• 1401/11/30 - 14:51
  • - تعداد بازدید: 435
  • - تعداد بازدیدکننده: 326
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZbY9

ده مهارت پیشنهادی سازمان جهانی بهداشت برای زندگی بهتر/ برگزاری کارگاه مهارت های زندگی در دانشگاه علوم پزشکی ایران

مهارت های دهگانه پیشنهادی سازمان جهانی بهداشت در کارگاه مهارت های زندگی ویژه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایران تشریح شدند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر فاطمه امیری؛ مدرس کارگاه مهارت های زندگی اظهار کرد: مهارت های زندگی مجموعه ای از توانایی های هستند که زمینه سازگاری و رفتار مفید را برای فرد فراهم می کنند.

امیری افزود: مهارت های زندگی، فرد را قادر می سازد که مسئولیت و نقش های اجتماعی اش را بپذیرد و بدون لطمه زدن به خود و دیگران با خواسته ها، انتظارات و مشکلات روبرو شود.

وی خودآگاهی، همدلی، رابط بین فردی، ارتباط موثر، مقابله با استرس، مدیریت هیجان، حل مساله، تصمیم گیری، تفکر خلاق و نقادانه را به عنوان ده مهارت زندگی بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت برشمرد و ادامه داد: با کسب این مهارت می توانیم با انتظارت متفاوت خود، خانواده، همسر، فرزندان، دوستان، همکاران و جامعه به خوبی کنار بیاییم.

امیری با اشاره به دفع فشارهای روانی و سازگاری با مسائل اقتصادی و نیازهای معیشتی به عنوان دیگر فواید این مهارتها، گفت: تقویت اعتماد به نفس و مهارت های ارتباطی و تامین سلامت جسمی و بهداشت روان از کاربردهای مهم یادگیری مهارت زندگی هستند.

مدرس کارگاه مهارت های زندگی افزود: مهارت خودآگاهی به این معنی است که چگونه به خود نگاه می کنیم، به عبارتی نوع خودآگاهی تعیین کننده احساس رضایت و یا نارضایتی از خود و زندگی فرد است.

وی ادامه داد: شناخت «ویژگی ها و صفات خود»، «توانایی ها و استعدادها»، «افکار، باورها و ارزش ها» و «تصویر واقع بینانه از خود» اجزای مهارت خودآگاهی هستند.

امیری در تعریف همدلی نیز اظهار کرد: این مهارت به معنای پاسخ داد به حالات عاطفی دیگران در شرایط مختلف است، یعنی فرد بتواند مسائل دیگران را حتی زمانی که در آن شرایط قرار ندارد، درک کرده و به آنها احترام بگذارد.

وی با بیان اینکه روابط بین فردی فرآیندی است که به وسیله آن اطلاعات و احساسات خود را با دیگران در میان می گذاریم، افزود: این توانایی موجب تقویت رابطه گرم و صمیمی فرد با دیگران و همچنین سبب قطع روابط ناسالم می شود.

امیری گفت: گوش دادن، صریح و صادق بودن، همدلی و همدردی، حفظ آرامش واحترام به طرف مقابل، مشاهده کردن به شیوه مناسب، خودشناسی و افزایش آگاهی و شناسایی افکار تحریف شده مواردی هستند که برای برقراری ارتباط موثر باید مورد توجه قرار بگیرند.

مدرس کارگاه مهارت های زندگی ادامه داد: در دنیای امروز همواره با تغییرات وسیع و پیچیده ای مواجه هستیم که به افراد فشارهای روحی و روانی وارد می کنند و در چنین شرایطی اگر میزان استرس بیش از حد و طولانی باشد، بر زندگی و عملکرد انسان تاثیر منفی می گذارد.

وی با بیان اینکه افراد دارای هوش هیجانی قادر هستند که از هیجانات به نفع خود و روابطشان استفاده کنند، افزود: توانایی حل مساله نیز به ما کمک می کند، مسائل زندگی را به شکل مطلوب حل و فصل کنیم. در این مهارت به فرد آموخته می شود که در زمان برخورد با مشکل در زندگی چگونه آن را حل کند.

امیری در توضیح مهارت تصمیم گیری گفت: انسان روزانه تصمیم هایی می گیرد که برخی مهم و برخی کم اهمیت هستند؛ تصمیم گیری در برخی موارد کار ساده ای نیست، زیرا آینده فرد را تحت تاثیر قرار می دهد، بنابراین مهارت تصمیم گیری از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی با بیان اینکه از تلفیق مهارت حل مساله و تصمیم گیری، انسان صاحب افکار و روابط تازه می شود و توانایی تفکر خلاق، کشف و انتخاب راه حل های جدید را پیدا می کند، افزود: مهارت تفکر نقادانه نیز یک فرآیند شناختی فعال، هدقمند و سازمان یافته است که شخص با استفاده از آن به بررسی افکار و عقاید خود و دیگران و یا موقعیت های خاص می پردازد و با ارزیابی و تفسیر ماهرانه خود به درک و فهم روشن ترو بهتری دست می یابد.

گفتنی است، کارگاه مهارت های زندگی با برنامه ریزی کانون بسیج جامعه پزشکی ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران یکشنبه سی ام بهمن 1401 برگزار شد.

پایان مطلب//

  • گروه خبری : اخبار برتر,بهداشت و سلامت
  • کد خبر : 11696
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
حسین دزفولی
خبرنگار:

حسین دزفولی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید