• 1400/01/26 - 06:57
  • - تعداد بازدید: 7
  • - تعداد بازدیدکننده: 7
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZhJVo

عارضه‌اي که بيشترين تغييرات را در شبکيه چشم ايجاد مي‌کند

عارضه‌اي که بيشترين تغييرات را در شبکيه چشم ايجاد مي‌کند


يک متخصص چشم گفت: ديابت بيشترين تغييرات را در شبکيه چشم که لايه اصلي بينايي چشم است، ايجاد مي‌کند.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر مهدي مدرس زاده، متخصص چشم و فوق تخصص شبکيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران اظهار کرد: بيماري ديابت در دنيا و به ويژه در بين ايرانيان در حال افزايش است. قبلا ديابت خيلي زياد در کانون توجهات بود اما اين مدت به دليل شيوع کرونا، اهميتش کمرنگ‌تر شده است.
او افزود: در حال حاضر در کشور ما حدود ?? درصد مردم، معادل ? و نيم ميليون نفر به ديابت مبتلا هستند و در حال افزايش نيز هست، در برخي از کشور‌ها اين درصد کم و زياد مي‌شود.
مدرس زاده ادامه داد: ديابت، سيستم دفاعي بدن را ضعيف مي‌کند و به همين دليل احتمال ابتلا به کرونا در بين اين افراد بسيار زياد و شايع است و وقتي اين افراد به کرونا مبتلا مي‌شوند، احتمال فوت آنها بالا مي‌رود.
اين متخصص چشم  تصريح کرد: شايع‌ترين علت کاهش بيماري در سنين کاري يعني سنين ?? تا ?? سال، بيماري چشمي مربوط به ديابت است. ديابت بيشترين تغييرات را در شبکيه چشم که لايه اصلي بينايي چشم است، ايجاد مي‌کند.
عضو دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: بيماري قند، عروق ريز بدن را مبتلا مي‌کند بنابراين هر عضوي که عروق بيشتر و گردش خون بيشتري داشته باشد، بيشتر مبتلا مي‌شود. شبکيه چشم، کليه و سيستم اعصاب از اصلي‌ترين اعضاي بدن هستند که بيشترين عروق را دارند.
مدرس زاده بيان کرد: افرادي که مدت زيادي ديابت دارند و بالاي ?? سال سن دارند بيشتر درگير هستند. اولين تغييرات اين است که وقتي سال‌ها قند خون در اين افراد بالا باشد، عروق بدن و عروق قرنيه شبکيه آسيب مي‌بيند که اين آسيب، باعث مي‌شود چيز‌هايي که نبايد از عروق خارج شود، از بين برود و خارج شود.
او افزود: بعضي از مويرگ‌ها در اثر آسيب عروقي پاره مي‌شوند و خونريزي مي‌کنند، اين روند باعث بروز لکه‌هاي ريز خون در شبکيه مي‌شود. در اين حالت مولکول‌هاي چربي و پروتئين خارج مي‌شوند و در شبکيه رسوب مي‌کنند، به اين ترتيب آب از عروق کشيده مي‌شود و فرد دچار ورم مزمن در شبکيه مي‌شود، اين ورم مهمترين دليل ابتلا به نابينايي ناشي از ديابت است.
عضو دانشگاه علوم پزشکي ايران تصريح کرد: متاسفانه افراد در سنين کاري به اين ورم مبتلا مي‌شوند و به تدريج در نظم روزمره و کارشان خلل ايجاد مي‌شود، براي مثال براي رانندگي، تماشاي تلويزيون، کار با رايانه و حتي خواندن و نوشتن دچار مشکل مي‌شوند.
اين متخصص چشم گفت: وقتي ديابت ادامه داشته باشد و کنترل نشود، باعث بسته شدن مويرگ‌هاي پرده شبکيه مي‌شود. اين پروسه در طي ساليان، اتفاق مي‌افتد و مانند ديابت که همواره همراه فرد است، تغييرات جديد و مشکلاتي را به مرور براي فرد ايجاد مي‌کند.
او افزود: وقتي تعداد زيادي از مويرگ‌هاي شبکيه بسته شوند، ديگر به شبکيه خون نمي‌رسد و به جاي مويرگ‌ها و عروقي که بسته شده، مويرگ‌هاي زائد در چشم ظاهر مي‌شوند و اين عروق غيرعادي، دچار خونريزي شديد مي‌شوند و داخل چشم را پر از خون مي‌کنند. ديگر اينکه بافت‌هايي را روي پرده شبکيه ايجاد مي‌کند که اين بافتها، پرده شبکيه را تحت کشش قرار مي‌دهد و از جايش جدا مي‌کند در اين صورت باعث ايجاد کوري مي‌شود و براي درمانش به عمل جراحي نياز است که بايد بافت‌هاي غيرعادي از جايشان برداشته شوند تا مقدار کمي از بينايي شخص برگردد.
مدرس زاده مطرح کرد: يک نوع بيماري ديابت هم هست که روي چشم در کودکان با سنين دو تا سه سال اتفاق مي‌افتد و علائم مشخصي مانند پرخوري، پرنوشي، پر ادراري و ... را دارد که اين علائم کمک مي‌کند تا تشخيص و درمان به موقع انجام شود.
او گفت: ديابت نوع ? که افراد بالاي ?? سال به آن مبتلا مي‌شوند، نشانه‌هاي مشخصي ندارد و شخص ممکن است سال‌ها به ديابت مبتلا باشد، اما خودش در جريان نباشد و به مرور بينايي اش را از دست بدهد.
مدرس زاده تاکيد کرد: سبک زندگي درست و رعايت رژيم غذايي اصولي و پرهيز از مواد قندي و چربي، ورزش و فعاليت بدني و چکاپ‌هاي سالانه، نقش بسزايي در پيشگيري از ابتلا به قند دارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327140
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم