• 1399/10/15 - 07:35
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZfEVo
رئيس بانک مغز ايران:

فعاليت بانک مغز ايران گسترش مي‌يابد

رئيس بانک مغز ايران:
فعاليت بانک مغز ايران گسترش مي‌يابد


 رئيس بانک مغز ايران گفت: فعاليت بانک مغز ايران گسترش مي‌يابد تا کمبود بافت مغزي براي تحقيقات وجود نداشته باشد.
به گزارش روابط عمومي عمومي دانشگاه و به نقل از معاونت علم و فناوري رياست جمهوري، فعاليت‌هاي تحقيقاتي و مطالعاتي بانک مغز ايران با حمايت ستاد توسعه علوم و فناوري‌هاي شناختي معاونت علمي و فناوري گسترش مي‌يابد.
محمدتقي جغتايي رئيس بانک مغز ايران گفت: بانک مغز ايران نخستين بانک مغز ملي در کشور است که در سال ?? با کمک و مساعدت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و ستاد توسعه علوم و فناوري‌هاي شناختي معاونت علمي راه‌اندازي شد.
جغتايي ادامه داد: اين اقدام با اهداف عام‌المنفعه و ارائه خدمات پژوهشي به محققان در سراسر کشور در دانشگاه علوم پزشکي ايران در تهران صورت گرفت.
اهداي ?? نمونه مغز سالم
وي افزود: بانک مغز ايران در زمينه تحقيقات انساني در حوزه بيماري‌هاي سيستم عصبي فعاليت مي‌کند و اين مرکز با ارائه خدمات پژوهشي در راستاي ارتقا و توليد دانش در زمينه بيماري‌هاي دستگاه عصبي ايفاي نقش خواهد کرد.
رئيس بانک مغز ايران بيان اينکه در حال حاضر ?? نمونه مغز سالم فاقد بيماري‌هاي عصبي و ?? نمونه مغز بيماران داراي آلزايمر و اسکيزوفرني به اين بانک اهدا شده است، گفت: ارائه خدمات پژوهشي و مشاوره‌اي، فعاليت‌هاي تحقيقاتي در زمينه بيماري‌هاي سيستم عصبي، مشارکت و توزيع سياست‌گذاري و کمک به ارتقاي طرح‌هاي پژوهشي ازجمله وظايف بانک مغز ايران است.
مانعي بزرگ از سر راه تحقيقات برداشته مي‌شود
جغتايي همچنين بيان کرد: مغز انسان با ساختاري بسيار مسحورکننده و جذاب و درعين‌حال پيچيده در کانون مطالعات پژوهشگران براي شناخت مکانيسم و پاتوفيزيولوژي بيماري‌هاي نورودژنراتيو (تحليل برنده‌ي عصبي) قرار گرفته است، اما کمبود بافت مغزي انسان براي مطالعه و تحقيقات آزمايشگاهي مانعي بزرگ بر سر راه تحقيقات است.
به گفته وي، يافتن مکانيسم‌هاي دقيق در اختلالات شناختي بر روي مدل‌هاي بيولوژيک و آزمايشگاهي تاکنون راه به‌جايي نبرده است، چراکه القاي مدل‌هاي حيواني و آزمايشگاهي براي اختلالات رواني و شناختي عملي نبوده و يافته‌هاي حاصل از آنها قابليت تعميم به بيماري‌هاي انسان ندارد و اين امر موجب شده محققان نتوانند به راهکارهاي تشخيصي و درماني قطعي براي بسياري از اختلالات عصبي-شناختي ازجمله اسکيزوفرني، اختلالات دوقطبي، آلزايمر و يا اوتيسم دست يابند.
جغتايي در ادامه گفت: به‌منظور دسترسي محققان به نمونه‌هاي مغزي، شبکه بانک‌هاي مغز در اروپا تشکيل شد و اين شبکه متشکل از ?? بانک مغزي است و نمونه‌هاي بافت مغز انسان باکيفيت بالا را براي تجزيه‌وتحليل و تقويت تحقيقات در حوزه سلولي و مولکولي در اختلالات عصبي و رواني را براي متخصصان و محققان فراهم مي‌آورد.
به گفته وي، باهدف تبادل دانش و يافته‌هاي علمي و انجام فعاليت‌هاي تحقيقاتي و مطالعاتي بر روي نمونه‌هاي مغز انساني، تلاش است بانک مغز ايران در آينده به شبکه بانک‌هاي مغز در اروپا متصل شود.
رئيس بانک مغز ايران اهداف آينده اين بانک را تمرکز بر جمع‌آوري و ذخيره نمونه‌هاي بيماران مبتلابه اختلالات شناختي ازجمله نمونه‌هاي اسکيزوفرني، اوتيسم، پارکينسون و ام اس دانست و گفت: تأمين تجهيزات و توسعه فضاهاي آزمايشگاهي بانک مغز امري ضروري است.
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326910
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم