• 1400/11/13 - 09:27
  • - تعداد بازدید: 8
  • - تعداد بازدیدکننده: 8
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZX9Vo
به مناسبت 15 بهمن روز جهاني مبارزه با سرطان؛

علامت هاي احتمالي ابتلاي کودکان به سرطان / خانواده‌ها سير رشد و نمو کودکان را جدي بگيرند

به مناسبت ?? بهمن روز جهاني مبارزه با سرطان؛
علامت هاي احتمالي ابتلاي کودکان به سرطان / خانواده‌ها سير رشد و نمو کودکان را جدي بگيرند


دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران با تشريح چگونگي بروز سرطان در کودکان گفت: يکي از علائم مهم سرطان در کودکان، اختلال در رشد و نمو آنها است.
به گزارش روابط عمومي بيمارستان حضرت علي اصغر(ع)؛ دکتر عزيز اقبالي؛ فوق‌تخصص خون و سرطان کودکان و دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: در بزرگسالان از روش‌هاي غربالگري براي پيشگيري از سرطان مي‌توان استفاده کرد، اما در کودکان  اغلب روش هاي غربالگري توصيه نمي شود.
وي افزود: درسرطان کودکان ‌برخلاف بزرگسالان اغلب، علائم اختصاصي وجود ندارد و علايم سرطان درکودکان غيراختصاصي است.
دکتر اقبالي کاهش وزن قابل توجه، تب مکرر يا طول‌کشيده (بيش از دو هفته)، درد‌هاي استخواني به خصوص درد کمر، خستگي مفرط و رنگ‌پريدگي، علايم کبودي و خونريزي غير‌عادي، سرماخوردگي غير‌عادي و طول کشنده، بزرگ شدن غدد لنفاوي در نواحي خاص مثل گردن، کبد و طحال بزرگ و توده در شکم و يا هر توده‌اي در هر کجاي بدن‌ را از مهمترين علائم احتمالي شيوع سرطان در کودکان برشمرد و يادآور شد: ‌در بعضي موارد هم علائم اختصاصي ديده مي‌شود مانند رتينوبلاستوما که در معاينه چشم و يا عکاسي رفلکس قرمز وجود ندارد.
وي در تشريح تفاوت ‌پيش‌آگهي سرطان در کودکان نسبت به بزرگسالان خاطرنشان کرد: پيش آگهي سرطان در کودکان خيلي خوب است مثلا ‌در لوکمي کودکان ?? تا ??‌ درصد بهبودي کامل ايجاد مي‌شود در تومور ويلمز‌ و لنفوم هوچکين در صورتيکه در مراحل اوليه مراجعه کنند و تشخيص به موقع داده شود‌ ?? تا ?? درصد بهبودي کامل پيدا مي‌کنند.
اين فوق‌تخصص خون و سرطان کودکان گفت: روش‌هاي مختلفي از جمله جراحي، شيمي درماني‌، راديوتراپي‌، و پيوند سلول‌هاي بنيادي براي درمان وجود دارد و اخيرا از روش‌هاي جديدي مانند ايمنوتراپي و سلول درماني استفاده مي‌‌شود.
دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران تصريح کرد: در کودکان  مبتلا به سرطان نسبت به بزرگسالان از داروهاي شيمي درماني  بيشتري مي‌توان استفاده کرد و با اينکه هزينه درمان در کودکان کمتر از بزرگسالان است اما ‌تشخيص سرطان در کودکان دشوارتر و اغلب با تاخير است.
دکتر اقبالي تاکيد کرد: در کنار اين اقدامات، مراقبت‌هاي نگه دارنده مانند تزريق فرآورده‌هاي خوني و درمان با آنتي بيوتيک‌ شانس بهبودي را بيشتر مي‌کند و در بيماراني که به درمان پاسخ مناسب ندادند از مراقبت‌هاي تسکيني مانند داروهاي ضد‌ درد استفاده مي‌شود.
‌‌ وي افزود: در بروز سرطان فاکتورهاي ژنتيکي و محيطي نقش دارند و برخلاف بزرگسالان، نقش فاکتورهاي ژنتيکي در کودکان بيشتر است.
دکتر اقبالي شايع‌ترين سرطان در کودکان را لوکمي عنوان کرد و گفت: بعد ازلوکمي ها، سرطان‌ها‌يي که از بافت‌هاي روياني منشا مي‌گيرند مانند تومور مغزي تومورويلمز‌، نوروبلاستوما‌، سارکوما بيشتر هستند.
اين دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران در توصيه‌اي به خانواده‌ها تاکيد کرد: ‌حتما‌ روند رشد و تکامل فرزند‌ان را با دقت پيگيري ‌و در صورت تغيير الگوي رشد، تکامل‌، رفتار و حرکت سريعا به پزشک مراجعه کنند.
وي يادآور شد: ‌بزرگسالان نيز ‌از مصرف دخانيات در کنار کودکان بپرهيزند و مراقب رژيم غذايي کودکان باشند و از غذاهاي آماده واصطلاحا فست فود کمتر استفاده کنند وب ه فعاليت هاي بدني فرزند خود توجه داشته باشند.
پايان مطلب//
نرگس جعفري دهکردي
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327691
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم