عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران : بيشتر افراد مبتلا به کرونا خود به خود بهبود مي يابند
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران اظهار داشت: نگراني مردم از بيماري کرونا بي مورد است، زيرا ?? درصد افراد مبتلا داراي نوع خفيف(mild) هستند که خودبخود بهبود مييابد.
دکتر ميترا رنجبر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: اين بيماري اغلب به صورت خفيف بوده و به اندازه سرماخوردگي ساده مي باشد. حدود ?? درصد افراد بيمار دچار علايم باليني شديد (severe) مي شوند و ? درصد باقي مانده هم مبتلا به نوع خيلي شديد (critical) بيماري ميشوند.
وي با اشاره به اينکه بيماراني که مبتلا به عوارضي نظير ذات الريه شدند بايد در بخش ICU بيمارستان ها بستري شوند، بيان داشت: مرگ و مير در نوع خيلي شديد اين بيماري (critical)، بيش از ?? درصد است. اين نوع بيماري هم براي افراد مسن و کساني که داراي بيماري زمينه اي هستند، خطرناک است.
کم خوابي و استرس نقش مستقيم در ابتلا کرونا دارند
متخصص بيماري هاي عفوني با اشاره به اينکه کم خوابي و استرس ها نقشي مستقيم در ابتلا به بيماري دارند، گفت: افرادي که استرس زياد دارند يا کار سنگين ميکنند، بيشتر در معرض خطر اين بيماري هستند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران ادامه داد: افرادي که نقص ايمني دارند و داروي کورتون استفاده مي کنند يا شيمي درماني مي شوند، بيماري در آنان خيلي شديد است.
وي تاکيد کرد که استرس سيستم ايمني را ضعيف ميکند و از اين طريق فرد در معرض ابتلا بيماري عفوني قرار ميگيرد.
ويروس کرونا از طريق مدفوع هم منتقل ميشود
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران اظهار داشت: ويروس کرونا علاوه بر ترشحات تنفسي، از طريق مدفوع هم قابل انتقال است.
وي با اشاره به اينکه از طريق لباس هم اين ويروس ميتواند منتقل شود، گفت: ويروس عامل بيماري ميتواند بر روي وسايل و لباس بيمار قرار گيرد و از اين طريق افراد ديگر را مبتلا کند.
رنجبر افزود: اين ويروس بيشتر بر روي سطوح مينشيند و طولاني مدت نميتواند در هوا قرار داشته باشد. در صورت تماس دست با سطوح مانند ميز و رايانه و تماس دست آلوده با دهان، مخاط بيني و چشم، ويروس عامل بيماري را وارد بدن ميکند.
متخصص بيماريهاي عفوني، شستن دست با آب و صابون و محلولهاي ضد عفوني کننده را مهمترين راهکار براي پيشگيري از بيماري اعلام و از مردم تقاضا کرد اين موضوع را جدي بگيرند.
مرگ و مير ناشي از کرونا در افراد جوان حدود ?.? درصد است
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران بيان داشت: در افرادي که بيماري زمينهاي ندارند و جوان هم هستند، مرگ و مير ناشي از کرونا، حدود ?.? درصد است.
وي ادامه داد: در افراد بالاي ?? سال يا کساني که دچار بيماري زمينهاي مانند فشار خون، ديابت، بيماريهاي قلبي، نقص ايمني هستند و همچنين مبتلايان به سرطان، مرگ و مير افزايش مييابد.
رنجبر اضافه کرد: بيماري سارس ?? درصد و بيماري مرس ?? درصد مرگ و مير داشتند؛ در حالي که بيماري ناشي از کرونا ويروس جديد (COVID-??) حدود ?.? درصد مرگ و مير دارد.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا تغديه نقشي در پيشگيري بيماري دارد؟ گفت: تغذيه براي تقويت سيستم ايمني مناسب است و از اين طريق مي توان شرايط را براي پيشگيري فراهم کرد.
اين متخصص بيماري هاي عفوني بيان داشت: هرچند در مورد ويتامين C بحث هاي متفاوتي مطرح است اما براي پيشگيري نوع خفيف با دوز بالا مي تواند موثر باشد. در مقابل مقالاتي منتشر شده که اين ويتامين حتي اثر منفي دارد؛ اما بايد به اين نکته توجه داشت که تحقيقات در اين زمينه در حال انجام است.
کپی لینک کوتاه: