• 1402/11/01 - 12:00
  • - تعداد بازدید: 453
  • - تعداد بازدیدکننده: 439
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /ZV1Uo
رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت خبر داد:

آغاز دو واکسیناسیون جدید در ایران

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت از آغاز واکسیناسیون روتاویروس و پنوموکوک خبر داد و گفت: واکسن روتاویروس می‌تواند سالیانه از 120هزار بستری کودکان به دلیل اسهال‌ روتاویروسی و واکسن پنوموکوک از 50هزار عفونت‌ پنوموکوکی پیشگیری و مصرف آنتی بیوتیک و مقاومت آنتی بیوتیکی را کمتر کند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران به نقل از وزارت بهداشت، دکتر سید محسن زهرایی با بیان اینکه واکسن روتاویروس که از اسهال‌های شایع در کودکان پیشگیری می‌کند در سه نوبت 2، 4 و 6 ماهگی قابل تزریق است، عنوان کرد: واکسن روتاویروس به صورت خوراکی مصرف می‌شود.

 

زهرایی با اشاره به فرم تزریقی واکسن پنوموکوک، یادآور شد: بر اساس مصوبه کمیته کشوری ایمن سازی، این واکسن نیز در سنین 2، 4 و 12 ماهگی برای نوزادان قابل تزریق است. در حال حاضر شبکه بهداشت کشور آماده ورود این واکسن‌ها است تا پس از فراهم شدن شرایط، این دو واکسن نیز به گروه هدف تزریق شود.


رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت از تلاش‌های مجموعه های واکسن ساز دانش بنیان داخلی برای ساخت این دو واکسن خبر داد و گفت: امیدواریم وقتی تولید داخلی این دو واکسن به نتیجه رسید و مطالعات کنترل کیفی از سوی سازمان غذا و دارو بررسی و تاییدیه و مجور مصرف از طرف این مجموعه‌ها دریافت شد بتوانیم از تولیدات داخلی در برنامه واکسیناسیون کشوری استفاده کنیم اما در حال حاضر به دلیل زمان بر بودن این پروسه، واکسیناسیون با واکسن‌های وارداتی انجام و پس از تایید واکسن‌های داخلی، این کار با تولیدات داخلی انجام می‌شود.


واکسیناسیون موثرترین مداخله بهداشتی برای حفاظت از سلامت کودکان

 

زهرایی از واکسیناسیون به عنوان موثرترین مداخله بهداشتی شناخته شده برای حفاظت از سلامت کودکان یاد کرد و گفت: واکسیناسیون سالانه در جهان از مرگ دو و نیم میلیون کودک پیشگیری می‌کند که نشان دهنده اثربخشی بسیار بالای واکسن‌ها است.


رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با اشاره به تولید و تنوع واکسن‌های جدید همزمان با پیشرفت علم و تکنولوژی، عنوان کرد: در حال حاضر واکسن‌های بیشتری علیه تعداد بیشتری از بیمارها در دسترس ما قرار دارد و برنامه ایمن سازی کشورها برخلاف 40 سال پیش که 6 بیماری مانند سل، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال و سرخک را پوشش می‌داد، توسعه یافته است.


زهرایی برنامه ایمن سازی کشوری در ایران را بسیار قوی دانست و افزود: این برنامه با جلب مشارکت عمومی و فرهنگسازی مناسب در خانواده ها و همچنین حمایت حاکمیت، جایگاه ویژه ای دارد. در حال حاضر پوشش واکسیناسیون در کشورمان در حد مطلوبی قرار دارد.


پیشرفت‌های پوشش واکسیناسیون در ایران

وی ادامه داد: برنامه توسعه ایمن سازی در کشور از سال‌های 62 و 63 در کشورمان آغاز شد در حالیکه در سال‌های قبل از آن، برنامه واکسیناسیون به صورت پراکنده در سیستم بهداری سابق جریان داشت اما با برنامه ریزی وسیع و ایجاد شبکه بهداشت از سال 63، برنامه توسعه ایمن سازی با هدف ارائه یکسان واکسن در سراسر کشور شکل گرفت.


رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با بیان اینکه در سال 63 پوشش واکسیناسیون در کودکان گروه هدف به طور متوسط حدود 35 درصد بود، افزود: با برنامه ریزی‌های انجام شده در کمتر از 7 سال و در سال 1370 به پوشش بسیار مناسب حدود 95 درصدی رسید و سال‌های سال است که پوشش واکسیناسیون در کشورمان در حد 98 تا 99 درصد گروه هدف در کودکان است.


به گفته زهرایی، پوشش بالای واکسیناسیون کودکان کشورمان در منطقه جز برترین‌ها و در دنیا نیز در مقایسه با کشورهای صنعتی و توسعه یافته، ایران پوشش واکسیناسیون کامل تر و جامع تری دارد.


دستاوردهای واکسیناسیون در کشور برای سلامت کودکان و جامعه 

وی به دستاوردهای واکسیناسیون کشوری برای سلامت کودکان و جامعه اشاره و عنوان کرد: با واکسیناسیون توانستیم بیماری فلج اطفال را از کشورمان پاک کنیم؛ به‌گونه ای که آخرین مورد فلج اطفال در کشورمان مربوط به یکی از اتباع بیگانه در سال 1379 بوده و بعد از آن با وجود اینکه این بیماری در مرزهای خارجی وجود دارد، هیچ موردی از فلج اطفال در طول سال‌های گذشته در کشور نداشتیم.


رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: با پوشش مناسب واکسیناسیون، بیماری سرخک در مرحله حذف قرار گرفته و جزو سه کشور اول منطقه هستیم که در سال 1398 تاییدیه حذف سرخک و سرخجه به ایران اعطا شد. همچنین در سال‌های اخیر، شیوع حاملین مزمن هپاتیت ب از 3.5 درصد جامعه به کمتر از یک درصد رسیده و روند کاهشی هپاتیت ب همچنان در کشور ادامه خواهد داشت.


زهرایی با اشاره به تکلیف وزارت بهداشت در برنامه توسعه برای ارتقای واکسیناسیون کشوری همتراز با کشورهای توسعه یافته، از به ثمر نشستن تلاش‌ها برای ورود دو واکسن روتاویروس و پنوموکوک به برنامه ایمن سازی کشوری خبر داد و گفت: در حال حاضر 138 کشور دنیا از این دو واکسن در برنامه واکسیناسیون کشوری خود استفاده می‌کنند و با اضافه شدن این دو واکسن، جهش بزرگی در برنامه واکسیناسیون خواهیم داشت که منافع بسیاری برای سلامت کودکان به همراه خواهد داشت.


اثرات اضافه شدن دو واکسن جدید به برنامه ایمن سازی کشوری

وی تاکید کرد: واکسن روتاویروس بر اساس پیش بینی‌ها می‌تواند سالیانه از 120 هزار مورد بستری کودکان به دلیل اسهال‌های روتاویروسی و همچنین واکسن پنوموکوک از حدود 50 هزار عفونت‌های شدید پنوموکوکی پیشگیری و مصرف آنتی بیوتیک و در نتیجه مقاومت آنتی بیوتیکی را کمتر کند.

 

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ابراز امیدواری کرد که واکسن‌های روتاویروس و پنوموکوک از بهمن ماه به برنامه ایمن سازی کشور افزوده و واکسیناسیون احتمالا از یک استان آغاز شود و با تامین واکسن در هفته‌های بعد در سراسر کشور انجام شود.

پایان مطلب//

  • گروه خبری : اخبار برتر,درمان و پزشکی,بهداشت و سلامت,غذا و دارو
  • کد خبر : 322559
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
A. Ramezanpour
خبرنگار:

A. Ramezanpour