• 1399/09/24 - 19:58
  • - تعداد بازدید: 16
  • - تعداد بازدیدکننده: 16
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZwYVo
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران در آستانه روز پژوهش اعلام کرد

رتبه دوم دانشگاه ايران از نظر سرانه مقالات در جمع دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور

معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران در آستانه روز پژوهش اعلام کرد
رتبه دوم دانشگاه ايران از نظر سرانه مقالات در جمع دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور


دانشگاه علوم پزشکي ايران در شاخص سرانه مقالات اعضاي هيئت علمي بعد از دانشگاه علوم پزشکي تهران رتبه دوم کشوري را دارد. اين شاخص از تقسيم تعداد مقالات منتشر شده در يک سال به تعداد کل اعضاي هيئت علمي به دست مي آيد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر سيد عباس متوليان؛ معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران، به مناسبت فرارسيدن بيست و پنجم آذر ????؛ روز پژوهش و فناوري، اعلام کرد: بر اساس سامانه علم سنجي دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور، دانشگاه علوم پزشکي ايران با انتشار دو هزار و ??? مقاله در سال ???? براي چهارمين سال متوالي رتبه سوم کشوري را بعد از دانشگاه هاي علوم پزشکي تهران (???? مقاله) و شهيد بهشتي (???? مقاله) از نظر تعداد مقالات منتشر شده در سامانه اسکوپوس داشته است.
وي با بيان اينکه ساير دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور در سال ???? کمتر از ???? مقاله منتشر کرده اند، افزود: از نظر کيفيت مقالات، با توجه به ادغام دانشگاه که باعث شد به مدت حدود ? ساله مقالات با وابستگي سازماني دانشگاه علوم پزشکي ايران منتشر نشوند، شاخص-اچ يا هيرش (H-index)  کلي شاخص مناسبي نيست و شاخص اچ،  ? سال اخير (H?-index) شاخص قابل قبول تري است.
دکتر متوليان گفت: اين شاخص در حال حاضر در دانشگاه علوم پزشکي ايران ?? است يعني در ? سال گذشته حداقل ?? مقاله از نويسندگان دانشگاه علوم پزشکي ايران منتشر شده که نويسندگان ساير مقالات از سراسر دنيا به هر کدام از آنها حداقل ?? بار استناد کرده اند.
وي با بيان اينکه اين استنادات بالا، نشانه کيفيت مقالات منتشر شده دانشگاه است، افزود: از نظر اين شاخص نيز دانشگاه علوم پزشکي ايران رتبه سوم کشوري را بعد از دانشگاه هاي علوم پزشکي تهران (H?-index=???) و مشهد (h?-index=??) دارد و دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي (h?-index=??) در رتبه چهارم قرار دارد.
دکتر متوليان اظهار کرد: شاخص ديگري که فعاليت نسبي اعضاي هيئت علمي دانشگاه هاي علوم پزشکي را در حوزه پژوهش نشان مي دهد، شاخص سرانه مقالات اعضاي هيئت علمي است. اين شاخص از تقسيم تعداد مقالات منتشر شده در يک سال (????) به تعداد کل اعضاي هيئت علمي به دست مي آيد.
وي افزود: اين شاخص در دانشگاه علوم پزشکي ايران ?.?? است که بعد از دانشگاه علوم پزشکي تهران (?.??) رتبه دوم کشوري را دارد و دانشگاه هاي علوم پزشکي شهيد بهشتي (?.??) و بقيه الله (?.??) در رتبه هاي بعدي قرار دارند.
معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه تاکيد کرد: مجموعه اين شاخص ها نشان مي دهد که دانشگاه علوم پزشکي ايران از نظر عملکرد پژوهشي دانشگاه موفقي بوده و اين دستاوردها نتيجه عملکرد اساتيد، دانشجويان و پژوهشگران در گروه هاي آموزشي، دانشکده ها، مراکز تحقيقاتي و پژوهشکده هاي دانشگاه است.
دکتر متوليان گفت: لازم است به مناسبت فررسيدن هفته و روز پژوهش از تک تک اعضاي خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکي ايران که در اين موفقيت ها سهم داشته اند، صميمانه تشکر و سپاسگزاري کنم که با وجود محدوديت هاي مختلف و به خصوص محدوديت هاي مالي با انگيزه بالا تلاش هاي خود را بيش از پيش ادامه داده اند.
وي افزود: مانند سال هاي گذشته، به صورت نمادين از اساتيد و دانشجوياني که نقش برجسته تري در اين موفقيت هاي دانشگاه داشته اند در جشن بزرگداشت پژوهش و فناوري دانشگاه تقدير و تشکر خواهد شد. معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران خاطر نشان کرد: شاخص هاي انتخاب برگزيدگان پژوهش و فناوري دانشگاه در سال ???? در جلسه کميته انتخاب برگزيدگان پژوهش و فناوري به تصويب رسيده که در اغلب موارد شبيه سال گذشته است به جز اينکه محور پژوهش و فناوري مربوط به کوويد?? نيز به آنها اضافه شده است. اين شاخص ها بيش از سال هاي گذشته به کيفيت مقالات توجه دارد، به عنوان مثال شاخص انتخاب پژوهشگر برگزيده عبارت است از: "پژوهشگري که در سال ???? بيشترين تعداد مقالات در مجلات Q? را به عنوان نويسنده اول يا مسئول با وابستگي سازماني دانشگاه علوم پزشکي ايران" داشته است. عينا همين شاخص در مورد پژوهشگري که سن ?? سال يا کمتر داشته باشد به عنوان شاخص انتخاب پژوهشگر جوان برگزيده است.
دکتر متوليان با بيان اينکه در سال گذشته در حوزه فناوري پيشرفت هاي قابل توجهي در توسعه فيزيکي داشته ايم. فضاهاي اختصاص يافته به بخش فناوري چند ده برابر افزايش يافته است، ادامه داد:  پروژه افرا يا مرکز آزمايشگاهي و کارگاهي پروژه اي است که درحال ساخت با سازه کانتينر مي باشد و به مساحت ???? مترمربع جنب زمين فوتبال دانشگاه در حال احداث است. پروژه ديگر "کافه ايده" است که در محل ساختمان کتابخانه مرکزي در تراس ???? متري طبقه اول با سازه سبک ساخته خواهد شد و محلي براي فضاي کاري مشترک، کلاس، کافي شاپ و فضاهاي استارت آپي است. اين دو پروژه با حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در حال اقدام هستند. پرديس مشکين دشت پارک فناوري دانشگاه و همچنين ساختمان شقايق که براي استقرار شرکت هاي وابسته به مرکز رشد و پارک فناوري دانشگاه در نظر گرفته شده اند، در حال آماده سازي نهايي هستند و آمادگي پذيرش شرکت هاي داوطلب استقرار از داخل و خارج از دانشگاه را دارند.
 رييس پارک علم وفناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران در پايان ابراز اميدواري کرد با اين گسترش امکانات و فضاي فيزيکي و حمايت کامل رياست و اعضاي هيئت رئيسه محترم دانشگاه به زودي شاهد جهش هايي در دستاوردهاي حوزه فناوري دانشگاه باشيم.
تنظيم: حسين دزفولي

 
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326869
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم