11 درصد مردم «استان تهران» فاصله گذاري اجتماعي را رعايت مي کنند/جديدترين علائم ابتلا به «کرونا»
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بيان اينکه متأسفانه رعايت فاصلهگذاري اجتماعي در استان تهران طي روزهاي اخير به ?? درصد رسيده است، گفت: مردم تنها در موارد ضروري در مکانهاي عمومي حضور پيدا کرده و از ماسک استفاده کنند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بيان اينکه متأسفانه رعايت فاصلهگذاري اجتماعي در استان تهران طي روزهاي اخير به ?? درصد رسيده است، گفت: مردم تنها در موارد ضروري در مکانهاي عمومي حضور پيدا کرده و از ماسک استفاده کنند.
به نقل از گروه سلامت خبرگزاري فارس، عليرضا زالي، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران اظهار کرد: مهمترين عاملي که براي بازگشت محدوديتها در نظر ميگيريم شاخص مولد پايه است؛ در صورتي که اين شاخص به عددي بيش از يک افزايش يابد ممکن است در برخي از تصميمگيريهاي خود براي اجراي محدوديتها تغييراتي اعمال کنيم.
وي با اشاره به اينکه استان تهران به دلايل مختلفي از جمله جمعيت شناور، وجود جمعيت حاشيهنشين، وجود کارخانههاي متعدد و به ويژه سيستم حمل و نقل عمومي جايگاه متفاوتي نسبت به ساير شهرهاي کشور دارد، گفت: يکي از مهمترين موضوعات در کنترل ويروس کرونا فاصلهگذاري اجتماعي بود که بايد به عنوان يک راهبرد عمومي تا زمان توليد واکسن از آن بهره جست.
زالي درباره تاثير فاصلهگذاري اجتماعي در کنترل اين بيماري، اظهار کرد: از زماني که اين موضوع در کشور جدي گرفته شد تا امروز آمار و ارقام متفاوتي از ميزان رعايت اين نکته به دست ما رسيده است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در فروردينماه سال جاري مردم تا ?? درصد فاصلهگذاري اجتماعي را رعايت ميکردند؛ در حالي که اين عدد در ارديبهشتماه به ?? درصد و اکنون در خردادماه به ?? درصد رسيده است. در استان تهران نيز رعايت نکات فاصلهگذاري اجتماعي در فروردينماه ?? درصد بود که متاسفانه طي روزهاي اخير به ?? درصد رسيده است.
زالي تاکيد کرد: موضوعي که در بررسيهاي ما مشخص شده است اين است که ميان فاصلهگذاري اجتماعي و زنجيره انتقال و ابتلا به ويروس کرونا رابطهاي تنگاتنگ وجود دارد که عدم توجه به نکات بهداشتي و فاصلهگذاري اجتماعي ميتواند سبب نگراني شود.
وي تصريح کرد: از تمام مردم کشور به ويژه مردم تهران و بخصوص شاغلين ميخواهيم موضوعات بهداشتي را رعايت کنند. وقتي فردي به عنوان مشتري يا ارباب رجوع ميخواهند به مغازه يا ادارهاي مراجعه کنند، در صورتي که فاصلهگذاري اجتماعي و نکات بهداشتي به خوبي رعايت نشود، احتمال آنکه خود و سايرين را به ويروس آلوده کند، افزايش مييابد.
زالي با اشاره به اينکه يکي از موضوعات غيرقابل انکار در تمام اپيدميها خستگي مردم از محدوديتها و رعايت برخي نکات است، گفت: از آنجايي که ماهيت اين ويروس مستمر است از مردم ميخواهيم رعايت ملاحظات بهداشتي را در نظر بگيرند تا به حداکثر بهرهجويي از راهبرد اجتماعي طرحهايي مانند فاصلهگذاري اجتماعي و هوشمند برسيم.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران در خصوص ميزان مراجعه مبتلايان به کرونا در شهر تهران، بيان کرد: در روز ?? اسفند سال گذشته بيشترين مراجعه به مراکز درماني در تهران صورت گرفت و بيشترين موارد بستري ناشي از کرونا در تاريخ ?? اسفندماه اتفاق افتاد.
وي ادامه داد: همچنين تاکنون بيشترين ميزان مرگ و مير ناشي از کرونا در تهران در تاريخ ?? اسفند رخ داده است. در روزهاي چهارم، دهم و بيست و چهارم فروردين نيز امواجي در زمينه افزايش ابتلا به بيماري را مشاهده کرديم اما همچنان دامنه آن کمتر از تاريخهايي بود که در اسفندماه ذکر کردم.
زالي افزود: همچنين در بيست دوم و بيست سوم ارديبهشت هم نيز موجهايي از بيماري ديده شد که دامنه آن از اسفندماه کمتر بود.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با تاکيد بر اينکه شرايط مطلوب در تهران ميتواند شکننده باشد، اظهار کرد: در روز جمعه گذشته در تهران ??? بيمار جديد مبتلا به کرونا در بخشهاي عادي بستري شدند و همچنين ?? بيمار در بخشهاي ويژه تحت درمان قرار گرفتند و خوشبختانه امروز ??? بيمار نيز از بيمارستانها مرخص شدند.
وي در توضيح چگونگي عملکرد عدد مولد پايه، خاطرنشان کرد: اگر عدد مولد پايه رقم سه اعلام شود يعني هر يک نفر فرد آلوده به ويروس ميتواند سه نفر ديگر را به بيماري مبتلا کند. اين عدد در هفتم فروردينماه به ?.? رسيد. اکنون نيز اين عدد کمتر از يک برآورد شده است. هر چه اين عدد کمتر از يک باشد شرايط بهتر بوده و نشان ميدهد کنترل و مراقبت از بيماري بهتر انجام شده است.
زالي درباره بازگشاييهاي جديد در برخي مشاغل تصريح کرد: آنچه بايد در شهر تهران مورد توجه قرار گيرد بازگشايي طبقهبندي مشاغل است که اين موضوع به همين شکل در تمام جهان نيز اتفاق افتاد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران افزود: در خصوص بازگشاييها اولويت ما با مشاغلي بود که معيشت مردم وابستگي بيشتري به آن داشت؛حتي در روزهايي که محدوديتها اعمال شده بود، برخي مراکز مانند داروخانهها و فروشگاهها به فعاليت خود مشغول بودند.
وي تصريح کرد: در صورتي که مجبور به بازگشت به راهبرد پيشين و اعمال محدوديتها باشيم به بخشهايي توجه خواهيم کرد که مشاغل و درآمد مردم آسيب کمتري ببيند.
زالي با بيان اينکه افراد در مشاغل مختلف و اصناف تعهداتي را براي رعايت مسائل بهداشتي دادند، تاکيد کرد: دقت کنيد براي آنکه مجدداً مجبور به اعمال محدوديتها نباشيم همه بايد دست به دست هم بدهيم تا انتقال بيماري را کنترل کنيم تا با اعمال محدوديتها مشکلات درآمدي و معيشتي براي مردم به وجود نيايد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران در راستاي همکاري بيشتر براي مقابله با کرونا از مردم درخواست کرد: تنها در موارد ضروري در مکانهاي عمومي حضور پيدا کنند.
وي با اشاره به اينکه احتمال افزايش شدت بيماري در همه جا وجود دارد، به استفاده از ماسک تاکيد کرد و گفت: حتي به نظر بنده خوب است ماسک براي افراد کمتر برخوردار به عنوان يک کالاي يارانهاي تلقي شود؛ چراکه شايد برخي وسع خريد آن را نداشته باشند.
زالي اضافه کرد: در همين راستا از خيرين ميخواهيم در صورت تمايل براي انجام اين کار و خريد ماسک اقداماتي انجام دهند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران ادامه داد: مهمترين عاملي که براي بازگشت محدوديتها در نظر ميگيريم شاخص مولد پايه است؛ در صورتي که اين شاخص به عددي بيش از يک افزايش يابد ممکن است در برخي از تصميمگيريهاي خود براي اجراي محدوديتها تغييراتي اعمال کنيم.
وي در ادامه با اشاره به اينکه پيشفرضهاي قبلي در مورد کرونا مصداق پيدا نکرد، گفت: به عنوان مثال تصور ميکرديم اين ويروس با افزايش دما قدرت انتقال کمتري پيدا کند که اين موضوع و ساير موضوعات مشابه آن ميسر نشد.
زالي با تاکيد بر اينکه ويروس کرونا يک ويروس بسيار فريبنده است و مردم بايد به همزيستي با آن عادت کنند، گفت: البته قرار نيست اين همزيستي مسالمتآميز باشد اما بايد ميزان سازگاري خود با ويروس را افزايش دهيم؛ چراکه پيشبيني ميکنيم شايد در فصل پاييز امواج قابل توجهي از بيماري را شاهد باشيم زيرا ممکن است همپوشاني ويروس کرونا با ويروسهاي سرمادوستي همچون آنفلوآنزاي H?N? اتفاق بيفتد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با اشاره به برگزاري چندين جلسه با اتاق اصناف، اظهار کرد: طي آخرين پروتکلها تصميم بر ايجاد گشت نظارتي بر صنايع و مشاغل با کمک استانداري تهران گرفتيم. البته تاکنون نيز بالغ بر ?? هزار بازديد بهداشت محيطي داشتهايم. به نظر ميرسد مهمترين مکانهايي که بايد براي بازرسيها در نظر گرفته شوند صنايع و کارگاههاي کوچک هستند که ميتوانند درآمدزايي موثري براي استان داشته باشند.
وي با اشاره به نگرانيهايي که درخصوص شبکه حملونقل در استان تهران وجود دارد، بيان کرد: ميزان مسافراني که در تهران توسط مترو جابهجا ميشوند با هيچ کجاي دنيا قابل مقايسه نيست، اکنون رقم جابهجايي به ??? هزار نفر رسيده است؛ در حالي که در مدت مشابه در سال قبل اين عدد روزانه حدوداً دو ميليون نفر بود.
زالي با بيان اينکه پس از افزايش سفرها با مترو هر روز دادههاي مختلف از اين محل توسط کارشناسان اين ستاد بررسي و تحليل ميشود، گفت:ميدانيم يکي از مشکلات اساسي در تهران کمبود ناوگان حملونقل عمومي است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با تاکيد بر اينکه مردم ميتوانند به خوبي براي کنترل زنجيره انتقال ويروس به کمک بيايند، بيان کرد: همگي مشاهده کرديم با همکاري خوب مردم در روز طبيعت و همچنين آخرين روز سال ميزان خروج از منزل تا چه حد کاهش يافت.
وي با بيان اينکه در بحث برگزاري آزمونهاي حضوري در مدارس تصميم با ستاد ملي کرونا است، اظهار کرد: البته در مورد تهران نگرانيهاي ما و همچنين والدين بيش از ساير استانها بود؛ چراکه تهران شرايط متفاوتي را تجربه ميکند و از اين رو برخي مداخلاتي که در تهران انجام ميشود شايد در نقاط ديگر کشور به کار نيايد.
زالي درباره آخرين يافتهها درباره اين بيماري، بيان کرد: کرونا يک بيماري هزار چهره است. يکي از مواردي که اخيراً براساس مطالعات به اثبات رسيده است، درگيري سيستم اعصاب مرکزي بود.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران ادامه داد: به عنوان مثال پياز بويايي، لب گيجگاهي مغز، ماده سياه مغز، ساقه مغز و مقدار زيادي از سلولهاي عصبي در معرض خطر حمله ويروسها قرار دارند.
وي با بيان اينکه دور مغز حصاري به عنوان سد خوني مغزي وجود دارد که از مغز محافظت ميکند، گفت: هنگام ابتلا به اين ويروس ممکن است اين حصار شکسته شود و اين ويروس وارد مغز شود.
زالي درباره علائم و مشکلات مختلفي که حمله يک ويروس ميتواد به سيستم اعصاب به وجود آورد، تصريح کرد: يک بيماري ويروسي و ميکروبي ميتواند با حمله مستقيم به مغز منجر به آنسفالين شود؛ البته اين يک حالت نادر است. توجه کنيد که بيماري کرونا از دو فاز حمله و طوفان التهابي تشکيل شده است که اين طوفان التهابي ميتواند منجر به بروز مشکلات جدي در مغز و حتي بروز سکته مغزي شود.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با بيان اينکه يکي از مشکلات کرونا بروز آسيبهاي عروقي است، بيان کرد: عروق مغز نيز از اين قاعده مستثني نبوده و از همين رو ممکن است سکته مغزي در فرد مبتلا رخ دهد.
وي ادامه داد: پيشبيني ما اين است در ايران حدود پنج تا هفت درصد بيماران سخت کرونايي به علت سکته مغزي جان خود را از دست بدهند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران افزود: توجه کنيد بيماريهاي زمينهاي مانند ديابت و فشار خون ميتواند يک عامل خطر مهم در اين زمينه باشد.
زالي با اشاره به مواردي که درباره برخي از بيماران باعث از بين رفتن حس بويايي و چشايي شده بود، گفت: ويروس از طريق بويايي ميتواند از طريق کف مغز وارد آن شده و به پياز بويايي برسد و اين اختلال را در سيستم بويايي به وجود آورد.
وي با بيان اينکه البته تمام کساني که اختلال بويايي دارند به اين ويروس مبتلا نيستند، يادآور شد: به دليل همزماني اين ويروس با بروز اختلال بويايي اين احتمال را در نظر ميگيريم که ممکن است فرد به بيماري کوويد ?? مبتلا شده باشد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با تاکيد بر اينکه مردم بايد به برخي علائم همچون اختلال هوشياري، افت قواي دماغي، سرگيجه، سردرد و... توجه کنند، گفت: حتي گاهي ?? درصد از بيماران نسبت به سردردهاي شديد اعتراض داشتند که مشخص شد اين موضوع نيز ميتواند نشانه جديدي براي ابتلا به کرونا باشد.
زالي تاکيد کرد: کساني که بيماري زمينهاي مغز و اعصاب مانند اماس دارند، جزو گروههاي پرخطر محسوب ميشوند و بايد از حضور در اماکن عمومي و پرتردد خودداري کنند.
به نقل از گروه سلامت خبرگزاري فارس، عليرضا زالي، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران اظهار کرد: مهمترين عاملي که براي بازگشت محدوديتها در نظر ميگيريم شاخص مولد پايه است؛ در صورتي که اين شاخص به عددي بيش از يک افزايش يابد ممکن است در برخي از تصميمگيريهاي خود براي اجراي محدوديتها تغييراتي اعمال کنيم.
وي با اشاره به اينکه استان تهران به دلايل مختلفي از جمله جمعيت شناور، وجود جمعيت حاشيهنشين، وجود کارخانههاي متعدد و به ويژه سيستم حمل و نقل عمومي جايگاه متفاوتي نسبت به ساير شهرهاي کشور دارد، گفت: يکي از مهمترين موضوعات در کنترل ويروس کرونا فاصلهگذاري اجتماعي بود که بايد به عنوان يک راهبرد عمومي تا زمان توليد واکسن از آن بهره جست.
زالي درباره تاثير فاصلهگذاري اجتماعي در کنترل اين بيماري، اظهار کرد: از زماني که اين موضوع در کشور جدي گرفته شد تا امروز آمار و ارقام متفاوتي از ميزان رعايت اين نکته به دست ما رسيده است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در فروردينماه سال جاري مردم تا ?? درصد فاصلهگذاري اجتماعي را رعايت ميکردند؛ در حالي که اين عدد در ارديبهشتماه به ?? درصد و اکنون در خردادماه به ?? درصد رسيده است. در استان تهران نيز رعايت نکات فاصلهگذاري اجتماعي در فروردينماه ?? درصد بود که متاسفانه طي روزهاي اخير به ?? درصد رسيده است.
زالي تاکيد کرد: موضوعي که در بررسيهاي ما مشخص شده است اين است که ميان فاصلهگذاري اجتماعي و زنجيره انتقال و ابتلا به ويروس کرونا رابطهاي تنگاتنگ وجود دارد که عدم توجه به نکات بهداشتي و فاصلهگذاري اجتماعي ميتواند سبب نگراني شود.
وي تصريح کرد: از تمام مردم کشور به ويژه مردم تهران و بخصوص شاغلين ميخواهيم موضوعات بهداشتي را رعايت کنند. وقتي فردي به عنوان مشتري يا ارباب رجوع ميخواهند به مغازه يا ادارهاي مراجعه کنند، در صورتي که فاصلهگذاري اجتماعي و نکات بهداشتي به خوبي رعايت نشود، احتمال آنکه خود و سايرين را به ويروس آلوده کند، افزايش مييابد.
زالي با اشاره به اينکه يکي از موضوعات غيرقابل انکار در تمام اپيدميها خستگي مردم از محدوديتها و رعايت برخي نکات است، گفت: از آنجايي که ماهيت اين ويروس مستمر است از مردم ميخواهيم رعايت ملاحظات بهداشتي را در نظر بگيرند تا به حداکثر بهرهجويي از راهبرد اجتماعي طرحهايي مانند فاصلهگذاري اجتماعي و هوشمند برسيم.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران در خصوص ميزان مراجعه مبتلايان به کرونا در شهر تهران، بيان کرد: در روز ?? اسفند سال گذشته بيشترين مراجعه به مراکز درماني در تهران صورت گرفت و بيشترين موارد بستري ناشي از کرونا در تاريخ ?? اسفندماه اتفاق افتاد.
وي ادامه داد: همچنين تاکنون بيشترين ميزان مرگ و مير ناشي از کرونا در تهران در تاريخ ?? اسفند رخ داده است. در روزهاي چهارم، دهم و بيست و چهارم فروردين نيز امواجي در زمينه افزايش ابتلا به بيماري را مشاهده کرديم اما همچنان دامنه آن کمتر از تاريخهايي بود که در اسفندماه ذکر کردم.
زالي افزود: همچنين در بيست دوم و بيست سوم ارديبهشت هم نيز موجهايي از بيماري ديده شد که دامنه آن از اسفندماه کمتر بود.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با تاکيد بر اينکه شرايط مطلوب در تهران ميتواند شکننده باشد، اظهار کرد: در روز جمعه گذشته در تهران ??? بيمار جديد مبتلا به کرونا در بخشهاي عادي بستري شدند و همچنين ?? بيمار در بخشهاي ويژه تحت درمان قرار گرفتند و خوشبختانه امروز ??? بيمار نيز از بيمارستانها مرخص شدند.
وي در توضيح چگونگي عملکرد عدد مولد پايه، خاطرنشان کرد: اگر عدد مولد پايه رقم سه اعلام شود يعني هر يک نفر فرد آلوده به ويروس ميتواند سه نفر ديگر را به بيماري مبتلا کند. اين عدد در هفتم فروردينماه به ?.? رسيد. اکنون نيز اين عدد کمتر از يک برآورد شده است. هر چه اين عدد کمتر از يک باشد شرايط بهتر بوده و نشان ميدهد کنترل و مراقبت از بيماري بهتر انجام شده است.
زالي درباره بازگشاييهاي جديد در برخي مشاغل تصريح کرد: آنچه بايد در شهر تهران مورد توجه قرار گيرد بازگشايي طبقهبندي مشاغل است که اين موضوع به همين شکل در تمام جهان نيز اتفاق افتاد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران افزود: در خصوص بازگشاييها اولويت ما با مشاغلي بود که معيشت مردم وابستگي بيشتري به آن داشت؛حتي در روزهايي که محدوديتها اعمال شده بود، برخي مراکز مانند داروخانهها و فروشگاهها به فعاليت خود مشغول بودند.
وي تصريح کرد: در صورتي که مجبور به بازگشت به راهبرد پيشين و اعمال محدوديتها باشيم به بخشهايي توجه خواهيم کرد که مشاغل و درآمد مردم آسيب کمتري ببيند.
زالي با بيان اينکه افراد در مشاغل مختلف و اصناف تعهداتي را براي رعايت مسائل بهداشتي دادند، تاکيد کرد: دقت کنيد براي آنکه مجدداً مجبور به اعمال محدوديتها نباشيم همه بايد دست به دست هم بدهيم تا انتقال بيماري را کنترل کنيم تا با اعمال محدوديتها مشکلات درآمدي و معيشتي براي مردم به وجود نيايد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران در راستاي همکاري بيشتر براي مقابله با کرونا از مردم درخواست کرد: تنها در موارد ضروري در مکانهاي عمومي حضور پيدا کنند.
وي با اشاره به اينکه احتمال افزايش شدت بيماري در همه جا وجود دارد، به استفاده از ماسک تاکيد کرد و گفت: حتي به نظر بنده خوب است ماسک براي افراد کمتر برخوردار به عنوان يک کالاي يارانهاي تلقي شود؛ چراکه شايد برخي وسع خريد آن را نداشته باشند.
زالي اضافه کرد: در همين راستا از خيرين ميخواهيم در صورت تمايل براي انجام اين کار و خريد ماسک اقداماتي انجام دهند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران ادامه داد: مهمترين عاملي که براي بازگشت محدوديتها در نظر ميگيريم شاخص مولد پايه است؛ در صورتي که اين شاخص به عددي بيش از يک افزايش يابد ممکن است در برخي از تصميمگيريهاي خود براي اجراي محدوديتها تغييراتي اعمال کنيم.
وي در ادامه با اشاره به اينکه پيشفرضهاي قبلي در مورد کرونا مصداق پيدا نکرد، گفت: به عنوان مثال تصور ميکرديم اين ويروس با افزايش دما قدرت انتقال کمتري پيدا کند که اين موضوع و ساير موضوعات مشابه آن ميسر نشد.
زالي با تاکيد بر اينکه ويروس کرونا يک ويروس بسيار فريبنده است و مردم بايد به همزيستي با آن عادت کنند، گفت: البته قرار نيست اين همزيستي مسالمتآميز باشد اما بايد ميزان سازگاري خود با ويروس را افزايش دهيم؛ چراکه پيشبيني ميکنيم شايد در فصل پاييز امواج قابل توجهي از بيماري را شاهد باشيم زيرا ممکن است همپوشاني ويروس کرونا با ويروسهاي سرمادوستي همچون آنفلوآنزاي H?N? اتفاق بيفتد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با اشاره به برگزاري چندين جلسه با اتاق اصناف، اظهار کرد: طي آخرين پروتکلها تصميم بر ايجاد گشت نظارتي بر صنايع و مشاغل با کمک استانداري تهران گرفتيم. البته تاکنون نيز بالغ بر ?? هزار بازديد بهداشت محيطي داشتهايم. به نظر ميرسد مهمترين مکانهايي که بايد براي بازرسيها در نظر گرفته شوند صنايع و کارگاههاي کوچک هستند که ميتوانند درآمدزايي موثري براي استان داشته باشند.
وي با اشاره به نگرانيهايي که درخصوص شبکه حملونقل در استان تهران وجود دارد، بيان کرد: ميزان مسافراني که در تهران توسط مترو جابهجا ميشوند با هيچ کجاي دنيا قابل مقايسه نيست، اکنون رقم جابهجايي به ??? هزار نفر رسيده است؛ در حالي که در مدت مشابه در سال قبل اين عدد روزانه حدوداً دو ميليون نفر بود.
زالي با بيان اينکه پس از افزايش سفرها با مترو هر روز دادههاي مختلف از اين محل توسط کارشناسان اين ستاد بررسي و تحليل ميشود، گفت:ميدانيم يکي از مشکلات اساسي در تهران کمبود ناوگان حملونقل عمومي است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با تاکيد بر اينکه مردم ميتوانند به خوبي براي کنترل زنجيره انتقال ويروس به کمک بيايند، بيان کرد: همگي مشاهده کرديم با همکاري خوب مردم در روز طبيعت و همچنين آخرين روز سال ميزان خروج از منزل تا چه حد کاهش يافت.
وي با بيان اينکه در بحث برگزاري آزمونهاي حضوري در مدارس تصميم با ستاد ملي کرونا است، اظهار کرد: البته در مورد تهران نگرانيهاي ما و همچنين والدين بيش از ساير استانها بود؛ چراکه تهران شرايط متفاوتي را تجربه ميکند و از اين رو برخي مداخلاتي که در تهران انجام ميشود شايد در نقاط ديگر کشور به کار نيايد.
زالي درباره آخرين يافتهها درباره اين بيماري، بيان کرد: کرونا يک بيماري هزار چهره است. يکي از مواردي که اخيراً براساس مطالعات به اثبات رسيده است، درگيري سيستم اعصاب مرکزي بود.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران ادامه داد: به عنوان مثال پياز بويايي، لب گيجگاهي مغز، ماده سياه مغز، ساقه مغز و مقدار زيادي از سلولهاي عصبي در معرض خطر حمله ويروسها قرار دارند.
وي با بيان اينکه دور مغز حصاري به عنوان سد خوني مغزي وجود دارد که از مغز محافظت ميکند، گفت: هنگام ابتلا به اين ويروس ممکن است اين حصار شکسته شود و اين ويروس وارد مغز شود.
زالي درباره علائم و مشکلات مختلفي که حمله يک ويروس ميتواد به سيستم اعصاب به وجود آورد، تصريح کرد: يک بيماري ويروسي و ميکروبي ميتواند با حمله مستقيم به مغز منجر به آنسفالين شود؛ البته اين يک حالت نادر است. توجه کنيد که بيماري کرونا از دو فاز حمله و طوفان التهابي تشکيل شده است که اين طوفان التهابي ميتواند منجر به بروز مشکلات جدي در مغز و حتي بروز سکته مغزي شود.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با بيان اينکه يکي از مشکلات کرونا بروز آسيبهاي عروقي است، بيان کرد: عروق مغز نيز از اين قاعده مستثني نبوده و از همين رو ممکن است سکته مغزي در فرد مبتلا رخ دهد.
وي ادامه داد: پيشبيني ما اين است در ايران حدود پنج تا هفت درصد بيماران سخت کرونايي به علت سکته مغزي جان خود را از دست بدهند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران افزود: توجه کنيد بيماريهاي زمينهاي مانند ديابت و فشار خون ميتواند يک عامل خطر مهم در اين زمينه باشد.
زالي با اشاره به مواردي که درباره برخي از بيماران باعث از بين رفتن حس بويايي و چشايي شده بود، گفت: ويروس از طريق بويايي ميتواند از طريق کف مغز وارد آن شده و به پياز بويايي برسد و اين اختلال را در سيستم بويايي به وجود آورد.
وي با بيان اينکه البته تمام کساني که اختلال بويايي دارند به اين ويروس مبتلا نيستند، يادآور شد: به دليل همزماني اين ويروس با بروز اختلال بويايي اين احتمال را در نظر ميگيريم که ممکن است فرد به بيماري کوويد ?? مبتلا شده باشد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با تاکيد بر اينکه مردم بايد به برخي علائم همچون اختلال هوشياري، افت قواي دماغي، سرگيجه، سردرد و... توجه کنند، گفت: حتي گاهي ?? درصد از بيماران نسبت به سردردهاي شديد اعتراض داشتند که مشخص شد اين موضوع نيز ميتواند نشانه جديدي براي ابتلا به کرونا باشد.
زالي تاکيد کرد: کساني که بيماري زمينهاي مغز و اعصاب مانند اماس دارند، جزو گروههاي پرخطر محسوب ميشوند و بايد از حضور در اماکن عمومي و پرتردد خودداري کنند.
کپی لینک کوتاه: