روند کاهشي شيوع کرونا در کشور بسيار کند است
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاري فارس، نادر توکلي، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي ايران و معاون ستاد مقابله با کروناي تهران در برنامه «تهران ما سلامت» درباره روند کاهشي پيک چهارم کرونا، اظهار داشت: کاهش روند نزولي پيک چهارم کرونا که از ?? فروردين سال جاري آغاز و در ارديبهشت به اوج رسيد، بسيار کند است و بر خلاف انتظار که فکر ميکرديم با سرعت شيب نزولي را طي ميکند اما همچنان کاهشي بسيار کند دارد.
وي افزود: در اوج بيماري در پيک چهارم تا ???? بستري داشتيم که اين تعداد به حدود ??? تا ??? بيمار در روز رسيده است. انتظار ما اين است که اين تعداد به حدود ??? تا ??? نفر برسد. اگرچه در بيمارستانها مشکلي براي بستري نداريم اما آنچه که مسلم است اين است که تعداد بستريها با روندي بسيار کند کاهش مييابد و بر اساس پيش بينيها طي ? تا ? هفته آينده هم درگير اين پيک خواهيم بود.
معاون ستاد مقابله با کروناي تهران تاکيد کرد: روند درمان بيماران به دليل مراقبتهاي خوب، مراجعه زودهنگام و کاهش تهاجمي ويروس به خوبي پيش ميرود.
توکلي درباره انتشار اين شايعات که دو سال پس از تزريق واکسن کرونا شخص مي ميرد و اينکه با شروع فصل گرم شيوع کرونا کم ميشود، گفت: هيچ منبع رسمي و آگاهي هنوز اين موارد را تاييد نکرده است. آن چيزي که مشخص است اين است که تزريق واکسن از بيماري شديد جلوگيري ميکند و بر روي کاهش مرگ و مير تاثير مثبت دارد.
وي افزود: تمام واکسنهايي که در کشور ما تزريق ميشود بر پايه ويروس کشته شده تهيه شده و خطري براي انسان ندارد و فعال شدن مجدد بيماري را هم خيلي کند ميکند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي ايران با تاکيد بر اينکه وقتي زنجيره انتقال ويروس تسريع پيدا ميکند، مستعد جهش ميشود، گفت: جهش ميتواند به سمت ضعيف شدن ويروس و يا قوي شدن آن برود. آن چيزي که شاهد هستيم تکثير ويروس هندي بوده اما به شکل فراگير و مستند نيست.
وي با اعلام اينکه پيک بعدي براي ما قابل پيش بيني نيست، خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است هرچه رعايت پروتکلها بيشتر باشد، مشکلات کمتر خواهند شد.
معاون ستاد مقابله با کروناي شهر تهران مهمترين استراتژي دولت سيزدهم در حوزه کرونا را مديريت و کمک به پوشش واکسيناسيون عمومي عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: ان شاء الله بتوانيم در سال ???? به پوشش واکسيناسيون قابل قبولي برسيم. در دنيا ثابت شده که پوشش سراسري واکسيناسيون به کاهش مرگ و مير کمک ميکند. با واکسيناسيون سراسري تعداد موارد بروز بيماري به شدت کاهش مييابد و از لحاظ اپيدميولوژيک بيماري به حالت آندميک در ميآيد.
وي در واکنش به اين موضوع که آيا ما نسبت به کشورهاي ديگر در قعر جدول واکسيناسيون هستيم، اظهار داشت: اين تفسير قابل قبول نيست. بايد به تحريمها توجه کرد. بسياري از کشورها به تعهدات خود عمل نکردند. اما در فاز تاخيري يک ماهه وارد مرحله واکسيناسيون با بهره مندي از واکسن توليد داخل ميشويم که به شدت ميتواند محيط را آرام کند و تمامي شايعات مبني بر فوت پس از واکسيناسيون از بين ميرود.