• 1399/07/21 - 14:42
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /ZDpWo

نشست خبري به مناسبت هفته سلامت روان در دانشکده علوم رفتاري و سلامت روان

نشست خبري به مناسبت هفته سلامت روان روز دوشنبه ?? مهر ماه سال ???? در تالار انديشه دانشکده علوم رفتاري و سلامت روان برگزار شد.
به نقل از روابط عمومي دانشکده علوم رفتاري و سلامت روان – انستيتو روانپزشکي تهران؛ هر سال از ?? تا ?? مهر ماه هفته سلامت روان نامگذاري شده و شعار امسال سازمان جهاني بهداشت "سلامت روان براي همه: سرمايه گذاري بيشتر- دسترسي بيشتر، براي همه، همه جا" بود. از آن جا که دانشکده علوم رفتاري و سلامت روان به عنوان مرجع علمي در حوزه سلامت روان کشور نقش فعالي در رفع چالش هاي موجود سلامت روان جامعه ايفا مي نمايد، نشست خبري با حضور اعضاي هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران دکتر جعفر بوالهري، دکتر سيدوحيد شريعت، دکتر سيدکاظم ملکوتي، دکتر مهرداد کاظم زاده عطوفي، دکتر علي اصغر اصغرنژاد فريد، دکتر مجتبي حبيبي، دکتر شهربانو قهاري، دکتر فرشاد شيباني و دکتر فاطمه شيرزاد و اصحاب رسانه در دانشکده برگزار شد.

در ابتداي نشست دکتر مهرداد کاظم زاده عطوفي؛ روانشناس باليني و معاون دانشجويي فرهنگي دانشکده توضيحاتي در مورد اقدامات انجام شده توسط دانشکده در هفته سلامت روان ارائه داد. از جمله اين موارد مي توان به پيام هاي سلامت روان و سخنراني هايي که هر شب به صورت زنده از اينستاگرام دانشکده پخش مي شود، مصاحبه هايي که هر روز در سايت دانشکده منتشر مي شود و همچنين ارائه خدمات حضوري و آنلاين در وزارت بهداشت که در اين هفته انجام شده است؛ اشاره کرد.
وي در مورد همه گيري کرونا گفت: کرونا، ويروس خودآگاهي و شناخت نقاط ضعف و قوت بود و باعث شد هر کس متوجه شود چقدر توانايي مديريت بحران را دارد و همه افراد ملزم مي شوند مهارت هايي را کسب کنند که در حوزه سلامت روان مطرح شده است و جامعه بايد با سلامت روان واکسيناسيون شود.

سپس دکتر سيدکاظم ملکوتي؛ روانپزشک و عضو هيئت مديره جمعيت علمي پيشگيري از خودکشي ايران گفت: از مجموعه حوزه بهداشت، به موضوع بهداشت روان خيلي پرداخته نشده است و منظور از سرمايه گذاري که در شعار امسال است، سرمايه گذاري مالي، فرهنگي، آموزشي و اهميت دادن به سلامت روان است.
وي در رابطه با تأثيراتي که حوادثي چون آبان سال گذشته، سقوط هواپيماي اکرايني، از دست دادن سردار سليماني، کشته هاي شهر کرمان و در ادامه کرونا بر سلامت روان داشته؛ متذکر شد: وظيفه ما اين است تا به نظر مسئولان برسانيم که هماهنگي زيادي بايد بين دستگاه ها وجود داشته باشد که بتوانيم سلامت روان جامعه را مديريت کنيم. راه زيادي در پيش داريم تا به جايگاه اصلي در اين زمينه برسيم.

در ادامه دکتر سيدوحيد شريعت، روانپزشک و رئيس دانشکده علوم رفتاري و سلامت روان با بيان اين مطلب که  مسئوليت ارتقا سلامت روان يک نگاه عمومي است، گفت: براي اولين بار سلامت جزء شعارهاي سياستگذاران قرار گرفته و اتفاق خوبي بوده است .
وي اظهار اميدواري کرد: سلامت روان هم جزء شعارها قرار بگيرد و مسئولين با تغيير نگرش، به سلامت روان به عنوان نياز و الويت نگاه کنند، تا نگرش مردم هم تغيير کند . همچنين تأکيد کرد که اين موضوع نيازمند آموزش است.

در ادامه دکتر جعفر بوالهري؛ استاد روانپزشکي و رئيس سابق دانشکده علوم رفتاري و سلامت روان اشاره کرد: طرح تحول سلامت، سرويس هاي کمي را به سلامت روان داده و تصميم گيري هاي مقطعي و بدون کارآيي مي تواند مشکل را وسعت دهد.
وي خاطر نشان کرد: مسئولين براي بودجه بندي درمان، پيشگيري و سلامت روان و ارائه خدمات در روستاها و حتي پيشگيري از خودکشي بايد با صاحبنظران سلامت روان مشورت کنند تا با سرمايه گذاري مناسب، سلامت روان در دسترس همه قرار گيرد.
دکتر بوالهري گفت: تا سرمايه هايمان را براي سلامت و سلامت روان هزينه نکنيم بعيد است پيشرفت خوبي در اين زمينه داشته باشيم و مي بايست بيشتر به سمت ارائه خدمات مجازي برويم.

دکتر علي اصغر اصغرنژاد فريد؛ استاد روانشناسي و عضو هيئت علمي اشاره کرد: کارها بايد اصولي و علمي باشد و نقش عوامل انساني با کمک افراد متخصص در حوزه سلامت روان مديريت گردد و مسائل مربوط به سلامت روان ريشه يابي شود.

دکتر شهربانو قهاري، استاد روانشناسي و عضو هيئت علمي نيز در مورد اين که ملت ما يک ملت هيجاني است صحبت کرد و گفت: بايد به افراد آموزش داده شود تا ذهن خردمند را تقويت کرده و با افراد متخصص مشورت کنند.
وي گفت: دورانديشي يکي از نشانه هاي ذهن خردمند و کليد رهبري است که مي تواند باعث شود بين ذهن هيجاني، ذهن خردمند و ذهن منطقي بالانس ايجاد شود و از هيجانات غيرمنطقي بکاهد.

دکتر مجتبي حبيبي، استاد روانشناسي و عضو هيئت علمي گفت: مردم بايد آموزش ببينند تا همانطور که به امور رفاهي زندگي خود اهميت مي دهند، به سلامت روان خودشان نيز توجه کنند و براي حل مشکلات به متخصص مراجعه نمايند.

دکتر فاطمه شيرزاد، روانپزشک و عضو هيئت علمي گفت: کرونا يک تهديد بود و افراد وقتي با تهديد مواجه مي شوند و نتوانند به صورت مساله محور مشکل خود را حل کنند، مي توانند با معنويت استرس هايشان را کم کنند. در اين روزهايي که با مشکل کرونا مواجه هستيم معنويت بعد اجتماعي پيدا کرده و مسئوليت پذيري افراد به حفظ سلامتي ديگران گره خورده و حفظ جان ديگران به وسيله محافظت شخصي برايشان هدف مقدسي شده است و اگر گاهي مي بينيم که معنويت دچار چالش شده  به خاطر اين است که به صورت علمي به آن پرداخته نشده است و بايد آموزش لازم در دسترس قرار گيرد.
در پايان اين نشست از تأثير اقدامات انجام شده در زمينه سلامت روان توضيحاتي به خبرنگاران و اصحاب رسانه داده شد.
گفتني است ين نشست خبري به صورت لايو از اينستاگرام دانشکده پخش شد.
 
تهيه خبر : زهره راخ
تهيه عکس: سيد حسين سيد محمدي











  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 328528
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم