• 1402/02/20 - 10:24
  • - تعداد بازدید: 90
  • - تعداد بازدیدکننده: 86
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZGTa

برگزاری نشست تحلیلی و پرسش و پاسخ با موضوع اسراییل از درون

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، دکتر سید حامد موسوی در ابتدای این نشست به بررسی نحوه شکل گیری و ایجاد رژیم صهیونیستی پرداخت و عنوان کرد صهیونیسم اواخر قرن نوزدهم شکل گرفت کسی که صهیونیزم را به عنوان یک جریان تعریف کرد تئودور هرتسل بود که به خدا هم اعتقاد نداشت و ایده دولت یهود را با نوشتن کتابی با همین عنوان مطرح کرد و گفته بود تنها راه حل برای ساماندهی یهودیان را تشکیل دولت یهودی می داند. وی یهودیان را به عنوان یک قوم و یک ملت مطرح کرده که به دولت نیاز داشته باشند و فلسطین یا آرژانتین را بعنوان سرزمین های مناسب تشکیل دولت یهود پیشنهاد می کند. پس از این پیشنهاد این جریان که کاملا غیر مذهبی و سکولار بودند به دنبال جلب حمایت یکی از قدرت های بزرگ بودند و بخشی از زمین های فلسطینی ها را هم خریداری می کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه با بیان اینکه در اواخر قرن نوزدهم بیش از 90درصد یهودیان جهان در روسیه ساکن بودند گفت با نا آرامی های روسیه تعدادی از این یهودیان به امریکا مهاجرت کردند؛ اما در سال1921 امریکا جلوی مهاجرت آنها را گرفت بنابراین پس از آن تعداد بیشتری هم به سمت فلسطین مهاجرت کردند و از آنجا که تا قبل از جنگ جهانی اول فلسطین بخشی از حکومت عثمانی بود با اشغال فلسطین توسط انگلیس در جنگ جهانی اول، راه برای ورود یهودیان به فلسطین باز شد و به یهودیان کمک کرد به مرور با پنج موج مهاجرتی کوچک و بزرگ اسراییل را ایجاد کنند؛ بطوریکه از سال 1904 تا 1914 موج های مهاجرتی با تعداد 35هزار، 75هزار، 80هزار، 200هزار و موج بعدی که پس از شکل گیری اسراییل هست توانستند جمعیت زیادی را در این سرزمین ها کوچ و مستقر کنند.
وی گفت بر اساس آرشیوهای صهیونیست ترکیب جمعیتی فلسطینی ها در سال 1878 ها 462 هزار نفر بود که از این تعداد 403 هزار نفر مسلمان، 43 هزار نفر مسیحی و 15هزار نفر یهودی بودند که جمعیت یهودی ها کمتر از سه درصد کل ساکنان فلسطین بود؛ اما در سال 1922 پس از مهاجرت اینها جمعیت فلسطین به 78درصد مسلمان و 11درصد یهودی و 10درصد مسیحی رسید و پس از آن یهودیان از 11درصد در سال 1922 به 35درصد در 1947 می رسند در سال 1947 موضوع تقسیم فلسطین در سازمان ملل مطرح میشود که 55 درصد به یهودیها و 45 درصد به فلسطینی ها برسد در این هنگام صهیونیست ها اعلان استقلال می کنند و با جنگ شش روزه و شکست کشورهای عربی، در سال  1948سرزمین های اشغالی را به 78درصد فلسطین می رسانند.
استاد دانشگاه تهران، با اشاره به اینکه مقدار زمین های خریداری شده از 1901 تا 1948 حداکثر 5.8 درصد است و مابقی به زور اسلحه گرفته شده گفت بخشی از این زمین ها با تهدید و فراری دادن و قتل عام کامل روستاها مانند دیریاسین گرفته می شود که فراری ها هم عمدتا به اردن و مصر و دیگر کشورها مهاجرت می کنند. ناگفته نماند که بسیاری از فلسطینی های ساکن توسط انگلیس و شاخه نظامی وقت رژیم صهیونیستی یعنی هاگانا قلع و قمع می شوند.
وی ادامه داد بر اساس قانون این رژیم دوران سربازی برای مردان سه سال و برای زنان دو سال اجباری است و تا 45 سالگی سالی سه هفته  هم سرباز هستند و به گفته یکی از سران صهیونیست جامعه اسراییل سربازانی هستند که 11ماه سال مرخصی اند.
موسوی با بیان اینکه امروز در جهان دید مثبت فراگیری نسبت به اسراییل وجود ندارد گفت طبق قطعنامه181 سازمان ملل فلسطینی های آواره حق بازگشت به سرزمین خود را دارند و نیز طبق قطعنامه 242 نیز حق تشکیل حکومت دارند که امریکا و انگلیس هم به این قطعنامه رای مثبت دادند ولی تاکنون با این قطعنامه ها عمل نشده است.
وی ابراز داشت صهیونیسم که ابتدا بصورت سکولار شکل گرفت بعدها بخش دیگری تحت عنوان صهیونیسم مذهبی پدید آمد و اینها همان شهرک نشین های سرزمین های اشغالی هستند که امروزه بیش از 600هزار نفر جمعیت دارند. در سالیان پیش در حالی که تعدادشان از یکصدهزار نفر هم تجاوز نمیکرد طبق مصوبات سازمان ملل نباید در آنجا شهرک سازی کنند و ادامه داد اینها بسیار ایدئولوژیک اند و ارتش اسراییل را ارتش خدا می دانند ولی اگر فردی از همین ارتش خدا بخواهد این شهرک ها را خراب کند باید او را کشت همچنین در برخورد با فلسطینی ها خیلی خشن و جدی اند و اعتقادی به سربازی اجباری در اسراییل هم ندارند.
این استاد دانشگاه درباره شکاف های سیاسی اجتماعی امروز رژیم صهیونیستی گفت: یکی از علل این چالش ها تفاوت در ترکیب جمعیتی اسراییل و اینکه در 25سال گذشته تندروهای راست گرا از جمله صهیونیست های مذهبی بیشتر از دیگر احزاب اسراییلی در انتخابات رشد داشته اند رشد جمعیتی اینها هم در این مدت بیشتر شده است و این تنش ها هم بخاطر کاهش اختیارات دادگاهها و اختلافات عمیق این احزاب اسراییلی است.
وی در پایان با بیان اینکه تحولات و چالش های امروز اسراییل به نفع ایران است گفت مشغول شدن اینها به چالش های داخلی خودشان، مزاحمت های بین المللی برای ایران را کاهش می دهد و توانایی اسراییل برای ایجاد لابی علیه ایران را نیز کمتر می کند.
  • گروه خبری : کارکنان
  • کد خبر : 14689
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
هدی شیرازی
خبرنگار:

هدی شیرازی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید