• 1400/05/25 - 05:32
  • - تعداد بازدید: 8
  • - تعداد بازدیدکننده: 8
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
  • /Z6uWo
سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا:

مشخص نيست قله موج پنجم کرونا در کشور تا چه زماني است

سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا:
مشخص نيست قله موج پنجم کرونا در کشور تا چه زماني است


سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا گفت: در حال حاضر ??? شهرستان کشور در وضعيت قرمز، ?? شهرستان در وضعيت نارنجي و ?? شهرستان نيز در وضعيت زرد قرار دارند. در سطح کشور موج هاي اول تا پنجم بيماري ايجاد شده که موج پنجم، بلندترين موجي بوده که با آن روبرو بوده ايم.
 به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر عليرضا رييسي در مراسمي براي معرفي رصدخانه سلامت وزارت بهداشت، اظهار داشت: در رصدخانه سلامت به صورت لحظه اي وضعيت بيماري کرونا را پايش و رصد مي کنيم که بخش هاي مختلفي دارد. در رصدخانه سلامت، نقشه رنگبندي شهرستانها بر اساس ميزان ابتلا، بروز و شيوع بيماري کوويد?? در سطح شهرستان، استان و کشور مشخص مي شود.
وي افزود: مشخص نيست قله موج پنجم کرونا در کشور تا چه زماني است که جاي نگراني دارد و هر موقع به وضعيت کاهش سرعت ابتلا برسيم مي توانيم بگوييم که به قله موج پنجم رسيده ايم. به عنوان نمونه در استان تهران ?? شهرستان در وضعيت قرمز قرار دارد اما انتهاي موج بيماري، با سرعت کم همراه شده که نشان دهنده اين است که احتمالا به سمتي مي رويم که يک هفته تا ?? روز آينده به شرط رعايت پروتکل ها، به قله موج برسيم و روند نزولي طي شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت يادآور شد: در استان سيستان و بلوچستان ? شهرستان در وضعيت زرد، ? شهرستان در وضعيت نارنجي و ? شهرستان در وضعيت قرمز قرار دارند و در اين استان به قله موج بيماري رسيده ايم البته اين اولين موج جدي بيماري در استان سيستان و بلوچستان بوده و الان خوشبختانه روند نمودار بيماري در اين استان، نزولي مي شود.  
سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: در استان هرمزگان ?? شهرستان در وضعيت قرمز و ? شهرستان در وضعيت نارنجي قرار دارند. در استان هرمزگان عليرغم اينکه الگوي بيماري مشابه سيستان و بلوچستان داشت و شايد زودتر از سيستان و بلوچستان، موج بيماري در هرمزگان آغاز شد اما همچنان به قله موج بيماري نرسيده ايم و تحليل هاي مختلفي در اين زمينه وجود دارد که يکي از دلايل اصلي آن، حجم مسافرت ها و ورود گردشگران به ويژه به جزاير هرمزگان است.
دکتر رييسي گفت: يکي از موضوعاتي که همواره در رصدخانه سلامت وزارت بهداشت به طور جدي پيگيري مي کنيم، پايش رعايت پروتکل هاي بهداشتي در سراسر کشور است. در حال حاضر متاسفانه رعايت پروتکل هاي بهداشتي در سطح کشور حدود ??.? درصد است.
وي تاکيد کرد: اگر رعايت پروتکل هاي بهداشتي به کمتر از ?? درصد برسد يعني در معرض خطر هستيم. درصد رعايت پروتکل هاي بهداشتي در استانهاي مختلف متفاوت است بگونه اي که در تهران، ?? درصد، سيستان و بلوچستان ?? درصد، هرمزگان ?? درصد، البرز ?? درصد و خوزستان ?? درصد است.
معاون وزير بهداشت اظهار داشت: همه اقدامات مربوط به طرح شهيد حاج قاسم سليماني در رصدخانه سلامت وزارت بهداشت به تفکيک هر استان، ثبت و پايش مي شود. از نيمه دوم فروردين تا کنون حدود ? ميليون و ??? هزار تست پي سي آر و ? ميليون و ??? هزار تست رپيد در اين طرح انجام شده و ? ميليون و ??? هزار مورد رهگيري اطرافيان بيماران شناسايي شده، انجام شده است.
دکتر رييسي خاطرنشان کرد: اجراي طرح شهيد سليماني به هيچ عنوان تعطيل نشده و اين طرح به معني فعاليت حوزه بهداشت است و اين اقدامات با مشارکت بسيج و ساير سازمانها انجام مي شود. زماني که حدود يک هزار و ??? بيمار کوويد?? در روز بستري مي شوند، بين ??? تا ??? هزار بيمار به سطح يک خدمات مراجعه مي کنند و اين حجم زياد مراجعات در سطح يک و در حوزه بهداشت، پالايش مي شود تا اينکه به هزار و ??? مورد بستري در روز مي رسيم.
وي گفت: سامانه وزارت بهداشت لحظه به لحظه آمار واکسيناسيون را ثبت مي کند. جمعيت هدف براي تزريق واکسن کرونا، ?? ميليون و ??? هزار نفر است. تا کنون ??.? از جمعيت هدف، حداقل يک دز واکسن کرونا را دريافت کرده اند.
سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا ادامه داد: در حال حاضر موجودي واکسن کرونا در کشور بيش از ? ميليون دز است که با توجه به مصرف سه ميليون و نيم دز واکسن در يک هفته گذشته، اين مقدار واکسن موجود براي ?? روز آينده کافي است که البته اين شاخص در دانشگاه هاي علوم پزشکي، متفاوت است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت يادآور شد: خوشبختانه ?? درصد از جمعيت بالاي ?? سال، ?? درصد از جمعيت بالاي ?? سال، ?? درصد از جمعيت بالاي ?? سال، ?? درصد از جمعيت بالاي ?? سال و ?? درصد از جمعيت بالاي ?? سال، واکسينه شده اند. در سامانه ما، نيازمندي به دز دوم واکسن به تفکيک هر واکسن مشخص است به عنوان نمونه در حال حاضر به ? ميليون دز واکسن سينوفارم يا دو ميليون و ??? هزار دز  براي دز دوم نياز داريم.
دکتر رييسي گفت: تا کنون ?? درصد از واکسن هاي تزريق شده در کشور از نوع سينوفارم، ?.? درصد مربوط به واکسن برکت، ??.? درصد مربوط به واکسن استرازنکا بوده است و آمار تزريق واکسن به تفکيک جنسيت و هر سني براي هر استان و دانشگاه علوم پزشکي وجود دارد.
وي افزود: به عنوان نمونه در استان آذربايجان شرقي، جمعيت هدف براي واکسن کرونا حدود دو ميليون و ??? هزار نفر است که تا کنون به حدود يک ميليون نفر واکسن تزريق شده که معادل حدود ?? درصد گروه هدف است و براي هر استان، موجودي واکسن به دقت قابل مشاهده است که موجودي واکسن در آذربايجان شرقي، براي ? روز کفاف مي دهد و به همين دليل فردا براي اين استان، واکسن ارسال مي کنيم. در اين استان درصد بسيار قابل قبولي از افراد در گروه هاي سني فراخوانده شده، واکسينه شده اند.
معاون وزير بهداشت خاطرنشان کرد: مثلا در اصفهان، از سه ميليون و ??? هزار نفر جمعيت گروه هدف، يک ميليون و ??? هزار نفر معادل حدود ?? درصد واکسينه شده اند و موجودي واکسن در اين استان براي ? روز است. در استان البرز ?? درصد از جمعيت دو ميليون و ??? هزار نفري گروه هدف، واکسن تزريق کرده اند و براي ?? روز، ذخيره واکسن کرونا وجود دارد.
دکتر رييسي تاکيد کرد: يکي از شاخص هايي که تعريف کرده ايم اين است که هر دانشگاه اگر به ازاي يک ميليون نفر جمعيت هدف تحت پوشش آن، ? هزار نفر را واکسينه کند، قابل قبول است. جمعيت هدف تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي تهران براي تزريق حدود دو ميليون و ??? هزار نفر است که تا کنون ?? درصد از اين جمعيت هدف واکسينه شده اند. ميزان موجودي واکسن در اين دانشگاه، براي ?? روز پاسخگو است که دو دليل دارد يا اينکه به تازگي واکسن به آنها تعلق گرفته يا اينکه سرعت واکسيناسيون در اين دانشگاه پايين است که البته ديروز ?? هزار دز واکسن در اين دانشگاه تزريق شده که قابل قبول است.  
وي گفت: استان مازندران رتبه اول واکسيناسيون را در کشور دارد و ??.? درصد از جمعيت گروه هدف يعني دو ميليون و ??? هزار نفري خود را واکسينه کرده است. روز گذشته در اين استان ?? هزار دز واکسن تزريق شده که فراتر از خوب است و ميزان موجودي واکسن در اين استان براي ? روز است.  
سخنگوي ستاد ملي مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: امروز جلسه اي با معاون اول رييس جمهور داشتيم و مقرر شد که تا ? شهريور ماه حدود ? ميليون دز واکسن قطعي و تا پايان شهريور ماه حدود ?? ميليون دز واکسن کرونا به طور قطعي به دست ما مي رسد بنابراين از الان تا پايان شهريور، بيش از ?? ميليون دز واکسن، به وزارت بهداشت تحويل داده مي شود و براي اين تعداد واکسن، همه اقدامات از جمله تامين ارز و مکاتبات انجام شده است البته اين تعداد واکسن، مربوط به تامين از منابع خارجي و واردات است.
 معاون وزير بهداشت تصريح کرد: در مهر و آبان ماه، ?? ميليون دز ديگر واردات واکسن کرونا به کشور قطعي است و تلاش ما اين است که اين ?? ميليون دز را زودتر وارد کنيم و به سمت نيمه اول مهر بکشانيم البته بيشترين آمار تزريق روزانه واکسن بيش از ??? هزار دز بود و هيچ محدوديتي براي تزريق واکسن نداريم بلکه تامين واکسن مهمتر است.
دکتر رييسي يادآور شد: قطعا قادريم تا پايان آبان ماه، حداقل ?? تا ?? درصد از کل جمعيت گروه هدف را واکسينه کنيم يعني حداقل يک دز واکسن را دريافت مي کنند و توليد داخلي هم از مهرماه به بعد به بيشتر از ?? ميليون دز در ماه مي رسد. بنابراين به مردم اطمينان مي دهيم که قادر خواهيم بود که نهايتا با يک رويکرد بدبينانه تا اسفندماه براي کل جمعيت گروه هدف، حداقل دز اول واکسن را تزريق کنيم.
وي گفت: برنامه اي براي واکسيناسيون جمعيت کمتر از ?? سال داريم که بتوانيم براي دانش آموزان تزريق کنيم. دو کشور مي توانند اين واکسن ها را تامين کنند يکي چين و ديگري کوبا که اگر بتوانيم حداقل ? تا ? ميليون واکسن را تامين کنيم، مي توانيم دانش آموزان داراي بيماري هاي زمينه اي يا آنهايي که بيشتر در معرض خطر هستند را واکسينه کنيم و با اين کار و البته واکسيناسيون معلمان، والدين، رانندگان سرويس هاي مدارس مي توانيم به بازگشايي ايمن و سالم مدارس، اميدوار باشيم.
پايان خبر
منبع وب دا
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 328782
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم