در مراسم گرامیداشت روز پرستار مطرح شد
از استخدام تمام پرستاران دوران کرونا تا پوشش بیمه خدمات پرستاری در منزل
مراسم گرامیداشت روز پرستار با نوید چند خبر خوب از جمله پیگیری استخدامی تمام پرستاران دوران کرونا و همچنین اجرای پوشش بیمه ای خدمات پرستاری در منازل برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت در مراسم گرامیداشت روز پرستار در دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که در تعرفه گذاری خدمات پرستاری، پرداخت ها بر مبنای علمکرد است، اظهار داشت: «پرداخت ها بین یک پرستار شبانه روزی در یک بخش با یک پرستار که صبح تا ظهر فعالیت دارد، متفاوت است که در تعرفه به آن توجه می شود».
** پیگیری استخدام همه پرستاران فعال در دوران کرونا
دکتر بهروز رحیمی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با اشاره به تلاشهای پرستاران در دوران کرونا که حتی برخی از آنان هرگز به جمع خانوادهشان برنگشتند، عنوان کرد: جامعه همیشه به خدمات پرستاری نیاز دارد و مردم نیز از پرستاران به نیکی یاد میکنند و ما مسئولین نیز به مانند دوی امدادی تمام تلاشمان برای رسیدگی به وضعیت پرستاران خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه اعتقاد دارم که نگاه این دولت، رئیس جمهور و این هیت دولت بر حل مشکلات پرستاران است، ادامه داد: اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری برای آینده پرستاری نوعی شخصیت حرفه ای همراه خواهد داشت زیرا بیشتر این قانون در ارائه خدمات بهتر معنا پیدا خواهد کرد.
رحیمی تصریح کرد: در بحث استخدام پرستاران نیز آمار دو سال قبل نشان از 34 هزار پرستار بیکار بود ولی هم اکنون این آمار به 6 هزار پرستار کاهش یافته است و تقاضا کردیم کدملی همه این تعداد پرستار در اختیارمان قرار گیرد، زیرا وظیفه داریم استخدام همه پرستاران فعال در دوران کرونا به سرانجام رسیده و پیگیری استخدامی همه این پرستاران حل خواهد شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بحث فوق العاده خاص نیز مطالبه همه جامعه سلامت است و نظر رئیس جمهور و وزیر بهداشت نیز برای ساماندهی این موضوع است، بنابراین چند پیشنهاد در فصل بودجه لحاظ شده است تا از منابع مختلف این مبحث نیز حل شود.
** پوشش بیمه خدمات پرستاری در منزل در برنامه هفتم توسعه
در ادامه این مراسم دکتر عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت نیز با تشریح اقدامات موثر در طول سالهای گذشته در حوزه پرستاری عنوان کرد: هم اکنون 230 هزار پرستار و ماما، هوشبری، بهیار، کمک پرستار و کمک بهیار در ساختار نظام سلامت در حال ارائه خدمت هستند.
وی با اشاره به آمار شاخصهای حوزه پرستاری از جمله شاخص تعداد پرستار به تخت در بیمارستانهای دانشگاهی با رقم 1.12 و شاخص تعداد پرستار به ازای هر هزار نفر با رقم 1.69 ادامه داد: هم اکنون نهادهای حرفهای و علمی پرستاری شامل سازمان نظام پرستاری، انجمن پرستاری ایران، 6 انجمن علمی پرستاری، خانه پرستار، 16 مرکز تحقیقات و 33 مجله پرستاری است.
عبادی با اشاره به مطالبات پرستاران از جمله اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری که از سال 1386 تصویب شده است، افزود: این مطالبات شامل جدول ارزش نسبی خدمات پرستاری، دستورالعمل پرداخت کارانه گروه پرستاری شاغل در مراکز درمان، ساختار اجرایی دستورالعمل توزیع کارانه متحدالشکل براساس سامانههای مدیریت اطلاعات بیمارستانی است.
وی با اشاره به ساماندهی آموزش کمک پرستاری و تدوین پیش نویس قانون جامع پرستاری عنوان کرد: مجوز امضای الکترونیک پرستاری دریافت شده است و هم اکنون به صورت آزمایشی در استان تهران و لرستان در حال اجرا است تا در آینده در سطح کشور گسترش یابد.
عبادی با اشاره به مجوزهای صادر شده برای مراقبتهای پرستاری در منازل به همراه الکترونیک سازی خدمات پرستاری افزود: در برنامه هفتم توسعه پوشش بیمه ای خدمات پرستاری لحاظ شده است و با توجه به بحث جمعیتی و افزایش سالمندی این خدمت بسیار حیاتی از سوی پرستاران به جامعه با پوشش بیمه ارائه خواهد شد.
** پیگیری مطالبات پرستاری با پتانسیل نگاه حمایتی رئیس جمهور و وزیر بهداشت
در ادامه این مراسم محمد میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری نیز با اشاره به اینکه این سازمان صدای پرستاران در کشور است، عنوان کرد: یکی از قوانین مهم در حوزه پرستاری اجرای تعرفه خدمات پرستاری است که رهبر معظم انقلاب نیز در سال 1399 بر روی اجرای این قانون تاکید داشتند.
وی با اشاره به اهمیت پرداختی پرستاران و اجرای قانون ارتقای بهره وری ادامه داد: سازمان نظام پرستاری بحث سرانه 1402 را در قالب برنامه هفتم توسعه پیگیری خواهد کرد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به نگاه حمایتی رئیس جمهور و وزیر بهداشت در زمینه مطالبات پرستاران عنوان کرد: بحث فوق العاده خاص پرستاران نیز به طور جدی پیگیری خواهد شد.
پایان مطلب//
نظر دهید