شدند و تعداد بيماران اين کشورها تا ?? نوامبر حدود سه ميليون و ??? هزار  مورد اعلام و تا همين تاريخ حدود ?? هزار مرگ تاييد و گزارش شد.
وي اظهار کرد: مساله کوويد?? نقش بيمارستان‌ها را به عنوان يکي از اجزاي نظام سلامت نشان داد و بيمارستانها هم در آماده‌سازي و هم در پاسخ به پيامدهاي کوويد ?? نقش بارزي در تمام اين کشورها از جمله کشور ايران داشتند. 
دکتر رواقي افزود: ما براي بدست آوردن تجربه لازم در خصوص پاسخ و آمادگي بيمارستانها نسبت به کوويد ?? در اين کشورها مطالعه اي را انجام داديم تا آمادگي بيمارستان ها در اين کشور ها را بررسي کنيم و بدانيم با چه چالش‌هايي روبه‌رو بودند و چه اقداماتي را انجام داده اند تا بتوانند اين چالش‌ها را مديريت کنند.
وي رهبري و هماهنگي، مديريت اجرايي لجستيک و زنجيره تامين، مديريت اطلاعات، ارتباطات منابع انساني، تداوم خدمت و ارائه خدمات سلامت پايه و اساسي، شناسايي سريع بيماران، مديريت باليني، ايزولاسيون بيماران، مديريت درمان عفونت ها  و پيشگيري و کنترل عفونت ها را به عنوان ده حوزه مورد بررسي در اين مطالعه برشمرد و افزود: در اين ده حوزه تجربه کشورها به طور دقيق از منظر چالشها و اقداماتي که انجام داده بودند به بحث و بررسي گذاشته شد و تجربياتي که در اين حوزه ها از سوي بيمارستانهاي کشورها و وزارت بهداشت آنها اعلام شده بود، مورد بررسي قرار گرفت.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران، گفت: تجربيات اصلي که ما از اين مباحث بدست آورديم، اين بود که ما به آماده سازي بيمارستان‌ها و پيشگيري به طور خيلي کامل بايد توجه کنيم و براي اينکه يک نظام سلامت پيشرو‌ داشته باشيم بايد بتوانيم همراه با پوشش همگاني سلامت و امنيت سلامت، آمادگي پاسخ به شرايط ويژه را داشته باشيم.
دکتر رواقي با بيان اينکه پوشش همگاني سلامت و هم امنيت سلامت هر دو را با هم بايد مي بينيم، افزود: نگاه طب کل نگر در بيمارستان ها بايد حاکم باشد و بيمارستان هاي تاب آور داشته باشيم.
وي در توضيح بيمارستان تاب آور گفت: بيمارستاني که امکان و آمادگي براي پاسخ به شرايط اورژانس را داشته باشد و بتواند آنها را حذف يا مديريت کرده و بعد از بحران خود را بازيابي کند و حتي بهتر از قبل شود، يک بيمارستان تاب آور است.
 وي با بيان اينکه ما بايد بيمارستانها را از اين منظر تقويت کنيم و مديران و روساي بيمارستانها از نظر دانش اورژانس قويتر بشوند، افزود: همچنين از تمام ذينفعان و تمام تامين کننده ها بايد دعوت شود تا همگي دست به دست هم با يک نگاه جامع در جايگاه آماده‌سازي و پاسخگويي بيمارستاني قرار بگيرند.
دکتر رواقي در ادامه گفت: بحث ارتباطات از بحث‌هاي بسيار مهم است که بايد در حوزه داخلي بيمارستاني و همچنين بين بيمارستان ها و وزارت هاي بهداشت تقويت شود. در حوزه منابع انساني هم بايد توانمندي هاي منابع انساني را با يک برنامه ريزي خوب ارتقاء دهيم. تا خستگي مفرط کارکنان به علت طولاني بودن دوره بيماري را تا حدي کم کنيم و مسئله ديگر زنجيره تأمين خدمات است که بايد تقويت شود.
وي با بيان اينکه کنترل عفونت از بحث‌هاي بسيار مهم است، بنابراين بايد توانمند‌سازي ها به طور کامل انجام شود، افزود: پايش فرآيندها هم بايد به دقت و از نزديک انجام شوند؛ از سوي ديگر موضوع مديريت باليني و  استفاده از دستورالعمل هاي به روز شده  و منطبق با شرايط کشور بايد مورد توجه باشند. بايد نظام مديريت اطلاعات يکپارچه را که بتواند پاسخگوي نيازهاي مديريتي باليني مجموعه‌ها در بيمارستان‌ها باشد، ارتقا دهيم.
وي در پايان گفت: به طور کلي پيام ما اين است، در يک نظام سلامت تاب‌آور بايد بيمارستان هاي تاب آور داشته باشيم. بنابراين نگاهي جديد به حوزه بيمارستاني و نقش بيمارستان بعد از کوويد ?? بايد داشته باشيم و به بحث پاسخ گويي اورژانس به طور خيلي جدي بايد توجه کنيم و ظرفيت هاي لازم را در اين خصوص از منظر ساختاري، فرايندي، آموزشي و تربيت نيروي انساني ايجاد کنيم.
وبينار تجارب بيمارستاني در پاسخ به کوويد ?? شنبه هشتم آذر ???? با حضور رييس، معاونين و مديران دانشگاه علوم پزشکي ايران و همچنين مديران عامل بيمارستان هاي اين دانشگاه برگزار شد.

تهيه خبر: ابراهيم همتي
تنظيم خبر: حسين دزفولي
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326854
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم