• 1398/10/08 - 18:56
  • - تعداد بازدید: 7
  • - تعداد بازدیدکننده: 7
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /ZhPVo

معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت: ايران از لحاظ تعداد استناد به مقالات در جايگاه چهاردهم دنياست

دانشگاه علوم پزشکي ايران پيشرفتهاي خوبي در شاخص هاي مختلف پژوهشي داشته است.

دانشگاه علوم پزشکي ايران پيشرفتهاي خوبي در شاخص هاي مختلف پژوهشي داشته است.

معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي اعلام کرد: براساس آمار 2019 ايران در زمينه توليد مقالات رتبه پانزدهم جهان و رتبه اول منطقه و جهان اسلام را کسب کرده و در زمينه استناد به مقالات هم در جايگاه چهاردهم دنيا قرار دارد.

به گزارش روابط عمومي معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران، دکتر رضا ملک زاده در مراسم تقدير از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به وجود 70 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکي و بيش از 700 مرکز تحقيقاتي در حوزه وزرات بهداشت گفت: از قبل از انقلاب تا پايان جنگ خروجي پژوهشي قابل توجهي نداشتيم ولي طي سه دهه اخير خصوصا در دو دهه اخير شاهد رشد بسيار خوبي در توليدات علمي کشور هستيم.
وي خاطرنشان کرد: در سال 2018 رتبه شانزدهم توليد علم دنيا را کسب کرده ايم که 30 درصد آن مربوط به علوم پزشکي بوده در حالي که سهم دانشگاه هاي علوم پزشکي از اعضاي هيات علمي دانشگاه هاي کشور حدود 10 درصد است.

مقالات علوم پزشکي ايران مورد استناد محققان 178 کشور جهان

دکتر ملک زاده با اشاره به اين که در سال 2018 ايران در حوزه داروسازي و داروشناسي از لحاظ تعداد استنادات در رتبه هفتم دنيا بوده است اظهار داشت: براساس آمار 2018 از لحاظ تعداد مقالات و تعداد استنادات در حوزه هايي مثل پزشکي باليني، علوم بهداشتي و داروسازي در رتبه اول منطقه و جهان اسلام بوده ايم و در سال 2019 هم با ارائه بيش از  ?? هزار و ??? مقاله در حوزه هاي مختلف علمي در اسکپوس رتبه پانزدهم دنيا و اول منطقه و جهان اسلام را در اختيار داريم. در زمينه استناد به مقالات که از شاخص هاي مهم ارزيابي کيفيت مقالات است نيز در رتبه چهاردهم دنيا قرار داريم. 
معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت با اشاره به تلاش ايران براي کسب وضعيت مرجعيت علمي در خصوص آمار مراجعه و دانلود مقالات علوم پزشکي ايران و ميزان استناد به آنها در جهان گفت: طي پنج سال گذشته مقالات علوم پزشکي ايران در پايگاه الزوير بالغ بر پنج ميليون بار توسط محققاني از 118 کشور دنيا دانلود شده و ??هزار مقاله علوم پزشکي ايران توسط محققاني در ??? کشور مورد استناد قرار گرفته است.


نزديک به 90 درصد اعضاي هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران در انتشار مقالات فعال اند

دکتر ملک‌زاده گفت:  در حال حاضر ??? مجله علوم پزشکي در کشور داريم که از اين تعداد مجلات ??? مجله در اسکوپوس، ?? مجله در آي اس آي و 76 عنوان در پاب مد نمايه شده اند در حالي که تا قبل از انقلاب تنها 13 مجله علمي پزشکي داشتيم.
وي در ارزيابي شاخص هاي پژوهش و فناوري در دانشگاه علوم پزشکي ايران هم گفت: از بين 984 عضو هيات علمي اين دانشگاه تنها 105 عضو هيات علمي، يک مقاله يا کمتر دارند که بايد تلاش کرد اين 11 درصد غيرفعال را هم در زمينه توليد مقالات فعال کرد. از لحاظ خوداستنادي هم دانشگاه علوم پزشکي ايران با حدود 10 درصد خوداستنادي وضعيت خوبي دارد.
ملک زاده با اشاره به اين که 8 درصد مقالات محققان دانشگاه در ژورنال هاي پراستناد و تاپ منتشر شده است گفت:   
در ارزيابي h- index  محققان بهتر است عملکرد آنها در سال هاي اخير را مدنظر قرار دهيم. بر اين اساس h5-index دانشگاه علوم پزشکي ايران در مقايسه با دانشگاه هاي علوم پزشکي ديگر خوب است.

افزايش قابل توجه h index دانشگاه علوم پزشکي ايران در پنج سال اخير


معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت با اشاره به دانشگاه علوم پزشکي ايران از لحاظ تعداد مقالات، ميزان استناد به مقالات و نيز h-index در بين دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور در رتبه هفتم قرار دارد اظهار داشت:  اين دانشگاه در شاخص h5-index در رتبه چهارم دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور است که نشان از رشد خوب دانشگاه در سالهاي اخير دارد.
وي با اشاره به سهم 17.6 درصدي همکاري هاي بين المللي در توليد مقالات دانشگاه علوم پزشکي ايران بر ضرورت افزايش مقالات حاصل از همکاري هاي بين المللي که اتفاقا سهم بيشتري از مقالات و نشريات پراستناد دارند تاکيد کرد.

 توليد 340 محصول دارويي توسط شرکت هاي دانش بنيان سلامت

دکتر ملک زاده با اشاره به فعاليت مراکز رشد و ايجاد شرکت هاي دانش بنيان در کشور گفت: در حال حاضر ?? درصد از شرکت‌هاي دانش بنيان کشور در حوزه سلامت  فعاليت مي کنند. در 74 مرکز رشد مستقر در دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور بالغ بر ??? محصول دارويي و سلامت ارائه شده است.

وي با اشاره به رشد نوآوري در کشور خاطرنشان کرد: در سالهاي گذشته، رتبه ايران در شاخص جهاني نوآوري از ??? در 2015 به ?? رسيده است.

دکتر ملک زاده افزود: ايران در سال هاي اخير در زمينه سلولهاي بنيادي، پيوند کبد، فناوري نانو و پيوند مغز استخوان و ... پيشرفت هاي چشمگيري داشته و به رتبه هاي برتر جهاني رسيده و در زمينه تقويت زيرساختهاي تحقيقاتي در حوزه سلامت هم شاهد حمايت از 300 طرح تحقيقاتي از طريق موسسه نيماد، توسعه برنامه ملي کنترل سرطان، اجراي 100 برنامه ثبت بيماري ها و اجراي کوهورت پرشين و راه اندازي 19 مرکز کوهورت بالغين، چهار مرکز کوهورت نوزادان، يک کوهورت سالمندان و پنج کوهورت سلامت کارکنان هستيم که نخستين آنها در دانشگاه علوم پزشکي ايران راه اندازي شده است.

معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت در عين حال خاطرنشان کرد: با همه دستاوردها و موفقيتها متأسفانه نتوانسته‌ايم سهم کافي از بودجه براي تحقيقات علوم پزشکي بگيريم و اکنون تنها ?.?? درصد بودجه به تحقيقات سلامت اختصاص دارد که اميدواريم با افزايش اعتبارات اين بخش شاهد پيشرفتها و موفقيتهاي بيشتر در اين حوزه باشيم.
انتهاي پيام
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326342
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم