• 1400/06/21 - 11:10
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
  • /ZxuWo
سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا عنوان کرد:

لغو منع تردد شبانه در صورت واکسيناسيون شبانه روزي

سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا عنوان کرد:
لغو منع تردد شبانه در صورت واکسيناسيون شبانه روزي


سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا گفت: شبانه روزي شدن مراکز واکسيناسيون بر عهده دانشگاه‌هاي علوم پزشکي گذاشته شده و اگر اين کشش وجود داشت، مي‌توانند مراکز را سه شيفت کرده و در شيفت شب هم واکسيناسيون انجام دهند. منع تردد شبانه در شهرهايي که واکسيناسيون به صورت شبانه روزي انجام شود، لغو خواهد شد.
به گزارش وبدا، دکتر عليرضا رييسي در برنامه گفتگوي ويژه خبري شبکه دو سيما درباره آخرين وضعيت کرونا در کشور و واکسيناسيون کوويد ?? اظهار داشت: در حال حاضر در برخي استان‌ها، مراکزي به صورت شبانه روزي کار مي‌کنند. اگر شهري بتواند مرکز شبانه روزي ايجاد کند، منع تردد شبانه برداشته مي‌شود.
 وي ادامه داد: خيلي دوست داريم همه محدوديت‌ها حذف شود، اما علت منع تردد شبانه، عدم برگزاري دورهمي‌هاي شبانه بود. اين اقدام در برخي استان‌ها خيلي خوب رعايت شده است.
 معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: با توجه به روند مناسب واردات واکسن، نياز به افزايش مراکز تجميعي واکسيناسيون داريم. دانشگاه‌هاي علوم پزشکي اطمينان حاصل کردند که روند واردات واکسن مناسب است. کافي بودن واکسن و تداوم روند واردات بسيار اهميت دارد.
 وي افزود: همه سازمان‌ها و ارگان‌ها و بسيج پاي کار آمده و حاضر هستند براي واکسيناسيون کمک کنند و انگيزه مضاعفي ايجاد شده است. در حال حاضر هزار و ? مرکز تجميعي واکسيناسيون داريم که سهم استان تهران ??? مرکز است. برنامه ما اين است که اين مراکز به سرعت دو برابر شده و همه مراکز به صورت دو شيفت کار کنند.
 دکتر رييسي گفت: در حال حاضر وضعيت کرونا در کشور سير نزولي دارد، اما با توجه به اين‌که قله خيز پنجم بسيار مرتفع بود، اين طور نيست که خيال‌مان راحت باشد. خبر خوب اين است که با توجه به روند حاضر، حدود ?? استان کاملا روند نزولي دارند و ? استان هنوز وضعيت نزولي ندارند. در مجموع مي‌توان گفت که سير بيماري در کشور نزولي است و حدود ? هفته آينده ميزان فوتي‌ها به طور قابل توجه کاهش پيدا کند.
 وي ادامه داد: هنوز براي دو رقمي شدن فوتي‌هاي روزانه زود است، اما هميشه بايد به خاطر داشته باشيم که کوچک‌ترين غفلت منجر به اوج گرفتن بيماري مي‌شود.
 سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا يادآور شد: سرعت گرفتن واردات واکسن يک کار تيمي است. تقريبا هفته‌اي دو تا سه جلسه خوب برگزار مي‌شود که در همان جلسه تصميم گيري مي‌کنيم و همه دست اندرکاران حضور دارند. همکاري خوبي در زمينه واردات واکسن اتفاق افتاده و معاون اول رييس جمهور تمام ظرفيت دولت را در اين زمينه به کار گرفته است.
 واکسن زده‌ها هم در معرض ابتلا هستند
 دکتر رييسي گفت: با رفتار ويروس کاملا آشنا هستيم و افرادي که واکسن نزده يا ماسک نمي‌زنند، در برابر کرونا ايمن نيستند. همواره تذکر مي‌داديم که کودکان ناقلان بدون علامت هستند. الان بايد توجه کنيم که افراد واکسن زده هم مي‌توانند در صورت ابتلا، ناقل باشند. هر نوع واکسني که در دنيا وجود دارد، خود ويروس کرونا نيست که وارد بدن مي‌شود و ترکيب يا مدلي از ويروس است که سيستم ايمني بدن را فريب مي‌دهد و عليه آن آنتي بادي تشکيل مي‌شود.
 معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: فرد واکسن زده ايمني نسبي دارد و اگر در جمعي حاضر شود که ويروس وجود دارد، ممکن است بيمار شود، اما علامتي نداشته باشد و در عين حال ناقل ويروس به ديگران باشد.
 فرصت طلايي تا آبان ماه
 دکتر رييسي گفت: تا آبان ماه بين ? تا ? هفته طلايي وقت داريم و اگر درصد بالايي را واکسينه کنيم، شايد با خيال راحت‌تر به سراغ خيز بعدي کرونا برويم. اصلا بعيد نيست که خيز ديگري در آبان ماه داشته باشيم. اگر سرعت واکسيناسيون بالاتر برود و ?? تا ?? درصد مردم واکسينه شوند، خيال‌مان راحت‌تر است. ممکن است خيز بيماري داشته باشيم، اما مرگ و مير پايين باشد و اين در صورتي رخ مي‌دهد که ?? تا ?? درصد جمعيت واکسن دريافت کرده باشند.
 وضعيت واردات واکسن تا آبان
 سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا تصريح کرد: تاکنون حدود ?? ميليون و ??? هزار دز واکسن در اختيار ما قرار گرفته و پنجشنبه اين هفته حدود ? ميليون دز ديگر به دست ما مي‌رسد و تا حدود ?? روز ديگر نيز پيش بيني مي‌شود ?? تا ?? ميليون دز واکسن ديگر به دست ما برسد. گروه هدف بالاي ?? سال براي يک دز واکسن، ?? ميليون و ??? هزار نفر است. واردات ?? ميليون دز واکسن در مهر ماه نيز قطعي شده و حدود ?? ميليون دز ديگر با احتمال بالا به دست ما مي‌رسد. اين ?? ميليون قرار بود در آبان به دست ما برسد و در تلاش هستند تا آن هم در مهر وارد شود.
 سرنوشت افرادي که در انتظار دز دوم اسپوتنيک هستند
 دکتر رييسي گفت: يک محموله در راه است که هفته آينده به دست ما مي‌رسد و در مورد دز دوم اسپوتنيک جاي نگراني نيست. از طرفي ابلاغ کرديم کساني که دز اول اسپوتنيک را زده‌اند و بيش از سه ماه گذشته، مي‌توانند به جاي دز دوم اسپوتنيک، واکسن آسترازنکا را تزريق کنند.
 سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: مطالعات زيادي در دنيا براي واکسيناسيون ?? تا ?? سال و پايين‌تر از آن انجام شده است. يک موفقيت بسيار خوب در کوبا اتفاق افتاده است. خبر خوب هم اين‌که حدود ? ميليون دز واکسن سوبرانا ? يا پاستوکووک به دست ما مي‌رسد.
 وي ادامه داد: مطالعات انجام شده روي واکسن سينوفارم نيز نشان مي‌دهد که از اين واکسن براي کودکان استفاده شده و نتايج خوبي کسب کرده است. در داخل کشور نيز کارآزمايي باليني توسط واکسن برکت در حال انجام است.
 معاون وزير بهداشت تاکيد کرد: موضوع بازگشايي مدارس فقط به واکسيناسيون کودکان مرتبط نيست. معلمان و کادر مدارس واکسينه شده‌اند. برنامه داريم که سرويس مدارس و والدين دانش آموزان هم واکسينه شوند که پيش بيني ما براي اين اقدام ?? ميليون دز واکسن است.
 وي افزود: امکان بازگشايي حضوري مدارس از اول مهر بسيار ضعيف است، اما از اواخر پاييز مي‌توان اين کار را انجام داد. يعني اگر شروط محقق شود، مي‌توان اين کار را انجام داد. اگر از اول مهر هم واکسن براي دانش آموزان برسد، حداقل به دو ماه وقت براي واکسيناسيون نياز داريم.
 سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا اظهار داشت: بعد از اينکه اطمينان حاصل کنيم که سلامت دانش آموزان و خانواده هاي شان حفظ مي‌شود، سراغ بازگشايي مدارس مي‌رويم. با اين حال، بسته بودن مدارس عوارض زيادي دارد که غير قابل جبران است.
 دکتر رييسي يادآور شد: اولين واکسن داخلي که در سبد واکسيناسيون عمومي قرار گرفت برکت بود که تاکنون ? ميليون و ??? هزار دز تحويل شده و حدود ? ميليون دز ديگر نيز آماده تحويل به وزارت بهداشت است. ساير واکسن‌هاي داخلي نيز وارد سبد واکسيناسيون مي‌شوند.
 وي افزود: خوشبختانه پلتفرم‌هاي مختلف واکسن در کشور در حال توليد است و دولت آمادگي پيش خريد واکسن‌ها را دارد. نکته کليدي اين‌که معاون اول دولت تاکيد دارد که استراتژي براي واردات واکسن با قدرت بايد انجام شود. در واقع دغدغه اصلي تامين واکسن است.
 دز سوم هنوز از سوي سازمان جهاني بهداشت توصيه نشده است
 معاون وزير بهداشت عنوان کرد: دز سوم هنوز از سوي سازمان جهاني بهداشت توصيه نشده است، اما براي کادر بهداشت و درمان و افرادي که بيماري زمينه‌اي دارند، پس از گذشت مدتي از دز دوم مي‌توان دز سوم را تزريق کرد. ولي هدف اول واکسيناسيون افرادي است که هنوز تزريق نکرده‌اند.
 وي گفت: واکسيناسيون سربازان از همين هفته آغاز مي‌شود و سربازان هم در برنامه واکسيناسيون قرار دارند و تا ?? مهر ماه حدود ??? هزار دز واکسن براي آنها اختصاص داده مي‌شود.
پايان خبر
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 328808
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم