• 1403/09/17 - 11:59
  • - تعداد بازدید: 64
  • - تعداد بازدیدکننده: 63
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZN3Fo

تاکید دانشگاه علوم پزشکی ایران بر اجرای ماده 50 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران بر اجرای بهینه ماده 50 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با ارائه خدماتی مانند تشکیل بسته حمایتی برای مادران باردار، تشکیل کلاس های آمادگی برای زایمان طبیعی و کلاس آموزشی زایمان فیزیولوژیک برای اجرایی شدن این قانون تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، کمیته بررسی علت مرگ و میر مادران باردار با هدف ترویج زایمان طبیعی، افزایش زایمان بی درد و پایین آوردن تعداد زایمان سزارین فرزند نخست و یا بدون اندیکاسیون با حضور دکتر علی مشکی معاون درمان دانشگاه، دکتر سید یاسر فروغی قمی مدیر درمان، شکوفه حیدری رئیس اداره مامایی معاونت درمان و روسای بیمارستان های دولتی و خصوصی تابعه برگزار شد.

 

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران هدف از تشکیل این کمیته را اهمیت ماده 50 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ترویج زایمان طبیعی، افزایش زایمان بی درد و پایین آوردن تعداد زایمان سزارین فرزند نخست و یا بدون اندیکاسیون در مراکز درمانی عنوان کرد.

 

وی خونریزی در زمان زایمان، عفونت ها و پره‌اکلامپسی را در مرگ مادران باردار سهیم دانست و افزود: نخستین قدم تشکیل تیم پزشکی برای رسیدگی به مادران باردار پرخطر در مواقع ضروری است. افراد تیم باید از سوی رئیس بیمارستان مشخص شده و زمان اعلام کد احیای مادر باردار، سریعا در محل مورد نظر حاضر شوند، کار باید گروهی دیده شود از این رو هم فکری کل تیم برای درمان نیاز است.

 

مشکی افزود: زایمان بی درد موجب ترویج زایمان طبیعی می‌شود و هدف از زایمان بی درد کاهش رنج و درد مادران در حین زایمان طبیعی است. بیمه های درمانی نیز زایمان بی درد را تحت پوشش قرار می دهند و هزینه اضافی به بیمار تحمیل نمی شود. این امر تاثیر بسزایی در افزایش تعداد زایمان طبیعی دارد. همچنین متخصصین بیهوشی برای انجام زایمان بی درد دستمزدی معادل با زایمان سزارین دریافت می کنند و این امر برای متخصصین بیهوشی ترغیب کننده است.

 

وی در راستای اجرای بهینه ماده 50 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ادامه داد: می توان با ارائه خدماتی مانند تشکیل بسته حمایتی برای مادران باردار، تشکیل کلاس های آمادگی برای زایمان طبیعی و کلاس آموزشی زایمان فیزیولوژیک به اجرایی شدن این قانون کمک کرد.

 

مشکی با اشاره به اهمیت تشکیل این کمیته عنوان کرد: در کمیته های پیش رو باید راهکارهای افزایش زایمان بی درد در بیمارستان های دولتی و خصوصی تابعه بررسی شود و راهکارهای عملیاتی و مناسب اجرا شود.

 

در پایان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره اهداف 6 ماهه دوم سال 1403 توضیح داد و گفت: به دنبال این هستیم که تمامی مراکز تا پایان سال زایمان سزارین نخست زا را تا 5 درصد کاهش داده و زایمان طبیعی بی درد را به همان میزان 5 درصد افزایش دهند و در صورت مغایرت هر مرکز به آنان اخطار داده می شود. کارشناسان ما در حال رصد مراکز درمانی هستند و در صورت مشاهده کاهش درصد زایمان طبیعی در هر بیمارستان حتما به دنبال ارائه راهکار و علت یابی خواهیم بود.

 

گفتنی است در این جلسه مدیر گروه زنان و زایمان و مسئولین فنی بیمارستان ها نیز حضور داشتند.

  • گروه خبری : اخبار برتر,درمان و پزشکی
  • کد خبر : 342160
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
دل آرا باطبی
خبرنگار:

دل آرا باطبی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید