• 1399/01/06 - 03:50
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZJfVo

تاب آوري و راهکارهايي براي رويارويي با کرونا


تاب آوري به معناي توانايي تطابق با شرايط سخت زندگي و شکست‌هاست. زماني که رويداد ناراحت کننده‌اي اتفاق مي افتد، رويکرد شما چگونه است؟ در اين مقاله، تاب آوري خود را مورد ارزيابي قرار داده و با يادگيري نکات ارائه شده مهارت‌هاي خود را در اين روزها که با شيوع ويروس کرونا در کشور مواجه هستيم، ارتقا دهيد.


تاب آوري به معناي توانايي تطابق با شرايط سخت زندگي و شکست‌هاست. زماني که رويداد ناراحت کننده‌اي اتفاق مي افتد، رويکرد شما چگونه است؟ در اين مقاله، تاب آوري خود را مورد ارزيابي قرار داده و با يادگيري نکات ارائه شده مهارت‌هاي خود را در اين روزها که با شيوع ويروس کرونا در کشور مواجه هستيم، ارتقا دهيد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه و به نقل از صفحه اينترنتي دانشکده علوم رفتاري و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکي ايران، زماني که شما قدرت تاب‌آوري داريد، قدرت‌هاي دروني خود را تحت کنترل درمي آوريد که اين توانايي از بازگشت به عقب و پسرفت شما در مواجهه با سختي‌ها و مشکلاتي مانند از دست دادن شغل، بيماري، فاجعه يا از دست دادن فرد مورد علاقه جلوگيري مي‌کند. اما اگر توان تاب‌آوري شما محدود باشد، ممکن است در شرايط سخت درجا بزنيد يا احساس قرباني شدن پيدا کنيد يا نا اميد و افسرده شده و يا به مکانيسم‌هاي دفاعي ناکارآمدي مانند مصرف مواد مخدر روي ‌آوريد.
تاب‌آوري باعث حل شدن مشکلات شما نمي‌شود اما مي‌تواند منجر به افزايش توانايي شما براي پيدا کردن خوشي‌ها در زندگي، تصور عبور از مشکلات و مديريت بهتر استرس در شما شود. اگر شما به ‌اندازه‌اي که دوست داريد قدرت تاب‌آوري نداريد، مي‌توانيد با ارتقاي مهارت‌هاي لازم و استفاده از نکات زير اين توانايي را بهبود ببخشيد.
تطابق در هنگام مصيبت‌ها
تاب‌آوري به توانايي افراد در تطابق با ناسازگاري‌هاي زندگي اطلاق مي‌شود. در هنگام استرس، ناملايمات زندگي و حوادث ناگوار، شما در حال تجربه خشم، سوگ و درد هستيد، اما در صورت داشتن اين توانايي، همچنان قادر به حفظ عملکرد خود هستيد. (عملکرد ازلحاظ فيزيکي و روان‌شناختي)
درواقع تاب آوري به معناي تحمل کردن، بردبار بودن يا به‌تنهايي بار مشکلات را به دوش کشيدن نيست بلکه معناي آن در توانايي شما براي دسترسي به ديگران در جهت حمايت است. در حقيقت نکته کليدي تاب‌آوري همين مسئله مي‌باشد.
تاب‌آوري و سلامت روان
تاب‌آوري مي‌تواند به‌سلامت روان شما در شرايطي که مي‌تواند منجر به استرس و اضطراب شود کمک کند. همچنين تاب‌آوري مي‌تواند به عوامل ايجادکننده استرس اتفاقات دوران کودکي که منشأ آن‌ها درگذشته است کمک کند. اگر شما در حال حاضر از اختلالات روان‌پزشکي رنج مي‌بريد نيز، تاب‌آوري به بهبود شرايط کمک خواهد کرد.
نکاتي براي ارتقا تاب‌آوري
1- با ديگران ارتباط داشته باشيد: ساختن روابط قوي، و ارتباطات مثبت با افراد موردعلاقه شما و دوستانتان مي‌تواند هم در مواقع شادي و هم در زمان‌هاي غم احساس حمايت و پذيرش در شما ايجاد کند. همين‌طور مي‌توانيد با پيوستن داوطلبانه به گروه‌هاي مذهبي يا معنوي  اين روابط را پايه‌گذاري کنيد.
2- هرروز خود را معنادار کنيد: هرروز کاري را انجام دهيد که در شما احساس هدفمند بودن و رضايت ايجاد مي‌کند. براي خود اهدافي تعيين کنيد که به آينده شما معنا مي‌بخشد.
3- از تجارب خود بياموزيد: در مورد اينکه چگونه درگذشته بر مشکلات و سختي‌ها غلبه کرده‌ايد فکر کنيد. مهارت‌ها و تکنيک‌هايي که براي کمک به شرايط مشابه درگذشته استفاده کرديد را در نظر داشته باشيد. حتي مي‌توانيد تجارب قبلي خود را براي شناسايي الگوهاي رفتاري کارآمد و ناکارآمد قبلي که داشتيد يادداشت کنيد و از آن‌ها به‌عنوان راهنما براي رفتارهاي آينده استفاده کنيد.
4- اميدوار باقي بمانيد: شما نمي‌توانيد گذشته را تغيير دهيد اما مي‌توانيد هم چنان به آينده اميدوار باشيد. پذيرش و انتظار تغيير مي‌تواند تطابق با شرايط را آسان‌تر کند و ديدگاهي همراه با اضطراب کمتر ايجاد کند.
5- از خودتان مراقبت کنيد: مراقب احساسات و نيازهاي خود باشيد. در فعاليت‌هايي که برايتان لذت‌بخش هستند شرکت کنيد. فعاليت‌هاي ورزشي را در برنامه خود بگنجانيد. به‌اندازه بخوابيد و از رژيم غذايي سالم پيروي کنيد. از روش‌هاي مديريت استرس و آرام‌سازي مثل تکنيک‌هاي آرام‌سازي و مديتيشن، تصويرسازي هدايت‌شده و تنفس عميق يا عبادت بهره ببريد.
6- پويا و فعال باشيد: مشکلات خود را ناديده نگيريد. در عوض مسائلي را که نياز به توجه شما دارند، با برنامه‌ريزي، و حرکت براي انجام آن‌ها حل کنيد.
اگرچه ممکن است زماني طول بکشد تا بهبودي پيدا کنيد اما آگاه باشيد که شرايط زماني مي‌تواند بهتر شود که بر آن تمرکز کرده و کارکنيد.
چه زماني نياز به ارزيابي تخصصي لازم است؟
بهبود تاب‌آوري نيازمند گذشت زمان و تمرين است. اگر احساس مي‌کنيد با تلاش‌هاي شما پيشرفت زيادي در اين زمينه صورت نگرفته يا نقطه شروعي براي خود نداريد، صحبت با يک متخصص سلامت روان را در نظر داشته باشيد. با راهنمايي اين افراد شما مي‌توانيد تاب‌آوري و سلامت روان خود را ارتقا دهيد.
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 328020
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم