• 1400/09/29 - 14:25
  • - تعداد بازدید: 10
  • - تعداد بازدیدکننده: 10
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
  • /ZfvWo
وزير بهداشت:

مردم تجمع ها و دورهمي ها را کاهش دهند

وزير بهداشت:
مردم تجمع ها و دورهمي ها را کاهش دهند


وزير بهداشت با تاکيد بر تکميل واکسيناسيون کوويد ??، گفت: افرادي که دز سوم را تزريق مي کنند تا ?? الي ?? درصد در مقابل اميکرون مقاوم خواهند بود.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه و به نقل از وبدا، دکتر بهرام عين اللهي در دومين جلسه اضطراري مديريت بيماري کرونا با رويکرد سويه اميکرون که با حضور روساي دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور به صورت وبينار برگزار شد، بيان کرد: خوشبختانه امروز به مرز تزريق ??? ميليون دز واکسن رسيده ايم که با تلاش جهادي تمامي دانشگاه ها حاصل شده است.
 وي تاکيد کرد: اکنون بهترين فرصت براي انجام واکسيناسيون است، زيرا تعداد بيماران کاهش يافته و نبايد فرصت را از دست داد. ما واکسن را در اختيار تمامي استان ها قرار داده ايم و اميدواريم هموطناني که هنوز مراجعه نکرده اند، سريع تر اقدام کنند.


اولين قدم ما تکميل واکسيناسيون است


 دکتر عين اللهي گفت: اولين قدم ما تکميل واکسيناسيون است. بنابراين توصيه اکيد ما به دانشگاه ها اين است که مراکز تجميعي افزايش يابد تا مردم معطل نشوند، علاوه براينها، به واکسيناسيون فعال هم نياز داريم تا تيم هايي براي واکسيناسيون افراد سالخورده و ناتوان به منازلشان اعزام شود.


اراده مردم در رعايت پروتکل ها کاهش پيدا کرده است


 وزير بهداشت عنوان کرد: متاسفانه اراده مردم در رعايت پروتکل ها کاهش پيدا کرده است و عادي انگاري صورت مي گيرد، لذا دانشگاه ها در هر استاني بايد با فرهنگسازي مناسب، مردم را تشويق به رعايت پروتکل ها و زدن ماسک کنند. دانشگاه ها همچنين در وضعيت کشيک هاي ?? ساعته و آماده باش به سر برند و در مورد مراکز درماني و بخش هاي کرونايي نيز آمادگي لازم داشته باشند.
وي در بخش ديگري از سخنانش در حاشيه اين جلسه، بيان کرد: پاندمي کرونا همه کشورها را درگير کرده است و در تمام سازمان هاي پزشکي جهان ثابت شده که اولين و مهمترين راه مقابله با بيماري کرونا، انجام واکسيناسيون است.
 وي افزود: متاسفانه واکسيناسيون نامتوازن در دنيا و خودخواهي برخي کشورهاي برخوردار، منجر شده که اين بيماري کنترل نشود. در کشورهاي برخوردار، واکسيناسيون بالاي ?? درصد و در کشورهاي آفريقايي، ?.? درصد انجام شده است، وقتي که اين ويروس بتواند به راحتي در کشوري گردش کند، اين امکان را به ويروس مي دهد که دچار جهش شود؛ کشورهاي برخوردار هم بايد بدانند که اگر اين نابرابري ادامه يابد، به ضرر خود آنها و به ضرر تمام جهان است. اگر اين وضعيت ادامه پيدا کند ويروس همچنان وجود داشته و کنترل نمي شود. بنابراين، سازمان هاي بين المللي بايد تلاش کنند که واکسيناسيون در تمام کشورها انجام شود.
 وزير بهداشت عنوان کرد: در کشور ما در سه چهار ماه اخير، با زحمات مردم و لطف خداوند، واکسيناسيون بسيار خوب انجام شده و ما امروز در مورد دز اول واکسن به مرز ?? درصد رسيده ايم و در اکثر شهرستان ها نيز بالاي ?? درصد يک دز واکسن تزريق شده است. در مورد دز دوم نيز به ?? درصد رسيده ايم، يعني تقريبا ?? ميليون نفر دو دز واکسن تزريق کرده اند و چنانچه ? ميليون نفر ديگر دز دوم را تزريق کنند، پروسه تزريق دو دز واکسن مان کامل شده و به آمار ?? درصدي مي رسيم. البته در هيچ جاي دنيا واکسيناسيون ??? درصدي انجام نشده و بالاخره عده اي از واکسن فرار مي کنند.
 وي گفت: براساس تحقيقاتي که در افراد واکسينه شده صورت گرفته، ميزان آنتي بادي ها بعداز مدتي کاهش پيدا مي کند و يکي از دلايلي که در کشورهاي اروپايي مجددا کرونا اوج مي گيرد، همين کاهش ميزان آنتي بادي ها است که به دنبال آن، دز سوم را آغاز کردند.
وي گفت: در کشور ما ميزان واکسيناسيون در ماه هاي اخير به خوبي انجام گرفت، لذا مردم را به تزريق دز سوم دعوت مي کنيم، دز سوم آنتي بادي ها را بالا مي برد و افرادي که دز سوم را تزريق مي کنند تا ?? الي ?? درصد در مقابل اميکرون مقاوم خواهند بود. بنابراين، بزرگترين توصيه ما اين است که مردم عزيز دز سوم را انجام دهند. براساس تصميمات ستاد، از امروز افراد ?? سال به بالا نيز مي توانند دز سوم واکسن کوويد ?? را دريافت کنند.
 وزير بهداشت عنوان کرد: از امروز تمام مراکز واکسيناسيوني که در طرح واکسيناسيون فعال بودند، در سراسر کشور فعال خواهند شد تا مردم منتظر واکسن نباشند و در صف معطل نمانند. بايد بتوانيم ميزبان هاي خوبي براي مردم باشيم.


سرعت انتشار ويروس اميکرون از سويه هاي قبلي بيشتر است


دکتر عين اللهي بيان کرد: سرعت انتشار ويروس اميکرون از سويه هاي قبلي بيشتر است و در يک و نيم روز مي تواند دو برابر شده و رشد تصاعدي پيدا کند و آمار مبتلايان را بالا ببرد. به همين دليل از امروز به تمامي مراکز درماني آماده باش ??? درصدي اعلام کرده ايم.
وزير بهداشت در ادامه با اشاره به برگزاري دومين جلسه اضطراري مديريت کرونا که با رويکرد سويه اميکرون برگزار شد، خاطرنشان کرد: امروز در جلسه وبيناري با روساي دانشگاه هاي علوم پزشکي تاکيد کرديم که مراکز واکسيناسيون را افزايش داده و مراکز تجميعي نيز فعال شوند. همچنين تاکيد کرديم که بر اجراي پروتکل ها بيشتر نظارت شود، چراکه مردم تصورمي کنند کرونا رو به اتمام است و عادي انگاري مي کنند که اين موضوع بسيار خطرناک است.
وي گفت: فعلا رستوران ها و تالارها تعطيل نمي شود، اما به اين شرط که تمامي پرسنل از ماسک استفاده کنند و پروتکل ها را رعايت کنند. در مورد مدارس نيز که به صورت نيمه حضوري است، به همين منوال ادامه پيدا مي کند. اما با توجه شرايط ممکن است تصميمات ستاد کرونا تغيير کند. باز هم از آموزش و پرورش و مدارس خواستاريم که پروتکل ها شديدا رعايت شود.
وي تاکيد کرد: درحال حاضر مهمترين راهکار براي پيشگيري از انتشار اميکرون، زدن ماسک است. تجمع ها نيز بسيار مهم است، چندماه قبل به صورت آزمايشي استاديوم ها بازگشايي شد و مردم براي تماشاي بازي فوتبال اجازه حضور پيدا کردند، اما مشاهده کرديم که نکات بهداشتي به خوبي رعايت نشد، به همين دليل در بازي هاي ديگر مجوز داده نشد. چنانچه در تجمع ها پروتکل ها رعايت نشود، مجبور به محدود کردن آنها هستيم.
وزير بهداشت درخصوص قرنطينه هاي هوشمند گفت: در حال حاضر، افراد به شرطي مي توانند به مسافرت بروند که دو دز واکسن را تزريق کرده باشند.
وي گفت: اکنون پنج مرکز توليد واکسنمان از جمله فخرا، رازي، برکت، پاستور و سيناژن، تاييد شده و از پلتفرم هاي مختلف براي ساخت اين واکسن استفاده مي شود.


ذخاير واکسنمان کافي است


وزير بهداشت با بيان اينکه در حال حاضر ذخاير واکسنمان کافي است، ادامه داد: ??? ميليون دز واکسن در دسترس مان قرار گرفت که از اين ميزان، ??? ميليون دز مصرف شده و مابقي نيز موجود است.
وي درخصوص ارسال پيامک براي نوبت دهي واکسيناسيون گفت: در مورد پيامک ها بازهم توصيه مي کنيم که نه تنها در مورد دز اول و دوم، بلکه در مورد دز سوم نيز انجام شود و به مردم يادآوري کنند. زيرا اقدام خوبي بود.
وزير بهداشت در ادامه گفت: بازهم به زدن ماسک تاکيد مي کنم. براي مثال کارمنداني که داخل يک اتاق نشسته اند، معمولا ماسک شان را در مي آورند و تصور مي کنند که چون صميمي هستند به يکديگر ويروس را منتقل نمي کنند. درحاليکه تصور اشتباهي است و ممکن است که همکاران خود را مبتلا کنند. مهمترين مساله اي که مي تواند ما را گرفتار کند، عادي انگاري است. اگر فردي احساس مي کند مبتلا است بايد حتما تست دهد و زودتر به درمانگاه مراجعه کنند تا زودتر تشخيص داده شوند.
دکتر عين اللهي درخصوص دورهمي هاي خانوادگي گفت: بيشترين گرفتاري ما زماني است که تجمع ها و دورهمي هاي خانوادگي انجام مي شود. حتي اگر يک نفر به اميکرون مبتلا باشد، بقيه افراد نيز مبتلا مي شوند و بهتر است مردم تجمع ها و دورهمي ها را کاهش دهند و تا جاييکه مي توانند، حتي در جمع خانواده نيز از ماسک استفاده کنند.
پايان مطلب//
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 328848
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم